Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2023. szeptember 25. hétfő - Eufrozina,Kende napja van.
Keresendő kifejezés:
Interjú
Kötetlen beszélgetések... Kiss Judit
Ózdi Magazin | 2014.09.20. |

Bemutatkoznál nekünk pár szóval, hogy kit tisztelhetünk benned?

Kiss Judit vagyok, a 4-es sz. választókerület képviselőjelöltje. 48 éves vagyok, két felnőtt fiam van, és egy kis unokám, aki most kezdte meg iskolai tanulmányait. A második unokám októberben érkezik, így számomra az október mindenképpen csodálatos hónapnak ígérkezik.

Miért éppen a 4 sz. választókerületre esett a választásod, hiszen ha jól tudom, helyileg nem ott élsz?

Örülök a kérdésednek, mert ezt már többen is megkérdezték tőlem. Közel 20 éve élek Ózdon, egy lakáscsere kapcsán kerültem a városba. Családi házra vágytam, ráctag tetőn lakott egy idősebb házaspár, akik kevés ráfizetéssel lakást cseréltek velünk. Aztán mikor a gyerekeim felnőttek, hogy ne keljen nekik albérletben kezdeni az önálló életüket, csak úgy tudtam segíteni nekik, ha eladom a családi házam. Más vagyonunk soha sem volt, mindig itthoni bérből és fizetésből éltünk. Ekkor visszacseréltem a házam egy panellakásra, és a többletbevételt elosztottam a két gyerekem között: igazságosan. Abból tudtak elindulni a nagybetűs életbe, így mindkét fiamnak saját otthona lett.

Való igaz, hitelt vett fel mindkettő a tőlünk kapott összeghez, akkor még nem gondoltuk, hogy a többszörösét visszafizetve, életük végéig ugyanannyi marad majd a tőketartozásuk. Én és a volt férjem az Újváros térre költöztünk. Nagyon szeretem ezt a városrészt, mondhatnám úgy is: a szívem csücske lett! Bár kiesik a városközponttól, szinte minden megtalálható a környéken. Iskola, óvoda, üzletek, orvosi rendelők, és ha megfelelő tömegközlekedés lenne, a munkahelyek is könnyen megközelíthetők lennének.

Ez a rész, valóban egy újváros, város a város szélén. Gyönyörű! Igaz, hogy a főútja nem olyan látványosan virágos, mint a központ, de nem hiszem, hogy az itt élő embereknek ez lenne a legnagyobb problémája. Visszatérve még ez eredeti kérdésedre jelenleg cipóban élek, mivel közel 27 évi házasságomat 5 évvel ezelőtt lezártam. A jelenlegi párommal közösen vettünk egy családi házat, azt építgetjük, szépítgetjük. Az Ózdon leélt közel 20 év alatt, sikerült olyan ismeretséget kiépítenem magam körül, hogy szinte teljesen mindegy melyik választókerületben mérettetem meg magam. Mivel nem úgy ismernek Ózdon, hogy a ráctagi, újváros téri vagy cipósi Kiss Judit, /esetleg Zvelihárné/, - hanem csak egyszerűen Judit vagyok -, nem érzem különösebb hátrányát a helynek! Korábban hitelügyintézőként egy olyan kereskedelmi cégnél dolgoztam, ahol szinte minden ózdi megfordult, sőt vonzáskörzetéből is! Ezt követően főpénztárosként szintén egy olyan multi cégnél helyezkedtem el, ahová ezrek jártak vásárolni. Esetemben szinte mindegy is volt a választókörzet, mint terület. Azonban nagyon – nagyon örültem, hogy mégis erre a részre esett a választás. Hiszen mint korábban említettem: ez a rész lett a szívem csücske. 

Konkrét terveket hallhatnánk tőled a megválasztásod esetére?

Megválasztásom esetén a terveim között szerepel egy választókerületi apparátus felállítása, akikkel folyamatos kapcsolatban kívánok majd együttdolgozni. Felelősségteljesen bármit is ígérni az anyagi források ismerete nélkül úgy érzem, felelőtlenség lenne, de azt mindenképpen megígérhetem, hogy bármily anyagi forrást kap vagy nyer a körzetem, azt a KÖZ javára fogom az utolsó fillérig költeni, arra fogom fordítani. Tudod, ez az előttünk álló 5 év nagyon sok munkát fog adni, így gyorsan el is fog szaladni. Én viszont továbbra is emelt fővel, és egyenes gerinccel szeretnék járni az emberek között! Nincs annyi pénz, amiért a becsületemet és a lelkiismeretemet eladnám!
Amikor pénzügyi osztályvezetőként dolgoztam, és 22 ember munkáját irányítottam, akkor is megpróbáltak „betörni”. Nagyon szerettem a munkámat, de az „embereimet” sokkal – sokkal jobban!

Azt mondták, szakmailag verhetetlen vagyok, viszont van egy nagyon nagy hibám: Nem tudom elfelejteni, hogy honnan jöttem! Egyszerű volt a válaszom: Nem nem tudom, NEM IS AKAROM! Akkor is tudtam már: „hangyák” nélkül nekik sem lesz „királyság”! Igazam lett!

Ma már szinte 1-2 régi „pénztárosom” dolgozik ezen a helyen. Olyan csapat, mint az „enyém” volt, soha többé nem lesz még egyszer!! Ma közmunkásként dolgozom én is, mint legtöbb honfitársam. De bármerre megyek, mai napig úgy köszönnek: „szia, főnökasszony”. Nem szeretem különben, mert akkor sem éreztem magam főnöknek, amikor tényleg az voltam! Nem főnökösödtem soha! Egyszerűen nem ilyen a természetem. Viszont arra nagyon büszke vagyok, hogy a túloldalról is átköszönnek, ha meglátnak. Még mindig jobb, mintha köpnének egyet utánam. Azt nem bírnám elviselni. Nincs annyi pénz!!!

Hogy érzed? A jelenlegi képviselővel elégedetlenek az ott élő emberek?

Ezzel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Jelenleg dr. Mészáros Miklós a 4.sz. választókerület képviselője, aki egy ismert, talán azt is mondhatnám, hogy elismert orvos. Korábban függetlenként indult, ma nem tudom, hogy milyen indíttatásból, de a Fidesz-KDNP csapatát erősíti.

A választópolgárokat hallgatva inkább a hivatását minősítették, ki pro, ki kontra. Mint területi képviselőt sokan nem is ismerik. Azt sem tudták, hogy Ő jelenleg a területi képviselő. Meglepő volt számomra is. Hallottam olyat is, hogy a pozíciójából kifolyólag nem merték az emberek megszólítani egy esetleges problémával vagy ötlettel kapcsolatosan. Az is lehet, hogy a gyógyítás után, már nem maradt arra energiája, hogy ezeket a dolgokat is felvállalja. Nem is fiatal már, bár hiszem, hogy egy idősebbtől azért lehet tanulni, hiszen sokkal több mindent megélt már, mint egy fiatalabb. De az is való igaz, az lenne az emberibb, ha teret adnának a fiataloknak, és a háttérből nyújtanának inkább támogatást.
Mert pl. én azt sem tartom sem helyesnek, sem egészségesnek, ha egy nyugdíjas, aktív emberektől veszi el a munkalehetőséget, csak azért, hogy neki még több legyen! Ezt én csak harácsolásnak hívom! Meglátásom szerint élvezni kellene már a nyugdíjas éveket, kirándulni, pihenni. Én boldog lennék, ha ezt az időt megélhetném! Persze az is igaz, orvoshiányban szenvedünk. Így mindenképpen örvendetes, hogy nyugdíjas orvosként is praktizál még a jelenlegi képviselő úr. Így három legyet üthet egy csapásra! Lehet, én élni sem fogok addig! Azért ez úton kívánom, hogy Adjon az Isten neki és családjának egy sokkal boldogabb, és SZEBB JÖVŐT!
Köszönöm a beszélgetést!Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Aki itt talált otthont!

- Ózd kontra Érpataki Modell

- MaNDA - Hozzájárulva Ózd felpezsdülő kulturális életéhez

- Én és a küldetésem – beszélgetés Ganyi Károllyal


Címlapon:

Ózd Közel az ötvenhez az ember már számot vet életével. Végig pergeti életének főbb eseményeit
Ózd „Amit írok, tovább lehet gondolni. Nem fognak velem mindenben egyetérteni...” Darmai Zsuzsanna rovatának első része
Ózd Az Ózdon élő Engler István életútját végig kiséri a mély ívű vallásos hit,s ebből eredően az emberek és az értékek tisztelete.
Ózd Nem tudhatod, meddig mutathatod ki szeretetedet, meddig ölelheted át őket. Kocsis Mária jegyzete...
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
ÓzdBízom benne, még szebb is lehet.
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Amit írok, tovább lehet gondolni. Nem fognak velem mindenben egyetérteni...” Darmai Zsuzsanna rovatának első része
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
ÓzdAz Ózdon élő Engler István életútját végig kiséri a mély ívű vallásos hit,s ebből eredően az emberek és az értékek tisztelete.
Ez a történet a tanításról és odafigyelésről már körbejárta az internetet. Mindenképp ajánlom tiszta szívből - mindig - mindenkinek.
ÓzdAz „öreg rocker” lélekben örök ifjú maradt, belső hite és jó humora ezt csak erősíti. Négy unokája van, akiket nagyon szeret. Mint mondta a zene mellett a humor a másik, ami a legfontosabb számára... Józsa Zoltán portréja Csépányi Sándorról.
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
MAGÁNVÉLEMÉNY
ÓzdBízom benne, még szebb is lehet.
ÓzdAzon fáradozott, hogy fényt, szeretetet és boldogságot vigyen az őt hallgatók szívébe...
Cirka 10 éve vállalkozó vagyok, mindig tisztességesen adózó, szorgalmasan dolgozó "kis hangya", aki munkahelyet teremtett magának.
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
Behunyt szemhéjunk alatt felderengenek porló szeretteink elmosódott arcvonásai.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben