Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. december 19. szerda - Viola napja van.
Keresendő kifejezés:
Interjú
Kilépni a virtuális világból
Ózdi Magazin | 2015.01.26. |

Nem rég egy új bejelentés történt a Tégy Jót! Facebook-os oldalán. Miről is van szó?


 

A Tégy Jót! Idén 3 éves lesz. Az egész koncepció a virtuális világra épít, mely úgy tűnik, bejött: idén januárban kétszer annyi látogatónk volt, mint tavaly, a karácsonyi ünnepeket megelőzően, s mi ennek nagyon örülünk!

Azonban mindig is szerettünk volna kitörni ebből a virtuális világból, nevezetesen azzal, hogy a támogatásokért cserébe kap valamit a támogató, hiszen ez nagyobb motiváló erővel bír: a megvásárolt termékre, ha bármikor rátekint, eszébe juttatja, hogy azzal egy kisgyermek gyógyulásához járult hozzá. 

A 2014-es, VII. Tündértánc Nemzetközi és Élményterápiás Tábor előtt (melyet a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány szervez, s magam is ott lehettem családommal – melyet ezúton is hálásan köszönök) megszületett a Tégy Jót! Licit ötlete. Az oldal arról szólt, hogy a táborban készült kézműves tárgyakat árverezésre bocsájtjuk és a bevételt a készítő kapta volna, illetve lehetőség volt a Tégy Jót!-on szereplő gyerekek javára is felajánlani bármit.

Mi az a Tündértánc Tábor?

Tündértánc Táborban olyan rákos gyermekek, akik már nem állnak kezelés alatt, továbbá fogyatékkal élő gyerekek, és családjaik vehetnek részt, akiknek minden napjuk küzdelem. Az egy hetes tábor alatt naponta vannak élmény- és művészetterápiás programok.

Miért csak múltidő a Tégy Jót! Licit? 

Úgy tűnik, Magyarországon (még) nincs igazán kultúrája az árverezésnek. Ugyan működik egy-két nagy nevű licitportál, azonban tapasztalataim azt mutatják, hogy idehaza csak ezek vannak köztudatban, ha szóba kerül a licitálás, mint tevékenység. Éppen ezért, bár sok munkám fekszik a Tégy Jót! Licitben, nem láttuk az Alapítvánnyal értelmét tovább erőltetni. Továbbá, mint új oldalt nehéz volt bevezetni a köztudatba, így ezzel a projekttel fel is hagytunk.

Úgy gondolom, hogy mi magyarok nem szeretünk versengeni adott termékekért, még akkor sem, ha ez jó célt szolgál. Persze magamból indulok ki, mivel jómagam is abba a csoportba tartozom, hogyha szeretnék vásárolni valamit, azt nem licit útján teszem; ha aukciós oldalról kívánok vásárolni, ott is a fix áras termékeket keresem. Gyorsabb, egyszerűbb, s nem utolsósorban stresszmentesebb.

Milyen termékek találhatóak az oldalon és milyen árkategóriákról beszélünk és kik a felajánlók?

E cikkírásom pillanatában 5 db Fortuna karkötőt ajánlottak fel az agydaganatos Marcika javára. Darabára 2000 Ft. Egyébként bármit fel lehet ajánlani, bármelyik olyan támogatottunk javára, akik javára épp gyűjtés folyik. Ehhez a https://tegyjot.hu/felajanlas címen található űrlapot kell kitölteni. Amit viszont semmiképp sem fogadunk el: gyógyszereket, étrend kiegészítőket és törött, kopott, netán piszkos, játékokat. 

Ezeken kívül szándékomban áll megkeresni cégeket is, akik termékeiket, szolgáltatásukat a karkötő mintájára felajánlanák egy-egy támogatottunk javára.

A virtuális „kuponokat“ és a kézzel fogható tárgyakat, külön menüpontokra szedtünk, hogy ne legyen az oldal túlzsúfolt és átláthatatlan. A termékek a https://tegyjot.hu/termekek címre kattintva tekinthetőek meg.

A felajánlók lehetnek cégek, vagy magánszemélyek is, akik például hobbiból készítenek kézműves tárgyakat. A felajánlást megtehetik névtelenségbe burkolózva is, azonban kapcsolati adatokat így is meg kell adniuk, hiszen szükséges a felajánlott termék eljuttatásához. Amennyiben bejelölik a „A felajánlást névtelenül szeretném megtenni“ című dobozt, természetesen, adataik nem kerülnek publikálásra.

Hogyan működik a termék értékesítése? 

A felajánlott terméket a vásárló megvásárolja a „Támogatom“ gombra kattintva. Ezután az árát ugyanúgy a támogatott számlájára kell utalni. A támogatott kapcsolattartója 8 munkanapon belül jelzi felénk, hogy a termék ára kifizetésre került, majd mi értesítjük a felajánlót erről, aki a terméket 24 órán belül, illetve a legközelebbi munkanapon postára adja, azután, hogy mi a vásárlóval postázási címet egyeztettünk.

Kívánom, hogy sikeres legyenez ez a kezdeményezés is. Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Aki itt talált otthont!

- Ózd kontra Érpataki Modell

- MaNDA - Hozzájárulva Ózd felpezsdülő kulturális életéhez

- Én és a küldetésem – beszélgetés Ganyi Károllyal


Címlapon:

Az adventi gyertyák színe, de még a száma sem mindig azonos. Ha az adventi koszorúra gondolunk, négy gyertyaláng jut először eszünkbe
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA semmivel buktatta le magát az az ózdi sofőr, akit korábban eltiltottak a vezetéstől, így nem is ülhetett volna a volán mögé.
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
MAGÁNVÉLEMÉNY
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben