Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. február 25. vasárnap - Géza napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
„...Csupán az elhivatottságom a tanítóm...”
Ózdi Magazin | 2016.09.28. | Józsa Zoltán

„ igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból"

Az ózdi születésű Kovács Éva festőművész családjával Vadnán él és alkot. A művész véleménye szerint a siker kulcsa a szeretetben, kitartásban és szorgalomban rejlik. De sosem késő váltani és változni egy szebb, boldogabb és sikeresebb jövő reményében. Életútja és nívós alkotói munkássága ezt prezentálja.

Az alkotás iránti vágy már gyerekkorában is hihetetlen erővel tört fel benne, rajzolt, festett, kézimunkázott. Általános iskolai tanulmányai során a tanárai művészi pályát javasoltak számára, de az élet más irányba sodorta. Vegyipari technikus minősítést szerzett, s tanulmányai befejezése óta 35 éven keresztül a BorsodChem Zrt-nél dolgozott. 

                                 „... éljük meg az álmainkat!..."

- Az olajfestéssel tíz éve kezdtem el komolyabban foglalkozni, de család és munka mellett nagyon kevés időt tudtam tölteni a festővászon előtt. Két évvel ezelőtt úgy döntöttem feladom addigi életem és azt fogom csinálni, ami örömet okoz számomra és boldoggá tesz. A színek világa és az olajjal történő technikai módszerek kipróbálâsa és elsajátítása egyre nagyobb teret engedett képzeletemnek. A természet alkotta jelenségek kíváncsivá tesznek, igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból.
Elsősorban a csendélet és a tájképfestés áll közel hozzám, de szívesen festek portrét és egyéb modern, illetve absztrakt képeket is. Hangulatilag megnyugtató számomra az alkotás, mert ilyenkor megszűnik körülöttem a világ, s csak a képalkotás van jelen.
Idáig három csoportos és három önálló kiállításon vettem részt. Kazincbarcikán a Gimi Galériában és jelenlegi lakóhelyemen, Vadnán volt egy csoportos és egy önálló kiállításom. A volt lakóhelyemen és szülőfalumban, Dédestapolcsányban is rendeztek részemre egy önálló kiállítást. 2016 januárban a Magyar Kultúra Napja 2016 programsorozata alkalmából rendezett csoportos kiállításon is részt vettem alkotásaimmal. Ezzel egyìdőben és ehhez a programsorozathoz kapcsolódóan az ÓMI-Képtár(Ózd) is kiállított egy alkotásomat, ami 2017 januárig megtekinthető - tájékoztatott Kovács Éva.

Kovács Éva az interneten keresztül a közösségi oldalak művészi csoportjaihoz is csatlakozott, ahol különféle elismerésekkel jutalmazták alkotásait. 


A PORTRETISTO nevű (portré festő) nemzetközi eseményen is részt vett, ahol a művészek egymás portréját festik. S ezzel egyidőben 2015 szeptemberében nemzetközi elismerésben részesült, felkerült a GALVAN féle ARSCAD nemzetközi könyvtárba.
Ez évben hivatalosan tagja lett a Magyar Alkotók Internetes Társulása nevű egyesületnek. Az egyesület által meghirdetett "Szavakba szőtt idő" című jubileumi pályázatra beküldött képei közül két alkotására a zsüri Nívódíjat és Bronzecset díjat adományozott.

 
- 2015 és 2016 augusztusában baráti meghívásra részt vettem az Arlói Képzőművészeti táborban. A festés fortélyait autodidakta módon igyekszem elsajátítani és folyamatosan törekszem a minél jobb eredmény elérésére. Nem büszkélkedhetek neves mesterekkel, csupán az elhivatottságom a tanítóm. Ne álmodjuk az életet, éljük meg az álmainkat! De ahhoz, hogy én alkossak valamit ahhoz kell valami ihlet, ami magával ragad és amit szívesen vászonra vetek.
A mályinkai képem megalkotásának van egy tõrténete. Megfestettem másodszor is a haranglábat, mert az első nagyon megtetszett több ott lakó embernek. S ezért ajánlottam fel az önkormányzat részére, hogy ott méltóbb helyet foglal el mintha én őrizgetem. 

Minden fiatalnak üzenem, hogy olyan pályát válasszon, amihez tehetséget érez és amit szívesen csinál. Ha vallaki tehetséget érez magában mindent el lehet érni, csak akarni kell. A siker kulcsa nálam a szeretetben, kitartásban és szorgalomban rejlik és sosem késő váltani és változni egy szebb, boldogabb és sikeresebb jövö érdekében. 


Józsa Zoltán 

 


 


/Nagyításért katt a képre/

 
Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Egyesület a farkaslyuki családokért...

- LÉLEKzet - Önismeret, emberismeret...

- LÉLEKzet – Ritmus...

- Ózd a ketté (3,4? stb.) szakadt város...


Címlapon:

Ózd Ózdon, valóságot reprodukáló helyszíneken tartották meg a borsodi rendőrkutyák képzését.
Ózd Légtechnikai fertőtlenítőrendszer kiépítésére és több higiénés fejlesztésre nyert pályázaton pénzt az ózdi Almási Balogh Pál Kórház.
Helyi Hírek
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
A demokrácia a mások gondolkodásának megértése, elfogadása, benne való jelenlét és majd önmagunk ez utáni érték ítélete...
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
Ózd„És nem akárhol élek. Nem az indonéziai emberevők lakta dzsungelében. Nem is a jeges tundrán vagy a perzselő sivatag közepén, hanem Európa szívében.” Agócs László jegyzete.
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMilyennek látjuk önmagunkat, embertársainkat, mi alapján mondunk véleményt? Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„A ritmus szabályos ismétlődések sorozata. Életünket, környezetünket teljesen áthatja, mindenhol megfigyelhető ez a természetes lüktetés: a természetben, a szervezetünkben, a cselekedeteinkben… ” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdÉn kívánom, hogy fedezzék fel minél több könyv rejtélyes világát, tapasztalják meg szépségüket, érezzenek együtt a szereplőkkel, tanuljanak belőlük - Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMikor mondhatunk sikeresnek valakit? Nem biztos, hogy aki kívülről sikeresnek látszik, az belülről is úgy érzi, és fordítva… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Akinek sok van, annak még több kell, a pénz által hatalmat érez a kezében. De a pénzt, és valójában semmit nem vihetünk magunkkal, csupán a jellemünket„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, szeghalmi aprópecsenye recept!
El­in­dult igazi hó­dító út­jára az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető ma­gyar étel! Vi­lág­szerte imád­ják a di­é­tá­zók.
Cso­dá­la­tos ka­rá­cso­nyi de­ko­rá­ció, ami nem­csak gyö­nyörű, de finom is!
Hasznos tippek
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi hírek
ÓzdÓzdon, valóságot reprodukáló helyszíneken tartották meg a borsodi rendőrkutyák képzését.
ÓzdLégtechnikai fertőtlenítőrendszer kiépítésére és több higiénés fejlesztésre nyert pályázaton pénzt az ózdi Almási Balogh Pál Kórház.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
A demokrácia a mások gondolkodásának megértése, elfogadása, benne való jelenlét és majd önmagunk ez utáni érték ítélete...
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben