Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. április 21. szombat - Konrád napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
LÉLEKzet - Újévi üzenetek
Ózdi Magazin | 2017.01.01. | Raffainé Darmai Zsuzsanna

Az évvége, az új év jó alkalom arra, hogy visszatekintsünk az eltelt időszakra, és hogy előre tekintsünk, új célokat tűzzünk ki magunknak, új terveket készítsünk. Ez a nagy fogadalmak időszaka is, amiből oly sok fullad kudarcba.

Maga a Szilveszter a buliról, a szórakozásról szól, de ezekben a napokban találjunk alkalmat arra is, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, elgondolkozzunk, számot vessünk!
Mit is tudnék üzenni így ismeretlenül bárkinek, és mindenkinek? Úgy gondoltam, összeszedek egy kis csokor jó tanácsot:


- Tűzz ki célokat, készíts terveket!
- A világ megváltoztatását kezd önmagaddal!
- Légy szorgalmas a tanulásban és a munkában!
- Ne tétlenkedj, de ne is hajszold túl magad! Időnként pihenj meg!
- Ha hibát követsz el, ne ostorozd magad, hanem nézd meg, mit lehet az adott helyzetben tenni!
- Ha valaki bajban van, részvéttel, és ne kritikával fordulj felé! Nem voltál az ő helyében. Nem tudhatod, nem érezheted, amit ő
- Ne nézz le soha senkit!
- Ne légy büszke! Azért, amire büszke lennél, adj hálát, és szolgálj vele másokat!
- Ahol tudsz, akinek tudsz, amiben tudsz segíts!
- Az embereknek sokat jelenthet az is, ha elmondhatják a problémájukat, ha kapnak egy-két vigasztaló szót, ha rájuk mosolyogsz. Időnként persze több és konkrét segítség szükséges.
- Ha te szorulsz rá, ne szégyellj segítséget kérni!
- Emberek vagyunk, nem vagyunk tökéletesek,követünk el hibát. De a már elkövetetteken ne rágódj! "Menj és többé ne vétkezz!" (Persze fogsz, de erre törekedj!)
- Az orvosi eskü fontos pontja a "Nil nocere", vagyis hogy "Ne árts!". Legyen ez a te életed fontos pontja is!
- Az emberek nem egyformán látják a világot. Tiszteld mások véleményét!
- Történnek jó és rossz dolgok jó emberekkel, és jó és rossz dolgok rossz emberekkel. Erre nincs szabály. De bárhogy is van, tedd a jót!
- A világ nem tökéletes, de az, hogy mire és hogyan reagálsz, az nagyrészt tőled függ. Észreveheted a pohár teli és üres részét is.
- Az eseményekkel kapcsolatban ne legyenek elvárásaid, mert sok minden nem úgy fog történni, ahogy elképzeled, és csalódni fogsz. Ha viszont elvárások nélkül, kiváncsian várod az eseményeket, sok meglepetésben, örömben lesz részed. (Önmagaddal szemben viszont legyenek elvárásaid!)
- Sok mindenre nincs válaszunk. Nem érthetjük, nem tudhatjuk a választ az élet nagy kérdéseire. (Persze egymásnak ellentmondó elméletek bőven vannak.) Mindenesetre keresd a kapcsolatot a nagy Alkotóval! Erre való az ima, és a Szentírás. Higgy és bízz!

Még lehetne sokáig folytatni, sok mindenről írni, de egy LÉLEKzetbe ennyi fért bele. Az egyes szám második személyt ne érezzék kioktatásnak, ez ugyanúgy szól nekem, mint bárki másnak, csak így egyszerűbb volt leírni a tanácsokat.
Valószínű, hogy nem minden pontjával értenek egyet, de mint írtam is, az emberek nem egyformán látják a világot.
De remélem, hogy találnak benne olyan tanácsot, amin elgondonkoznak, amit megszívlelnek. Most még így a végére jöjjön a legfontosabb üzenet:
Áldásokban gazdag, boldog új évet kívánok!Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- LÉLEKzet – Fáj, ha bántasz...

- LÉLEKzet – Jellem...

- Zombik országa vagyunk... Az emberi pondró...

- LÉLEKzet – Szokások...


Címlapon:

Az éjszakai baglyok korábban halnak, mint a koránkelők – állapították meg amerikai és brit kutatók.
Ózd
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi Hírek
ÓzdA rendőrök néhány órán belül elfogták azt a két fiatalt, akik egy késsel fenyegettek meg egy ózdi fiatalembert, majd elvették mobiltelefonját.
ÓzdAzon sofőrök jelentkezését várják az ózdi rendőrök, akik egy szabálytalanul közlekedő szürke színű DAEWOO Matiz miatt hirtelen fékezésre, irányváltoztatásra és lehúzódásra kényszerültek.
ÓzdEgy kanyarodó kamion tetejéről lezuhanó jégdarab törte össze egy autó szélvédőjét és sebesítette meg annak sofőrjét.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMindenkinek fáj, ha bántják. Sebeket ejthet lelkünkön a szó. Lehet, hogy igyekszünk erősnek mutatkozni, lehet, hogy már megedződtünk, de belül fáj...
Ózd„Elvehetik a jó hírünket, a szabadságunkat, a vagyonunkat, az egészségünket, az életünket, de a jellem maradandó kincs.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdAttól én még nem vagyok alkoholista, hogy… Csak időnként szívok el néhány szálat a stressz miatt. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tükör által homályosan…” Nem látunk tisztán. Igyekszünk önmagunkat egy kicsit kozmetikázni, retusálni, photo shopozni… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd”Nem feltétlenül baj, ha időnként rossz döntést hozunk, hiszen levonhatjuk a következtetéseket, tanulhatunk belőle.„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi hírek
ÓzdA rendőrök néhány órán belül elfogták azt a két fiatalt, akik egy késsel fenyegettek meg egy ózdi fiatalembert, majd elvették mobiltelefonját.
ÓzdAzon sofőrök jelentkezését várják az ózdi rendőrök, akik egy szabálytalanul közlekedő szürke színű DAEWOO Matiz miatt hirtelen fékezésre, irányváltoztatásra és lehúzódásra kényszerültek.
ÓzdEgy kanyarodó kamion tetejéről lezuhanó jégdarab törte össze egy autó szélvédőjét és sebesítette meg annak sofőrjét.
ÓzdÓzd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. (I.18.) határozatával többek között arról döntött, hogy a 2015. márciusától az Önkormányzat különálló szervezeti egységeként működő Startprogram Irodát megszünteti az Iroda feladatainak az ÓVI részére történő átadása mellett.
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben