Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. május 23. szerda - Dezső napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
1 Milliárd Ft 1 kg gyógyszer ára
Ózdi Magazin | 2015.02.05. | Agócs László
Foto: internet

A cím NEM VICC!

Egyik idősebb szomszéd asszonynak én szoktam beszerezni a gyógyszereit, mert csontritkulása következtében nehezen közlekedik.

Van is erre egy "szuper" gyógyszer: IBANDRONSAV 3 mg/3ml = kb. 3000 Ft.

Véletlenül utánaszámoltam az árának, mert megragadta a képzeletemet: 

1. Ha 3 mg (0.003g) = 3 000 Ft, akkor 1 mg = 1 000 Ft;

2. 1 g ebből 1 millió Ft;

3. 1 kg pedig csaknem 1 milliárd Ft !!!!!!!!!!!!!! 

Még jó, hogy lehet kapni!?

Az eszem megállt! Ez lehetetlen; újra utána számoltam. Először elszámoltam egy nagyságrendet, miszerint "csak" 100 millió Ft-ot kaptam!

De, ezt annyira elképesztően nagy összegnek találtam, hogy kezdtem kételkedni a számításaimban. (Mindig elszámolok valamit!).

Most is tévedtem: az újabb számítás megmutatta, hogy bizony ebből a "csodaszerből" 1 milliárd ft 1 kg! 

Gondolkodjunk: 

1. Sokáig nagy téma volt Tocsik Márta vérlázítóan magas tiszteletdíja. Ha valaki nem tudná, ő polgármesteri hivataloknak adott tanácsaiért szerény 840 millió ft tiszteletdíjat kapott. 

Azóta is Tocsik-ban mérjük a nagy pénzeket: 1 Tocsik = 840 millió ft.

Szegény Mártának sem telt volna egy teljes kilóra. Be kellett volna érnie rongyos 84 dekával. 

2. Az Ózdi Kohászati Üzemek a 90-es évek derekéra beadta a kulcsot. Ámde, egy lelkes ózdi vállalkozó, Pekó János munkás kft-ben ujraindította a durva hengerművet. Ez már nem ment neki a családi kasszából, ezért felvett úgy 500 millió ft körüli kölcsönt.

Tehát Pekó úrnak kb. 0.6 tized Tocsik-nyi pénz kellett egy územ újrakezdéséhez.

Pekó úr csak szerény fél kilót birtokolhatott volna ebből a szerből! 

3. Én munkanélküliként 22 800 ft-ot kapok egy hónapra = 22 mg Ibandronsav.

Na, nézzük meg, mennyi idő alatt kapnék egy kilóra való lét: 1000 millió osztva 22 800-zal = 43 859 hónap => kb. 3655 év.

Ha krisztus előtti 1600-as évek óta kapnám ezt a remek havi járandóságot és mindet félretettem volna, akkor mára 1 kilogram Ibandronsav boldog tulajdonosa lehetnék.

De, még egy jól fizetett tanárnak is hozzávetőlegesen 400 évi keresete kellene hozzá! 

Ez már valami!

Elgondolkodtató, hogy milyen bonyolúlt és költséges lehet ennek a savnak a gyártása. Még az sem indokolná, ha életveszélyes expedíciókkal kellene egzotikus helyekről összevadászni az alapanyagot, mondjuk, csak a Grif-madár vérében van.

Vagy a 65 millió éve kipusztult dinók ujraklónozott egyedeiben lelhető fel?

Tehát - Kedves Honfitársaim! - nem ám aranyban felhalmozni, hanem Ibandronsav-ban!

Jelenleg az arany kilónkénti ára 7-13 millió ft. Vagyis a drágábbikkal számolva 1 kg a kedvenc gyógyszerünkből kb. 77 kiló aranyat taksál! 

Könyörgöm: gyógyszerész akarok lenni!Agócs LászlóKövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Devolúció...

- Aki itt talált otthont...

- LÉLEKzet – Lélek…

- LÉLEKzet – Anya…


Címlapon:

A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradásának emlékét ünnepli meg.
Ózd De mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
Ózd A lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Sziréna
ÓzdBűnügyi őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki Ózdon előzetes szóváltást követően két embert életveszélyesen megsebesített egy késsel.
ÓzdTöbb bűncselekményt is elkövetett az a férfi, aki egy játszótéri dombra felhajtott, majd elakadt és elfutott a rendőrök elől Ózdon.
ÓzdHat órán belül azonosították és elfogták az ózdi rendőrök azokat a férfiakat, akik egy helyi telephelyre betörtek és egy csőhajlító gép transzformátorát ellopták.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz anya 9 hónapon keresztül a szíve alatt hordozza gyermekét. Ennél szorosabb köteléket el sem lehet képzelni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMájus elseje a munka ünnepe. Vajon mit is jelent számunkra a munka? Milyen érzéssel gondolunk erre a szóra?
ÓzdVigyázzunk rá, tegyük meg azt, ami rajtunk múlik! Tegyünk mindennapot a Föld Napjává!
ÓzdMindenkinek fáj, ha bántják. Sebeket ejthet lelkünkön a szó. Lehet, hogy igyekszünk erősnek mutatkozni, lehet, hogy már megedződtünk, de belül fáj...
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi hírek
ÓzdBűnügyi őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki Ózdon előzetes szóváltást követően két embert életveszélyesen megsebesített egy késsel.
ÓzdTöbb bűncselekményt is elkövetett az a férfi, aki egy játszótéri dombra felhajtott, majd elakadt és elfutott a rendőrök elől Ózdon.
ÓzdHat órán belül azonosították és elfogták az ózdi rendőrök azokat a férfiakat, akik egy helyi telephelyre betörtek és egy csőhajlító gép transzformátorát ellopták.
PutnokA rendőrök Putnokon fogták el azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyagot szereztek meg és adtak tovább helyi lakosoknak.
ÓzdÓzd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. (I.18.) határozatával többek között arról döntött, hogy a 2015. márciusától az Önkormányzat különálló szervezeti egységeként működő Startprogram Irodát megszünteti az Iroda feladatainak az ÓVI részére történő átadása mellett.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben