Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. április 21. szombat - Konrád napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
Itt és most
Ózdi Magazin | 2016.11.21. | Kocsis Mária

Az eddig alvó vulkán készült kitörni, a mélyben fortyogó érzések felszínre kerülni. Akarja ezt? Elbírja viselni? Kell ez neki?


Az első randi érzelmi vihara nyomán totális zavar lett úrrá a nőn. Mit kezdjen? Mit csináljon? Ez az ember kell neki? Tetszik? Akarja? Már nem is … De mégis ... Mi legyen?

A lelke perzselte meg. Égette belül olthatatlanul. Félt a találkozástól.
Az arcát nézte, hosszan, elnyújtva, már-már zavaróan. Mit nézett rajta? Igyekezett rögzíteni a képet, hogy felidézhesse későbbi magányában. Arcának minden szegletét felkutatta. Szemében semmi vágyat, kajánságot nem látott, csak a tiszta, őszinte tekintet. Belefeledkeztek egymás pillantásába.


Félszegen, sután haladtak egymás mellett, meggyorsítva lépteiket, mintha menekülnénk a helyzet elől. Észbe kaptak, hogy kár sietni, egymás elől nem futhatnak el. Megölelték egymást, de ez az ölelés csak a barátnak szólt, a partnernek, akivel éjszakákat beszélt át, megosztva egymással rejtett titkaikat.
Sétáltak, meg-megállva, miközben egymásba merülve beszélgettek, kirekesztve a külvilágot. Ezt a bűvkört megszakította egy-egy járókelő, kizökkentve őket beszélgetésük fonalából.
Kerülgették egymást gondolataikkal, s fizikailag is.. Körbejárták a másikat, hol közelítettek, hol távolodtak. Féltek, de mitől? Kereste, keresték a magyarázatot. Az érzéseiktől, a múlt tüskéitől, amik kísértetiesen felsejlettek egy szó, egy mondat, egy gondolatsort követve.

Érezte, az érzések szép lassan szabadultak, s szabadulnak ki most is, ki és ki abból a palackból, ahová az elmúlt években bezárta, elzárta, elrejtette. Mert ami nincs, az nem fájhat.
Az elmúlt hetek, napok történései gigászi erővel indítottak el benne az érzések felszabadulását. A három-négy évvel ezelőtti érzelmi káoszhoz hasonlóan, most is egyszerre zúdultak rá a szívet perzselő, égető érzések, s emberi kapcsolatai iszonyú gyors tempóban kezdtek feldolgozódni, megoldódni. Akkor a számára negatív érzésekkel képtelen volt boldogulni, hagyta, hogy maguk alá temessék, aztán mélyen eltemetve mindent, érzéketlenné, szenvedélytelenné vált. A MOST-ban… a pozitív érzések áradtak szét lelkében, s zsigereiben. Rájött, ezt sem egyszerű és könnyű elviselni, megemészteni. Úgy érezte, szíve csordultig tele, repeszti, feszíti ott belül… Az eddig alvó vulkán készült kitörni, a mélyben fortyogó érzések felszínre kerülni. Akarja ezt? Elbírja viselni? Kell ez neki? Tudta, akarja vagy sem, megtörténik, hogy a lelki sebek gyógyulása nyomán az érzések szabadon áramolhassanak.

„Két karodban ringatózom csöndesen.” Volt egy pillanat, amikor átölelve álltak, s a férfi egyre szorosabbra fűzte köré karjait, éreztetve a biztonságot, amit hazaérkezve érez az ember. A nő szerette volna kinyújtani ezt a meghitt pillanatot, így maradni egész nap… ebben az időtlenségben. Nem tapasztalt még ilyet. A lelkük együtt rezgett ….
Később, a vékony jéggel borított tavat figyelte, elmerengve a késő őszies napsütésben, mikor átsuhant rajta egy gondolat… Szerette volna, hogy hátulról átölje a férfi, karjaiba zárja, csak ölelje és ölelje… A nő érezte hasán összekulcsolódni a férfi karjait, érezte, ahogy a fejét a vállára hajtja… érezte szuszogását… érezte arca melegét. Kiderült, a férfi ugyanezt érezte. Ez az ölelés a lélek szintjén történt meg. Lelkük összefonódott.
A férfi hazakísérte. Búcsúzásul hosszan a nő szemébe nézett, kezet csókolt, ajkaira félve, lopva adott pihe-puha csókot lehelt. Testi, érzéki vágytól mentesen töltötték el a két óra hét percet…

A nő elbizonytalanodott. Kérdések, kétségek gyötörték. Úgy élte életét, hogy mindent elnyomott magában. Most, a férfi által ez a bezártság oldódik fel hol csiga, hol gyalogkakukk módjára. Pattognak a lakatok, zörögnek a láncok. Fájdalmas, mint minden szülés, születés. Ez az érzelmi újjászületés folyamata. Szeretne visszatérni önmagához, az életet szerető, szenvedélyes, szeretetreméltó nőhöz, aki meri vállalni önmagát, másságát, bolondságait, komolyságait. Az élet rövid, s ő a MOST minden pillanatát szeretné, akarja megélni, átélni, érezni, élvezni…
Nem holnap, nem jövőre.

ITT és MOST.Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- LÉLEKzet – Fáj, ha bántasz...

- LÉLEKzet – Jellem...

- Zombik országa vagyunk... Az emberi pondró...

- LÉLEKzet – Szokások...


Címlapon:

Az éjszakai baglyok korábban halnak, mint a koránkelők – állapították meg amerikai és brit kutatók.
Ózd
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi Hírek
ÓzdA rendőrök néhány órán belül elfogták azt a két fiatalt, akik egy késsel fenyegettek meg egy ózdi fiatalembert, majd elvették mobiltelefonját.
ÓzdAzon sofőrök jelentkezését várják az ózdi rendőrök, akik egy szabálytalanul közlekedő szürke színű DAEWOO Matiz miatt hirtelen fékezésre, irányváltoztatásra és lehúzódásra kényszerültek.
ÓzdEgy kanyarodó kamion tetejéről lezuhanó jégdarab törte össze egy autó szélvédőjét és sebesítette meg annak sofőrjét.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMindenkinek fáj, ha bántják. Sebeket ejthet lelkünkön a szó. Lehet, hogy igyekszünk erősnek mutatkozni, lehet, hogy már megedződtünk, de belül fáj...
Ózd„Elvehetik a jó hírünket, a szabadságunkat, a vagyonunkat, az egészségünket, az életünket, de a jellem maradandó kincs.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdAttól én még nem vagyok alkoholista, hogy… Csak időnként szívok el néhány szálat a stressz miatt. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tükör által homályosan…” Nem látunk tisztán. Igyekszünk önmagunkat egy kicsit kozmetikázni, retusálni, photo shopozni… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd”Nem feltétlenül baj, ha időnként rossz döntést hozunk, hiszen levonhatjuk a következtetéseket, tanulhatunk belőle.„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi hírek
ÓzdA rendőrök néhány órán belül elfogták azt a két fiatalt, akik egy késsel fenyegettek meg egy ózdi fiatalembert, majd elvették mobiltelefonját.
ÓzdAzon sofőrök jelentkezését várják az ózdi rendőrök, akik egy szabálytalanul közlekedő szürke színű DAEWOO Matiz miatt hirtelen fékezésre, irányváltoztatásra és lehúzódásra kényszerültek.
ÓzdEgy kanyarodó kamion tetejéről lezuhanó jégdarab törte össze egy autó szélvédőjét és sebesítette meg annak sofőrjét.
ÓzdÓzd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. (I.18.) határozatával többek között arról döntött, hogy a 2015. márciusától az Önkormányzat különálló szervezeti egységeként működő Startprogram Irodát megszünteti az Iroda feladatainak az ÓVI részére történő átadása mellett.
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben