Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2020. február 28. péntek - Elemér napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
Varázslás
Ózdi Magazin | 2016.12.22. | Leskó-Géczi Irén
Varázslásról (manipuláció) az emberek legtöbbjének a mese kategóriája jut eszébe, seprűs boszorkányokkal kombinálva...

Pedig a varázslás az egyik legrejtettebben megvalósuló átokforma, rendkívül nagy károkozást előidőző szellemiség megnyilvánulása.

Varázslás következtében fizikailag felnőtt emberek válnak "engedelmes gyermekké", mindezt olyan mély (kómaszerű) alvás közepette, hogy saját kiszolgáltatott állapotuk önmaguk előtt is rejtett, elkábítójukat agresszívan védelmezik, ezzel is bizonyítva, hogy teljesen elveszítették tájékozódási képességüket.

Hirdetés! 


A varázslás célja az emberrel olyasféle dolgok megtétele, amelyet szabad akaratával való élés képességének meglétekor minden bizonnyal nem tenne meg!

A manipulált (varázsolt) ember érzi tetteinek saját magára nézve kárt okozó voltát és mégis képtelen másképp dönteni, mint ahogy a varázsló azt (saját maga) számára jónak látja.

Az elaltatás legfőbb technikája annak elhitetése, hogy az ember a varázslójának való ellenálláskor, magával az Isten akaratával szegülne szembe, így a megnyomorított áldozat szinte az önmaga érdekében való szólásra (is) képtelenné válik és rendszerint némán tűr el bármit (a legaljasabb dolgokat is!!!), mert szellemi állapota a totális részegséghez hasonló... a becsapottság "ügyesen" kivitelezett, hányingerkeltő módja.

A (semmiért való!) bűntudatkeltés mellett igencsak bevált varázslási technika a dicséret. Képmutató módon összehazudgált "elismerő" szavak, így a leuralt embernek eszébe sem jut helyzetéből kitörni, hisz kínjait kompenzálják a "dicsérő" szavak. Isten szabadításának megvalósulásakor ezek a kómából ébredő emberek rendszerint zokogva kérdezik:"

-hogy lehettem ilyen barom, hogy eddig /gyakorta évtizedekig!/ eltűrtem?!

Amiről írok, személyes tapasztalat motiválja, no meg persze az is, amit (sajnos) általánosnak látok az emberi kapcsolatokban (többségében)

Leuraló hozzá állású emberek tekintik beosztottjaiknak A MÁSIK! embert és borzalmas, amikor vér szerinti rokonok körében is ugyanúgy megvalósul, mint otthonainkon kívül.

Szülők kényszerítik a leírt módon gyermekeiket engedelmességre, munkaadók munkavállalóikat, férj feleségét (vagy fordítva) és még hosszan sorolhatnám.

A beígért retorzió (megfélemlítés engedetlenség esetén) és a büntetés elkerülése érdekében marad az ember az ilyesféle megnyomorító igák alatt, sőt általában még azt is elhiszik, hogy varázslójuk így adja számukra az oltalmat....amely "biztonság" nem más, mint egy ketrec!, benne egy szabad akaratától megfosztott emberrel, aki folyamatosan azt kiabálja ketrecéből kifelé, hogy - szabad vagyok...

S ettől válik végtelenül szánalmassá, olyanná, akin Isten könyörülni szeretne... ezért mihamarabb nézzünk szembe önmagunkkal és az életünkben jelenlévő tényekkel... s ha felismertük becsapottságunkat, kérjük a Szabadító segítségét, aki a vak foglyokért jött, hogy letörje életükről a megnyomorító igáját és élhessen az ember olyan életet, amelyet alkotója szánt neki:
SZABAD emberként!Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Te is hallhatod... Tilinkó

- mert valóban...

- Zombik országa vagyunk... Az emberi pondró...

- Gondolatok


Címlapon:

Ózd Azon fáradozott, hogy fényt, szeretetet és boldogságot vigyen az őt hallgatók szívébe...
Ózd „Amit írok, tovább lehet gondolni. Nem fognak velem mindenben egyetérteni...” Darmai Zsuzsanna rovatának első része
Ózd Az Ózdon élő Engler István életútját végig kiséri a mély ívű vallásos hit,s ebből eredően az emberek és az értékek tisztelete.
Sziréna
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Amit írok, tovább lehet gondolni. Nem fognak velem mindenben egyetérteni...” Darmai Zsuzsanna rovatának első része
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
ÓzdAz Ózdon élő Engler István életútját végig kiséri a mély ívű vallásos hit,s ebből eredően az emberek és az értékek tisztelete.
ÓzdAz „öreg rocker” lélekben örök ifjú maradt, belső hite és jó humora ezt csak erősíti. Négy unokája van, akiket nagyon szeret. Mint mondta a zene mellett a humor a másik, ami a legfontosabb számára... Józsa Zoltán portréja Csépányi Sándorról.
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
Helyi hírek
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
ÓzdEz az esemény sajnálatos módon nem arról híres, hogy egymást tapossák az emberek a jobb helyekért a színházterem ajtajában.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben