Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. január 18. csütörtök - Piroska napja van.
Keresendő kifejezés:
Interjú
Kötetlen beszélgetések... Kiss Judit
Ózdi Magazin | 2014.09.20. |

Bemutatkoznál nekünk pár szóval, hogy kit tisztelhetünk benned?

Kiss Judit vagyok, a 4-es sz. választókerület képviselőjelöltje. 48 éves vagyok, két felnőtt fiam van, és egy kis unokám, aki most kezdte meg iskolai tanulmányait. A második unokám októberben érkezik, így számomra az október mindenképpen csodálatos hónapnak ígérkezik.

Miért éppen a 4 sz. választókerületre esett a választásod, hiszen ha jól tudom, helyileg nem ott élsz?

Örülök a kérdésednek, mert ezt már többen is megkérdezték tőlem. Közel 20 éve élek Ózdon, egy lakáscsere kapcsán kerültem a városba. Családi házra vágytam, ráctag tetőn lakott egy idősebb házaspár, akik kevés ráfizetéssel lakást cseréltek velünk. Aztán mikor a gyerekeim felnőttek, hogy ne keljen nekik albérletben kezdeni az önálló életüket, csak úgy tudtam segíteni nekik, ha eladom a családi házam. Más vagyonunk soha sem volt, mindig itthoni bérből és fizetésből éltünk. Ekkor visszacseréltem a házam egy panellakásra, és a többletbevételt elosztottam a két gyerekem között: igazságosan. Abból tudtak elindulni a nagybetűs életbe, így mindkét fiamnak saját otthona lett.

Való igaz, hitelt vett fel mindkettő a tőlünk kapott összeghez, akkor még nem gondoltuk, hogy a többszörösét visszafizetve, életük végéig ugyanannyi marad majd a tőketartozásuk. Én és a volt férjem az Újváros térre költöztünk. Nagyon szeretem ezt a városrészt, mondhatnám úgy is: a szívem csücske lett! Bár kiesik a városközponttól, szinte minden megtalálható a környéken. Iskola, óvoda, üzletek, orvosi rendelők, és ha megfelelő tömegközlekedés lenne, a munkahelyek is könnyen megközelíthetők lennének.

Ez a rész, valóban egy újváros, város a város szélén. Gyönyörű! Igaz, hogy a főútja nem olyan látványosan virágos, mint a központ, de nem hiszem, hogy az itt élő embereknek ez lenne a legnagyobb problémája. Visszatérve még ez eredeti kérdésedre jelenleg cipóban élek, mivel közel 27 évi házasságomat 5 évvel ezelőtt lezártam. A jelenlegi párommal közösen vettünk egy családi házat, azt építgetjük, szépítgetjük. Az Ózdon leélt közel 20 év alatt, sikerült olyan ismeretséget kiépítenem magam körül, hogy szinte teljesen mindegy melyik választókerületben mérettetem meg magam. Mivel nem úgy ismernek Ózdon, hogy a ráctagi, újváros téri vagy cipósi Kiss Judit, /esetleg Zvelihárné/, - hanem csak egyszerűen Judit vagyok -, nem érzem különösebb hátrányát a helynek! Korábban hitelügyintézőként egy olyan kereskedelmi cégnél dolgoztam, ahol szinte minden ózdi megfordult, sőt vonzáskörzetéből is! Ezt követően főpénztárosként szintén egy olyan multi cégnél helyezkedtem el, ahová ezrek jártak vásárolni. Esetemben szinte mindegy is volt a választókörzet, mint terület. Azonban nagyon – nagyon örültem, hogy mégis erre a részre esett a választás. Hiszen mint korábban említettem: ez a rész lett a szívem csücske. 

Konkrét terveket hallhatnánk tőled a megválasztásod esetére?

Megválasztásom esetén a terveim között szerepel egy választókerületi apparátus felállítása, akikkel folyamatos kapcsolatban kívánok majd együttdolgozni. Felelősségteljesen bármit is ígérni az anyagi források ismerete nélkül úgy érzem, felelőtlenség lenne, de azt mindenképpen megígérhetem, hogy bármily anyagi forrást kap vagy nyer a körzetem, azt a KÖZ javára fogom az utolsó fillérig költeni, arra fogom fordítani. Tudod, ez az előttünk álló 5 év nagyon sok munkát fog adni, így gyorsan el is fog szaladni. Én viszont továbbra is emelt fővel, és egyenes gerinccel szeretnék járni az emberek között! Nincs annyi pénz, amiért a becsületemet és a lelkiismeretemet eladnám!
Amikor pénzügyi osztályvezetőként dolgoztam, és 22 ember munkáját irányítottam, akkor is megpróbáltak „betörni”. Nagyon szerettem a munkámat, de az „embereimet” sokkal – sokkal jobban!

Azt mondták, szakmailag verhetetlen vagyok, viszont van egy nagyon nagy hibám: Nem tudom elfelejteni, hogy honnan jöttem! Egyszerű volt a válaszom: Nem nem tudom, NEM IS AKAROM! Akkor is tudtam már: „hangyák” nélkül nekik sem lesz „királyság”! Igazam lett!

Ma már szinte 1-2 régi „pénztárosom” dolgozik ezen a helyen. Olyan csapat, mint az „enyém” volt, soha többé nem lesz még egyszer!! Ma közmunkásként dolgozom én is, mint legtöbb honfitársam. De bármerre megyek, mai napig úgy köszönnek: „szia, főnökasszony”. Nem szeretem különben, mert akkor sem éreztem magam főnöknek, amikor tényleg az voltam! Nem főnökösödtem soha! Egyszerűen nem ilyen a természetem. Viszont arra nagyon büszke vagyok, hogy a túloldalról is átköszönnek, ha meglátnak. Még mindig jobb, mintha köpnének egyet utánam. Azt nem bírnám elviselni. Nincs annyi pénz!!!

Hogy érzed? A jelenlegi képviselővel elégedetlenek az ott élő emberek?

Ezzel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Jelenleg dr. Mészáros Miklós a 4.sz. választókerület képviselője, aki egy ismert, talán azt is mondhatnám, hogy elismert orvos. Korábban függetlenként indult, ma nem tudom, hogy milyen indíttatásból, de a Fidesz-KDNP csapatát erősíti.

A választópolgárokat hallgatva inkább a hivatását minősítették, ki pro, ki kontra. Mint területi képviselőt sokan nem is ismerik. Azt sem tudták, hogy Ő jelenleg a területi képviselő. Meglepő volt számomra is. Hallottam olyat is, hogy a pozíciójából kifolyólag nem merték az emberek megszólítani egy esetleges problémával vagy ötlettel kapcsolatosan. Az is lehet, hogy a gyógyítás után, már nem maradt arra energiája, hogy ezeket a dolgokat is felvállalja. Nem is fiatal már, bár hiszem, hogy egy idősebbtől azért lehet tanulni, hiszen sokkal több mindent megélt már, mint egy fiatalabb. De az is való igaz, az lenne az emberibb, ha teret adnának a fiataloknak, és a háttérből nyújtanának inkább támogatást.
Mert pl. én azt sem tartom sem helyesnek, sem egészségesnek, ha egy nyugdíjas, aktív emberektől veszi el a munkalehetőséget, csak azért, hogy neki még több legyen! Ezt én csak harácsolásnak hívom! Meglátásom szerint élvezni kellene már a nyugdíjas éveket, kirándulni, pihenni. Én boldog lennék, ha ezt az időt megélhetném! Persze az is igaz, orvoshiányban szenvedünk. Így mindenképpen örvendetes, hogy nyugdíjas orvosként is praktizál még a jelenlegi képviselő úr. Így három legyet üthet egy csapásra! Lehet, én élni sem fogok addig! Azért ez úton kívánom, hogy Adjon az Isten neki és családjának egy sokkal boldogabb, és SZEBB JÖVŐT!
Köszönöm a beszélgetést!Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Aki itt talált otthont!

- Ózd kontra Érpataki Modell

- MaNDA - Hozzájárulva Ózd felpezsdülő kulturális életéhez

- Én és a küldetésem – beszélgetés Ganyi Károllyal


Címlapon:

Ózd Egy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból.
Útjára indult a WikiLeaks mintájára felépített FaithLeaks, a vallási szervezetek ügyeit kitálaló honlap.
A választáshoz kapcsolódó határidőket, határnapokat az igazságügyi miniszter rendeletben határozza meg a kitűzést követően, de a választási eljárásról szóló törvény alapján már kiszámolhatóak a legfontosabb határnapok.
Ózd A 2018. január 18-án (csütörtökön) 9.00 órakor kezdődő képviselő-testületi ülés meghívója, előterjesztései.
Helyi Hírek
CernelyVádemelési javaslattal éltek az ózdi rendőrök azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik Csernely településen több, egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő család részére adtak kölcsönt irreálisan magas kamatra.
Bíróság elé állítási javaslattal élt a rendőrség azzal a férfival szemben, aki Járdánházán szeszes italtól befolyásolt állapotban vezette autóját.
ÓzdEgy belefutott - számomra el nem hanyagolható bejegyzés apropóján gondoltam publikálni (szerk.)
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„A Digitális Erőműben vagyok. Mizerák István fotóművész 75 éves lenne és ebből az alkalomból lányai hetvenöt általa készített fotót állítottak ki a hozzá méltó környezetben.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdMai életünk pillanatai... Az emberi sorsok irányának alakulása a lét fokmérője. Ki - ki az egzisztencia melyik szintjén helyezkedik el, napi élete hogyan alakulhat. Józsa Zoltán jegyzete.
Ózd„Jólesik a szemnek, a léleknek a megannyi kis csillagfény a sötétség beállta után.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
Ózd„És nem akárhol élek. Nem az indonéziai emberevők lakta dzsungelében. Nem is a jeges tundrán vagy a perzselő sivatag közepén, hanem Európa szívében.” Agócs László jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„A jókívánságok sorába beletartozik a békesség. Mit szoktunk egymásnak kívánni? ” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tudjunk adni, tudjunk elfogadni, és tudjunk kérni is ha kell!” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdHasznos lehet, ha nemcsak az eseményekre koncentrálunk, hanem a lelki életünkre is.Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Ilyenkor Karácsonykor együtt van a család. Amennyire lehetőségünk van, ilyen valódi együttléteket vigyünk be a hétköznapokba is!” Raffainé Darmai Zsuzsanna gondolatai.
Ózd„A természetben, kezdetben minden harmóniában létezett, és működött. Mi azonban hajlamosak vagyunk arra, hogy szétválasszuk azt, ami összetartozik.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
ÓzdTalálkozás az aranymisés Mag Mátyással... Józsa Zoltán rovata...
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, szeghalmi aprópecsenye recept!
El­in­dult igazi hó­dító út­jára az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető ma­gyar étel! Vi­lág­szerte imád­ják a di­é­tá­zók.
Cso­dá­la­tos ka­rá­cso­nyi de­ko­rá­ció, ami nem­csak gyö­nyörű, de finom is!
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, római csirkemáj recept!
Ezt a húsételt a Kuruc pecsenye ihlette egész kis eltéréssel.
Hasznos tippek
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
MAGÁNVÉLEMÉNY
Ózd„A jókívánságok sorába beletartozik a békesség. Mit szoktunk egymásnak kívánni? ” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Az Ózdon élő Mag Mátyás atyát 52 évvel ezelőtt szentelték pappá Egerben. A nyugalmazott római katolikus lelkész életpályájának az útját a hivatástudat jellemzi napjainkig is.
Ózd„Tudjunk adni, tudjunk elfogadni, és tudjunk kérni is ha kell!” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
ÓzdHasznos lehet, ha nemcsak az eseményekre koncentrálunk, hanem a lelki életünkre is.Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben