Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2024. június 25. kedd - Vilmos napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
„...Csupán az elhivatottságom a tanítóm...”
Ózdi Magazin | 2016.09.28. | Józsa Zoltán

„ igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból"

Az ózdi születésű Kovács Éva festőművész családjával Vadnán él és alkot. A művész véleménye szerint a siker kulcsa a szeretetben, kitartásban és szorgalomban rejlik. De sosem késő váltani és változni egy szebb, boldogabb és sikeresebb jövő reményében. Életútja és nívós alkotói munkássága ezt prezentálja.

Az alkotás iránti vágy már gyerekkorában is hihetetlen erővel tört fel benne, rajzolt, festett, kézimunkázott. Általános iskolai tanulmányai során a tanárai művészi pályát javasoltak számára, de az élet más irányba sodorta. Vegyipari technikus minősítést szerzett, s tanulmányai befejezése óta 35 éven keresztül a BorsodChem Zrt-nél dolgozott. 

                                 „... éljük meg az álmainkat!..."

- Az olajfestéssel tíz éve kezdtem el komolyabban foglalkozni, de család és munka mellett nagyon kevés időt tudtam tölteni a festővászon előtt. Két évvel ezelőtt úgy döntöttem feladom addigi életem és azt fogom csinálni, ami örömet okoz számomra és boldoggá tesz. A színek világa és az olajjal történő technikai módszerek kipróbálâsa és elsajátítása egyre nagyobb teret engedett képzeletemnek. A természet alkotta jelenségek kíváncsivá tesznek, igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból.
Elsősorban a csendélet és a tájképfestés áll közel hozzám, de szívesen festek portrét és egyéb modern, illetve absztrakt képeket is. Hangulatilag megnyugtató számomra az alkotás, mert ilyenkor megszűnik körülöttem a világ, s csak a képalkotás van jelen.
Idáig három csoportos és három önálló kiállításon vettem részt. Kazincbarcikán a Gimi Galériában és jelenlegi lakóhelyemen, Vadnán volt egy csoportos és egy önálló kiállításom. A volt lakóhelyemen és szülőfalumban, Dédestapolcsányban is rendeztek részemre egy önálló kiállítást. 2016 januárban a Magyar Kultúra Napja 2016 programsorozata alkalmából rendezett csoportos kiállításon is részt vettem alkotásaimmal. Ezzel egyìdőben és ehhez a programsorozathoz kapcsolódóan az ÓMI-Képtár(Ózd) is kiállított egy alkotásomat, ami 2017 januárig megtekinthető - tájékoztatott Kovács Éva.

Kovács Éva az interneten keresztül a közösségi oldalak művészi csoportjaihoz is csatlakozott, ahol különféle elismerésekkel jutalmazták alkotásait. 


A PORTRETISTO nevű (portré festő) nemzetközi eseményen is részt vett, ahol a művészek egymás portréját festik. S ezzel egyidőben 2015 szeptemberében nemzetközi elismerésben részesült, felkerült a GALVAN féle ARSCAD nemzetközi könyvtárba.
Ez évben hivatalosan tagja lett a Magyar Alkotók Internetes Társulása nevű egyesületnek. Az egyesület által meghirdetett "Szavakba szőtt idő" című jubileumi pályázatra beküldött képei közül két alkotására a zsüri Nívódíjat és Bronzecset díjat adományozott.

 
- 2015 és 2016 augusztusában baráti meghívásra részt vettem az Arlói Képzőművészeti táborban. A festés fortélyait autodidakta módon igyekszem elsajátítani és folyamatosan törekszem a minél jobb eredmény elérésére. Nem büszkélkedhetek neves mesterekkel, csupán az elhivatottságom a tanítóm. Ne álmodjuk az életet, éljük meg az álmainkat! De ahhoz, hogy én alkossak valamit ahhoz kell valami ihlet, ami magával ragad és amit szívesen vászonra vetek.
A mályinkai képem megalkotásának van egy tõrténete. Megfestettem másodszor is a haranglábat, mert az első nagyon megtetszett több ott lakó embernek. S ezért ajánlottam fel az önkormányzat részére, hogy ott méltóbb helyet foglal el mintha én őrizgetem. 

Minden fiatalnak üzenem, hogy olyan pályát válasszon, amihez tehetséget érez és amit szívesen csinál. Ha vallaki tehetséget érez magában mindent el lehet érni, csak akarni kell. A siker kulcsa nálam a szeretetben, kitartásban és szorgalomban rejlik és sosem késő váltani és változni egy szebb, boldogabb és sikeresebb jövö érdekében. 


Józsa Zoltán 

 


 


/Nagyításért katt a képre/

 
Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Az élet szép ...

- Te is hallhatod... Tilinkó

- mert valóban...

- Zombik országa vagyunk... Az emberi pondró...


Címlapon:

Ózd Közel az ötvenhez az ember már számot vet életével. Végig pergeti életének főbb eseményeit
Ózd „Amit írok, tovább lehet gondolni. Nem fognak velem mindenben egyetérteni...” Darmai Zsuzsanna rovatának első része
Ózd Az Ózdon élő Engler István életútját végig kiséri a mély ívű vallásos hit,s ebből eredően az emberek és az értékek tisztelete.
Ózd Nem tudhatod, meddig mutathatod ki szeretetedet, meddig ölelheted át őket. Kocsis Mária jegyzete...
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
ÓzdBízom benne, még szebb is lehet.
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Amit írok, tovább lehet gondolni. Nem fognak velem mindenben egyetérteni...” Darmai Zsuzsanna rovatának első része
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
ÓzdAz Ózdon élő Engler István életútját végig kiséri a mély ívű vallásos hit,s ebből eredően az emberek és az értékek tisztelete.
Ez a történet a tanításról és odafigyelésről már körbejárta az internetet. Mindenképp ajánlom tiszta szívből - mindig - mindenkinek.
ÓzdAz „öreg rocker” lélekben örök ifjú maradt, belső hite és jó humora ezt csak erősíti. Négy unokája van, akiket nagyon szeret. Mint mondta a zene mellett a humor a másik, ami a legfontosabb számára... Józsa Zoltán portréja Csépányi Sándorról.
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
Helyi hírek
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
ÓzdEz az esemény sajnálatos módon nem arról híres, hogy egymást tapossák az emberek a jobb helyekért a színházterem ajtajában.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben