Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2017. december 12. kedd - Gabriella napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
„...Csupán az elhivatottságom a tanítóm...”
Ózdi Magazin | 2016.09.28. | Józsa Zoltán

„ igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból"

Az ózdi születésű Kovács Éva festőművész családjával Vadnán él és alkot. A művész véleménye szerint a siker kulcsa a szeretetben, kitartásban és szorgalomban rejlik. De sosem késő váltani és változni egy szebb, boldogabb és sikeresebb jövő reményében. Életútja és nívós alkotói munkássága ezt prezentálja.

Az alkotás iránti vágy már gyerekkorában is hihetetlen erővel tört fel benne, rajzolt, festett, kézimunkázott. Általános iskolai tanulmányai során a tanárai művészi pályát javasoltak számára, de az élet más irányba sodorta. Vegyipari technikus minősítést szerzett, s tanulmányai befejezése óta 35 éven keresztül a BorsodChem Zrt-nél dolgozott. 

                                 „... éljük meg az álmainkat!..."

- Az olajfestéssel tíz éve kezdtem el komolyabban foglalkozni, de család és munka mellett nagyon kevés időt tudtam tölteni a festővászon előtt. Két évvel ezelőtt úgy döntöttem feladom addigi életem és azt fogom csinálni, ami örömet okoz számomra és boldoggá tesz. A színek világa és az olajjal történő technikai módszerek kipróbálâsa és elsajátítása egyre nagyobb teret engedett képzeletemnek. A természet alkotta jelenségek kíváncsivá tesznek, igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból.
Elsősorban a csendélet és a tájképfestés áll közel hozzám, de szívesen festek portrét és egyéb modern, illetve absztrakt képeket is. Hangulatilag megnyugtató számomra az alkotás, mert ilyenkor megszűnik körülöttem a világ, s csak a képalkotás van jelen.
Idáig három csoportos és három önálló kiállításon vettem részt. Kazincbarcikán a Gimi Galériában és jelenlegi lakóhelyemen, Vadnán volt egy csoportos és egy önálló kiállításom. A volt lakóhelyemen és szülőfalumban, Dédestapolcsányban is rendeztek részemre egy önálló kiállítást. 2016 januárban a Magyar Kultúra Napja 2016 programsorozata alkalmából rendezett csoportos kiállításon is részt vettem alkotásaimmal. Ezzel egyìdőben és ehhez a programsorozathoz kapcsolódóan az ÓMI-Képtár(Ózd) is kiállított egy alkotásomat, ami 2017 januárig megtekinthető - tájékoztatott Kovács Éva.

Kovács Éva az interneten keresztül a közösségi oldalak művészi csoportjaihoz is csatlakozott, ahol különféle elismerésekkel jutalmazták alkotásait. 


A PORTRETISTO nevű (portré festő) nemzetközi eseményen is részt vett, ahol a művészek egymás portréját festik. S ezzel egyidőben 2015 szeptemberében nemzetközi elismerésben részesült, felkerült a GALVAN féle ARSCAD nemzetközi könyvtárba.
Ez évben hivatalosan tagja lett a Magyar Alkotók Internetes Társulása nevű egyesületnek. Az egyesület által meghirdetett "Szavakba szőtt idő" című jubileumi pályázatra beküldött képei közül két alkotására a zsüri Nívódíjat és Bronzecset díjat adományozott.

 
- 2015 és 2016 augusztusában baráti meghívásra részt vettem az Arlói Képzőművészeti táborban. A festés fortélyait autodidakta módon igyekszem elsajátítani és folyamatosan törekszem a minél jobb eredmény elérésére. Nem büszkélkedhetek neves mesterekkel, csupán az elhivatottságom a tanítóm. Ne álmodjuk az életet, éljük meg az álmainkat! De ahhoz, hogy én alkossak valamit ahhoz kell valami ihlet, ami magával ragad és amit szívesen vászonra vetek.
A mályinkai képem megalkotásának van egy tõrténete. Megfestettem másodszor is a haranglábat, mert az első nagyon megtetszett több ott lakó embernek. S ezért ajánlottam fel az önkormányzat részére, hogy ott méltóbb helyet foglal el mintha én őrizgetem. 

Minden fiatalnak üzenem, hogy olyan pályát válasszon, amihez tehetséget érez és amit szívesen csinál. Ha vallaki tehetséget érez magában mindent el lehet érni, csak akarni kell. A siker kulcsa nálam a szeretetben, kitartásban és szorgalomban rejlik és sosem késő váltani és változni egy szebb, boldogabb és sikeresebb jövö érdekében. 


Józsa Zoltán 

 


 


/Nagyításért katt a képre/

 
Olvasta már?

- LÉLEKzet – A test hatása a lélekre...

- Képek és illatok...

- Emberi lét

- Fény és sötétség...


Címlapon:

Advent második vasárnapján a második gyertyát is meggyújthatjuk a koszorún, ami a reményt szimbolizálja.
A levélküldemények elmaradására panaszkodtak az RTL Klub nézői és a híradó utánajárt az eseteknek.
„Megszűnt a szegénység Magyarországon, ezért tudunk segíteni más országokon.” Bomba hír Balog Zoltántól.
Ózd „A Digitális Erőműben vagyok. Mizerák István fotóművész 75 éves lenne és ebből az alkalomból lányai hetvenöt általa készített fotót állítottak ki a hozzá méltó környezetben.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Helyi Hírek
ÓzdEgy szabadnapon lévő rendőr fogott el kollégáival két férfit, akik egy Ózdon sétáló nőtől rabolták el a táskáját
ÓzdA Bajdázó Lekapcsolom a villanyt a fejemben című remekművét ózdi roma fiatalok értelmezték át. Hallgassák meg!
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„Jólesik a szemnek, a léleknek a megannyi kis csillagfény a sötétség beállta után.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Ózd„Amikor megkérdeztük, hogy mi ez a zaj, kopácsolás varrógép zaja, nagymamám biztatott, hogy aludjunk, mert angyalok dolgoznak” Jacsó Éva gondolatai.
ÓzdVagy esetleg valami más van a háttérben? Kovács Gergely jegyzete.
Ózd„A Digitális Erőműben vagyok. Mizerák István fotóművész 75 éves lenne és ebből az alkalomból lányai hetvenöt általa készített fotót állítottak ki a hozzá méltó környezetben.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdMai életünk pillanatai... Az emberi sorsok irányának alakulása a lét fokmérője. Ki - ki az egzisztencia melyik szintjén helyezkedik el, napi élete hogyan alakulhat. Józsa Zoltán jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Közismert, hogy lelki állapotunk hatást gyakorol testünk működésére. A betegségek kialakulásának hátterében, sok esetben, lelki okok állnak.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdHihetetlenül nagy információözönben élünk. Nem árt, ha „beépítjük” magunkba a szűrő és szelektáló funkciót. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Az életben könnyen egy mókuskerékben találhatjuk magunkat. Forog a mókuskerék, nem tudunk belőle kiszállni.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Az állatok érző lények. Bánjunk velük ennek megfelelően! Ne okozzunk nekik felesleges szenvedést!” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Időnként szükségünk van segítségre, vagy éppen a mi segítségünkre van szüksége másoknak.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
ÓzdTalálkozás az aranymisés Mag Mátyással... Józsa Zoltán rovata...
ÓzdA General Electric ózdi üzeme az észak-borsodi város legnagyobb munkáltatója. A létesítmény zöldmezős beruházásként került átadásra 1998-ban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, római csirkemáj recept!
Ezt a húsételt a Kuruc pecsenye ihlette egész kis eltéréssel.
Miért töl­te­néd az egész hét­vé­gé­det a kony­há­ban, ha pár hoz­zá­va­ló­ból igazi íz­or­giát va­rá­zsol­hatsz gyor­san az asz­talra!? Sza­lon­nás fi­nom­sá­gok, me­lyek­nek senki nem tud el­len­állni!
Fe­lejtsd el a mus­tá­ros-ke­tchu­pos virsli va­ri­á­ciót! Ennél sok­kal fi­no­mabb dol­go­kat is ké­szít­hetsz egy pár virs­li­ből.
Bár a jéghideg limonádé és a jeges tea igazán jól esik a kora nyári melegben és a szomjadat is csillapítja, ám a fogyókúrádnak egyáltalán nem kedvez. Íme 5 ízletes innivaló, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz.
Hasznos tippek
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Bármilyen alaposan is mosogatunk, az edények alján egy idő után makacs lerakódás keletkezik. Nekieshetünk levakarni
"EMBERI"
Szeretnénk egy új sorozatot indítani azokról akiket "elvetett" a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszínei októberben.
Helyi hírek
ÓzdEgy szabadnapon lévő rendőr fogott el kollégáival két férfit, akik egy Ózdon sétáló nőtől rabolták el a táskáját
ÓzdA Bajdázó Lekapcsolom a villanyt a fejemben című remekművét ózdi roma fiatalok értelmezték át. Hallgassák meg!
ÓzdA lakosság segítségét kérik az ózdi rendőrök az egyik helyi üzletben történt lopás elkövetőjének azonosításához.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
PutnokÉppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben