Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2019. május 21. kedd - Konstantin napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
Miért is nem nézek tv-t?
Ózdi Magazin | 2017.01.10. | Kovács Gergely

Tekintsünk el egy picit a töménytelen mennyiségű reklámtól.

Tekintsünk el továbbá attól is, hogy tanítandó módon (sőt, tuti tanítják is), a legizgalmasabb részeknél vágják be a legújabb fejlesztésű gyógyszerészeti köptetőt, ami annyira jól sikerült, hogy már a látványától is köpnöm kell. Haladjunk el szinte némán azon tény mellett is, hogy Híradó címmel olyan mennyiségű negatív információt tolnak elém, hogy amellett, hogy sima lelkiismeret furdalást érzek, mivel mertem gyereket vállalni ebben a világban, még rá kell ébredjek, hogy ez a hely nem szimplán olyan, mint a kutyaszar.


Ez inkább olyan, mint ami rákenődött a lábamra, beette magát a cipőm talpára és nem tudom olyan mélyen elzárni lakásomban, hogy halványan ne érezzem párolgó bukéját. Ne morzsoljunk el egy könnycseppet se azért, mert a celebnek nevezett akárkiknek nagy valószínűséggel nem lesz agyrákjuk még akkor se, ha egy komplett Telenor tornyot szorítanak a homlokukhoz napi 10 órában.
Jelen esetben maradjunk a váznál, a tv egykori lényegét adó filmek és sorozatok bizarr birodalmában.

Miért bizarr? Hol is kezdjem?

Legyen első kiszemeltem a Gyilkos sorok. Én nem így hívom ezt a sorozatot, hanem Miss Dögvésznek. 12 évadot élt meg. És 12 évad alatt senkinek nem lett gyanús, hogy a főszereplő hölgy egy írónő, mégis bármerre jár, úgy hullanak az emberek, mintha ebolával permeteznék őket. Aztán ott van a másik nyomozó, az a bácsi, aki olyan bajuszt hord, ami már akkor se volt divat, amikor még annak kellett volna lennie. Ő Mr. Pohártartó. Legalább is az én fejemben. Viselkedésétől annyira kiráz a hideg, hogy lelki szemeim előtt látom, ahogy a pride-on az első kamionon reszel a technóra.
Vagy ott van Mentál Pista, akinek nem nyomozósegédnek kellene lennie. Ő lehetne a legjobb mlm ügynök ezen a bolygón, már az első részben elérné a gyémánt fokozatot. A második részben már túl lenne a 240. vizes porszívó eladásán.

És a filmek? Azok se különbek. Egy jól körülrajzolt főhős karakter általában elvált (kizárólag a munkája miatt), de még nagyon szereti a családját. Lakása végtelenül egyszerűen berendezett, hiszen a bútoroknak meg a fényképeknek túl sok értelme nincsen (kizárólag a munkája miatt). Akkora nyomás alatt van, hogy azért szereti az italt (kizárólag a munkája miatt). 3-4 órát alszik, ha alszik (kizárólag a munkája miatt). Ő az igazság bajnoka, de az önbíráskodás simán belefér az igazságról alkotott szubjektív képébe. Bosszút egy esetben áll, ha a családját bántják (kizárólag a munkája miatt).
Ha a főhős nő, akkor is ugyanez minden, csak van egy macskája is. És még hajadon, mert nincs ideje megtalálni a nagy őt (kizárólag a munkája miatt).

Ezen okoknál fogva nem nézek tv-t, de azért szóljatok, ha mutatnák Colombo feleségét!Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- LÉLEKzet – On-line világban...

- LÉLEKzet – Késő?

- LÉLEKzet – A sorban…

- LÉLEKzet – Szabadság…


Címlapon:

Ózd Az információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi hírek
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
ÓzdEz az esemény sajnálatos módon nem arról híres, hogy egymást tapossák az emberek a jobb helyekért a színházterem ajtajában.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben