Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. január 21. vasárnap - Ágnes napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
Van egy álmom – A fekete, avagy a fehér
Ózdi Magazin | 2017.02.12. | Varga Szabolcs

Van egy álmom. Egy reggel majd fel kel az ágyából minden magyar ember, és visszaadja a pártkönyvét, már amennyiben van neki olyan. A parlament egyik házában helyben megválasztott képviselők ülnek majd, a magyar nép akarata szerint, a másik házban pedig szakmai kiválóságok. Az egyik csapat települése, városa érdekeit nézi majd csupán, a másik csapat pedig szakmai szemmel vizsgálja meg a dolgokat. Van egy álmom, amiben nincs sem teljesen fekete, sem teljesen fehér, de legfőképp nincsenek pártok.

Szerencsére Isten úgy alakította a dolgaimat, hogy sok barátom, ismerősöm legyen, akikkel beszélhetek nap, mint nap az élet nagy dolgairól, közéleti kérdésekről, mindenről. Vannak köztünk a Munkáspárt feltétlen hívei közül valók, a Fidesz feltétlen hívei közül valók, a Jobbik feltétlen hívei közül valók, ahogy MSZP, DK, vagy éppen LMP, PM szimpatizánsok is. Persze politika-mentesekből is akad bőven. De jaj, kevés van közöttük, aki nem pártok, hanem eszmék mentén gondolkozik, és dolgozik!

Nem álltam soha senki mellett, és óriásit tévednek azok, akik így gondolják, így ismernek! Mindvégig valami mellett álltam, és ezt az én olvasatomban igazságnak nevezem! Ha az igazság északról jött, üdvözöltem az északit, ha délről, képes voltam üdvözölni a délit is! Közben pedig sajnáltam a skatulyákba szorult embereket, nehéz lehet úgy élni!

Manapság egyre kevésbé olvasok politikai posztokat, amelyek nem érintik közvetlenül kedves kis falum életét! Mert sokkot kaptam, elég sokszor! Országos viszonylatban is, de főleg itt, az ózdi helyzettel kapcsolatban! Az emberek nagy része teljesen elvakult, ki-ki melyik irányba. Nem az irány a lényeg, hanem az elvakultság. Mert rengeteg dolog van, amit képtelen vagyok megérteni:

- Támadjuk a rendszert bármilyen módon, Orbán csak rossz dolgot csinálhat!

Nyilván ez totális ökörség, mégis vannak, akiknek mindegy, hogy mit osztanak meg, a tartalmát el sem olvassák a legtöbbször, a lényeg az, hogy az Orbán Viktor ellenes legyen!

- Vannak, akik szerint mindenki náci-fasiszta, és vannak, akik szerint mindenki liberális-zsidó!

A gyűlölet, és a totális agyvesztés össze is köti Őket. Én meg csak kapkodom a fejem, aztán meg csapkodom a fejemhez a tenyerem!

- Olvasom a materialista ateistákat, aztán a kiközösítő vallási hívőket.
Közben háborog a lelkem.

Ami pedig a legfájóbb, az ózdi és Ózd környéki barátaim posztjait szeretem már a legkevésbé olvasni. Szinte már csak akkor szakítok ezekre időt, amikor valaki felhívja egy-egy posztra a figyelmem. Bár a legtöbbször azt kívánom, hogy inkább ne tette volna!

- Az egyik véglet, aki mindenben Janiczak Dávidot démonizálja.

Véleményem szerint, természetesen ad Ő azért erre rendesen okot is, de nem Neki kellene felhánytorgatni lassan még azt is, hogy éjszaka feljön a Hold.

- A másik véglet pedig még mindig Fürjes Pali bácsit démonizálja.

Nem ismerem Pali bácsit. Viszont olyan kép alakult ki Vele kapcsolatban a fejemben, hogy talán Ő érdemli azt a legkevésbé amit olykor nap, mint nap kap bizonyos ózdi polgároktól. Valamiért mindig az jut az eszembe manapság Vele kapcsolatban, hogy ilyen az, amikor egy jó ember bele keveredik a politikába!

- Mindenki ordít, tele vágja minősíthetetlen facebook bejegyzésekkel az üzenőfalát. Olykor ellenőrizetlen információkkal, mert senkinek sem számít az igazság, csak a másik pocskondiázása!

Ilyenkor szomorúan ülök itt a gép előtt.
Valójában én is politikus vagyok, és ahogy szokták mondani: „Aki kurvának áll, az ne csodálkozzon, ha megbasszák!”

De az annyira elképzelhetetlen kedves feleim, hogy lehet ezt normálisan is csinálni, és nem kell egyfolytában fröcsögni, és támadni valakit? Mert akkor én kérek elnézést. A nemzetet nem azok fogják egyesíteni, akik mindig mindenkit támadnak, sokszor alaptalanul is, hanem azok, akik nem zárnak ki belőle senkit, és a magyar közösségre helyezik a hangsúlyt. És ebbe a magyar közösségbe bele tartozik minden építő szándékú magyar- cigány, zsidó, néger, vagy bárki, aki jelenleg jó és építőszándékkal él itt kedves hazánkban!

Ülök a gép előtt, és vakarom a fejem, hogy lemerjem e írni, hogy a Fidesznek igenis vannak jó elképzelései, amelyekkel meg lehet menteni a magyar vidéket?
Ülök a gép előtt, és vakarom a fejem, hogy lemerjem e írni, hogy a Fidesz rengeteg háttérintézményével rengeteg gond van, és nagyon sok fideszes totálisan erkölcstelen útra tévedt?

Ülök a gép előtt, és van egy álmom. Ahol nem minden fekete, vagy fehér. Ebben az álomban figyelünk az átmenetekre is.

Ülök a gép előtt, és hontalannak érzem magam,
(…)

"Mert vallom, hogy a gondolat szabad,
mert hazám ott van a Kárpátok alatt
és népem a magyar.

Hontalan vagyok
mert hirdetem, hogy testvér minden ember
s hogy egymásra kell, leljen végre egyszer
mindenki, aki jót akar.

Hontalan vagyok

mert hiszek jóban, igazban, szépben.
Minden vallásban és minden népben
és Istenben, kié a diadal.

Hontalan vagyok

de vallom rendületlenül, hogy Ő az út s az élet
és maradok ez úton, míg csak élek
töretlen hittel ember és magyar.”
/ Wass Albert/ Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- LÉLEKzet – Gazdálkodás...

- Önmagunk csapdái...

- LÉLEKzet – Békesség...

- „...Ha majd a szellem és lelkiség napvilága ragyog...”


Címlapon:

E körben nem csak a klímaváltozásra, a globális felmelegedésre kell gondolni a tudós szerint, hanem például a fajok tömeges kihalására, a mai értelemben vett mezőgazdaság vagy az ipari alapú emberi civilizáció végére.
Ózd Farkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt Facebook oldaláról - változtatás nélkül - közöljük Riz Gábor képviselő úrhoz írt nyílt levelét...
Ózd Riz Gábor országgyűlési képviselő válasza Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére...
Ózd „Akinek sok van, annak még több kell, a pénz által hatalmat érez a kezében. De a pénzt, és valójában semmit nem vihetünk magunkkal, csupán a jellemünket„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Helyi Hírek
ÓzdVádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal az ózdi férfival és fiával szemben, akik egy helyi ingatlan udvaráról elloptak egy német juhászkutyát.
ÓzdAz ózdi rendőrök a lakosság segítségét kérik az egyik ruházati boltban történt lopás elkövetőjének azonosításához.
ÓzdEgy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„És nem akárhol élek. Nem az indonéziai emberevők lakta dzsungelében. Nem is a jeges tundrán vagy a perzselő sivatag közepén, hanem Európa szívében.” Agócs László jegyzete.
Ózd„A Digitális Erőműben vagyok. Mizerák István fotóművész 75 éves lenne és ebből az alkalomból lányai hetvenöt általa készített fotót állítottak ki a hozzá méltó környezetben.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdMai életünk pillanatai... Az emberi sorsok irányának alakulása a lét fokmérője. Ki - ki az egzisztencia melyik szintjén helyezkedik el, napi élete hogyan alakulhat. Józsa Zoltán jegyzete.
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Akinek sok van, annak még több kell, a pénz által hatalmat érez a kezében. De a pénzt, és valójában semmit nem vihetünk magunkkal, csupán a jellemünket„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„A jókívánságok sorába beletartozik a békesség. Mit szoktunk egymásnak kívánni? ” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tudjunk adni, tudjunk elfogadni, és tudjunk kérni is ha kell!” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdHasznos lehet, ha nemcsak az eseményekre koncentrálunk, hanem a lelki életünkre is.Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Ilyenkor Karácsonykor együtt van a család. Amennyire lehetőségünk van, ilyen valódi együttléteket vigyünk be a hétköznapokba is!” Raffainé Darmai Zsuzsanna gondolatai.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
ÓzdTalálkozás az aranymisés Mag Mátyással... Józsa Zoltán rovata...
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, szeghalmi aprópecsenye recept!
El­in­dult igazi hó­dító út­jára az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető ma­gyar étel! Vi­lág­szerte imád­ják a di­é­tá­zók.
Cso­dá­la­tos ka­rá­cso­nyi de­ko­rá­ció, ami nem­csak gyö­nyörű, de finom is!
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, római csirkemáj recept!
Ezt a húsételt a Kuruc pecsenye ihlette egész kis eltéréssel.
Hasznos tippek
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi hírek
ÓzdRiz Gábor országgyűlési képviselő válasza Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére...
ÓzdFarkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt Facebook oldaláról - változtatás nélkül - közöljük Riz Gábor képviselő úrhoz írt nyílt levelét...
ÓzdVádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal az ózdi férfival és fiával szemben, akik egy helyi ingatlan udvaráról elloptak egy német juhászkutyát.
ÓzdAz ózdi rendőrök a lakosság segítségét kérik az egyik ruházati boltban történt lopás elkövetőjének azonosításához.
ÓzdEgy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben