Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. január 21. vasárnap - Ágnes napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
Itt és most
Ózdi Magazin | 2016.11.21. | Kocsis Mária

Az eddig alvó vulkán készült kitörni, a mélyben fortyogó érzések felszínre kerülni. Akarja ezt? Elbírja viselni? Kell ez neki?


Az első randi érzelmi vihara nyomán totális zavar lett úrrá a nőn. Mit kezdjen? Mit csináljon? Ez az ember kell neki? Tetszik? Akarja? Már nem is … De mégis ... Mi legyen?

A lelke perzselte meg. Égette belül olthatatlanul. Félt a találkozástól.
Az arcát nézte, hosszan, elnyújtva, már-már zavaróan. Mit nézett rajta? Igyekezett rögzíteni a képet, hogy felidézhesse későbbi magányában. Arcának minden szegletét felkutatta. Szemében semmi vágyat, kajánságot nem látott, csak a tiszta, őszinte tekintet. Belefeledkeztek egymás pillantásába.


Félszegen, sután haladtak egymás mellett, meggyorsítva lépteiket, mintha menekülnénk a helyzet elől. Észbe kaptak, hogy kár sietni, egymás elől nem futhatnak el. Megölelték egymást, de ez az ölelés csak a barátnak szólt, a partnernek, akivel éjszakákat beszélt át, megosztva egymással rejtett titkaikat.
Sétáltak, meg-megállva, miközben egymásba merülve beszélgettek, kirekesztve a külvilágot. Ezt a bűvkört megszakította egy-egy járókelő, kizökkentve őket beszélgetésük fonalából.
Kerülgették egymást gondolataikkal, s fizikailag is.. Körbejárták a másikat, hol közelítettek, hol távolodtak. Féltek, de mitől? Kereste, keresték a magyarázatot. Az érzéseiktől, a múlt tüskéitől, amik kísértetiesen felsejlettek egy szó, egy mondat, egy gondolatsort követve.

Érezte, az érzések szép lassan szabadultak, s szabadulnak ki most is, ki és ki abból a palackból, ahová az elmúlt években bezárta, elzárta, elrejtette. Mert ami nincs, az nem fájhat.
Az elmúlt hetek, napok történései gigászi erővel indítottak el benne az érzések felszabadulását. A három-négy évvel ezelőtti érzelmi káoszhoz hasonlóan, most is egyszerre zúdultak rá a szívet perzselő, égető érzések, s emberi kapcsolatai iszonyú gyors tempóban kezdtek feldolgozódni, megoldódni. Akkor a számára negatív érzésekkel képtelen volt boldogulni, hagyta, hogy maguk alá temessék, aztán mélyen eltemetve mindent, érzéketlenné, szenvedélytelenné vált. A MOST-ban… a pozitív érzések áradtak szét lelkében, s zsigereiben. Rájött, ezt sem egyszerű és könnyű elviselni, megemészteni. Úgy érezte, szíve csordultig tele, repeszti, feszíti ott belül… Az eddig alvó vulkán készült kitörni, a mélyben fortyogó érzések felszínre kerülni. Akarja ezt? Elbírja viselni? Kell ez neki? Tudta, akarja vagy sem, megtörténik, hogy a lelki sebek gyógyulása nyomán az érzések szabadon áramolhassanak.

„Két karodban ringatózom csöndesen.” Volt egy pillanat, amikor átölelve álltak, s a férfi egyre szorosabbra fűzte köré karjait, éreztetve a biztonságot, amit hazaérkezve érez az ember. A nő szerette volna kinyújtani ezt a meghitt pillanatot, így maradni egész nap… ebben az időtlenségben. Nem tapasztalt még ilyet. A lelkük együtt rezgett ….
Később, a vékony jéggel borított tavat figyelte, elmerengve a késő őszies napsütésben, mikor átsuhant rajta egy gondolat… Szerette volna, hogy hátulról átölje a férfi, karjaiba zárja, csak ölelje és ölelje… A nő érezte hasán összekulcsolódni a férfi karjait, érezte, ahogy a fejét a vállára hajtja… érezte szuszogását… érezte arca melegét. Kiderült, a férfi ugyanezt érezte. Ez az ölelés a lélek szintjén történt meg. Lelkük összefonódott.
A férfi hazakísérte. Búcsúzásul hosszan a nő szemébe nézett, kezet csókolt, ajkaira félve, lopva adott pihe-puha csókot lehelt. Testi, érzéki vágytól mentesen töltötték el a két óra hét percet…

A nő elbizonytalanodott. Kérdések, kétségek gyötörték. Úgy élte életét, hogy mindent elnyomott magában. Most, a férfi által ez a bezártság oldódik fel hol csiga, hol gyalogkakukk módjára. Pattognak a lakatok, zörögnek a láncok. Fájdalmas, mint minden szülés, születés. Ez az érzelmi újjászületés folyamata. Szeretne visszatérni önmagához, az életet szerető, szenvedélyes, szeretetreméltó nőhöz, aki meri vállalni önmagát, másságát, bolondságait, komolyságait. Az élet rövid, s ő a MOST minden pillanatát szeretné, akarja megélni, átélni, érezni, élvezni…
Nem holnap, nem jövőre.

ITT és MOST.Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- LÉLEKzet – Gazdálkodás...

- Önmagunk csapdái...

- LÉLEKzet – Békesség...

- „...Ha majd a szellem és lelkiség napvilága ragyog...”


Címlapon:

E körben nem csak a klímaváltozásra, a globális felmelegedésre kell gondolni a tudós szerint, hanem például a fajok tömeges kihalására, a mai értelemben vett mezőgazdaság vagy az ipari alapú emberi civilizáció végére.
Ózd Farkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt Facebook oldaláról - változtatás nélkül - közöljük Riz Gábor képviselő úrhoz írt nyílt levelét...
Ózd Riz Gábor országgyűlési képviselő válasza Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére...
Ózd „Akinek sok van, annak még több kell, a pénz által hatalmat érez a kezében. De a pénzt, és valójában semmit nem vihetünk magunkkal, csupán a jellemünket„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Helyi Hírek
ÓzdVádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal az ózdi férfival és fiával szemben, akik egy helyi ingatlan udvaráról elloptak egy német juhászkutyát.
ÓzdAz ózdi rendőrök a lakosság segítségét kérik az egyik ruházati boltban történt lopás elkövetőjének azonosításához.
ÓzdEgy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„És nem akárhol élek. Nem az indonéziai emberevők lakta dzsungelében. Nem is a jeges tundrán vagy a perzselő sivatag közepén, hanem Európa szívében.” Agócs László jegyzete.
Ózd„A Digitális Erőműben vagyok. Mizerák István fotóművész 75 éves lenne és ebből az alkalomból lányai hetvenöt általa készített fotót állítottak ki a hozzá méltó környezetben.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdMai életünk pillanatai... Az emberi sorsok irányának alakulása a lét fokmérője. Ki - ki az egzisztencia melyik szintjén helyezkedik el, napi élete hogyan alakulhat. Józsa Zoltán jegyzete.
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Akinek sok van, annak még több kell, a pénz által hatalmat érez a kezében. De a pénzt, és valójában semmit nem vihetünk magunkkal, csupán a jellemünket„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„A jókívánságok sorába beletartozik a békesség. Mit szoktunk egymásnak kívánni? ” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tudjunk adni, tudjunk elfogadni, és tudjunk kérni is ha kell!” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdHasznos lehet, ha nemcsak az eseményekre koncentrálunk, hanem a lelki életünkre is.Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Ilyenkor Karácsonykor együtt van a család. Amennyire lehetőségünk van, ilyen valódi együttléteket vigyünk be a hétköznapokba is!” Raffainé Darmai Zsuzsanna gondolatai.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
ÓzdTalálkozás az aranymisés Mag Mátyással... Józsa Zoltán rovata...
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, szeghalmi aprópecsenye recept!
El­in­dult igazi hó­dító út­jára az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető ma­gyar étel! Vi­lág­szerte imád­ják a di­é­tá­zók.
Cso­dá­la­tos ka­rá­cso­nyi de­ko­rá­ció, ami nem­csak gyö­nyörű, de finom is!
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, római csirkemáj recept!
Ezt a húsételt a Kuruc pecsenye ihlette egész kis eltéréssel.
Hasznos tippek
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi hírek
ÓzdRiz Gábor országgyűlési képviselő válasza Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére...
ÓzdFarkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt Facebook oldaláról - változtatás nélkül - közöljük Riz Gábor képviselő úrhoz írt nyílt levelét...
ÓzdVádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal az ózdi férfival és fiával szemben, akik egy helyi ingatlan udvaráról elloptak egy német juhászkutyát.
ÓzdAz ózdi rendőrök a lakosság segítségét kérik az egyik ruházati boltban történt lopás elkövetőjének azonosításához.
ÓzdEgy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben