Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. január 21. vasárnap - Ágnes napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
Empátia és szolidaritás
Ózdi Magazin | 2017.06.22. | Józsa Zoltán

A betegség, az egészség károsodása nagyon kellemetlen állapot. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt keresztezheti az életútját olyan egészségi probléma, mely fizikai és mentális értelemben nehéz időszakot jelent. Esetenként hosszabb időt vesz igénybe a gyógyulási folyamat, de sajnos előfordul(hat)nak olyan esetek is, amikor az egész életükre kihatással van az ominózus betegség.
Különös atmoszféra a beteg és segítséget igénylő emberek világa. A betegség mellett az egzisztenciális biztonság léte is kérdőjeles, az általában szerény összegű ellátások miatt. Ebben a miliőben az empátia és a szolidaritás érzése sokat ad. A gyakorlati segítségnyújtás mellett egy - egy jó szó, az odafigyelés kincset ér. A lélekre és érzelmekre ható örömteli várakozást jelent a segítő(k) érkezése.

Reménnyel "fűszerezett" reményt... eseményt, napot, melyből rendszer alakul(hat) ki. S ezt a pillanatot az érintettek mindig várják, amit szeretettel viszonoznak.


                                           "Segítsen Ön is...!"


A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány tájékoztatóját a napokban hozta a postás. Részlet a MVGYOSZ Dr. Nagy Sándor elnök által jegyzett leveléből.

"Harminckilenc éve képezünk vakvezető kutyákat a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének kiképző iskolájában azért, hogy minél több, vakvezető kutyát igénylő látássérült társunknak biztosíthassunk négylábú segítőt. Több, mint 70 ember vár vakvezető kutyára, azonban Szövetségünk évente csak 10 kutyát tud képezni. A legjobb esetben is 2 évet kell várni egy kutyára!”

"Elkötelezett támogatóinkhoz most Ön is csatlakozhat és szövetségünk támogatásával  biztosíthatja a látássérültek önállóbb és teljesebb életét! A több mint kilencven éve alapított Szövetségünkben mindenkinek igyekszünk megadni a neki szükséges támogatást. Van, akinek egy kutya segít a boldogulásban. Célunk az, hogy a rászorulók rövidebb idő alatt kaphassanak vakvezető kutyát. Ám a kölyöknevelési és tenyésztési feladatok, melyek elengedhetetlenek a későbbi kiképzéshez, rendkívül költségesek. Önkéntes nevelőik áldozatos munkájához biztosítjuk a kutyák tápját és orvosi ellátását, mely több millió forintos kiadást jelent."

2000 forint egyheti tápot, 5000 forint az orvosi ellátás egy részét, 10000 forint pedig a már kiképzés alatt álló kutyák ötórányi képzését biztosítja.

Elérhetőségek: MVGYOSZ,1146 Budapest, Hermina út 47. 1406 Budapest, Pf:44.

www.mvgyosz.hu

Adószám:19002464-2-42

Bankszámlaszám:10800007-70000000-10617006

Idézet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány leveléből.

"A bohócdoktori munka a pillanatban rejlő örökkévalóságról szól. Arról, hogy hetente pár percre elfelejtjük a betegséget a gyermekekkel és szüleikkel és ezek az önfeledt percek egész hétre vagy akár még tovább erőt adnak nekik. Ezek a pillanatok igazi barátságokat teremtenek és a beteg gyermekek érezhetik, hogy mi mellettük állunk a bajban.”

"Ahogyan Ön is mellettünk áll! Köszönöm, hogy támogatja gyógyító munkánkat és kérem most is segítsen adományával! Sokan vannak, akik hosszú kezelésre szorulnak és minden héten izgatottan várják a látogatásainkat."

Köszönettel: Dr.Ormai Gabriella,a kuratórium elnöke

A képes mellékletben olvasható, hogy 2000 forint adományból kellékeket, például lufit és piros orrot vásárolhatnak. 5000 forintból egy súlyosan beteg gyermek kórházi látogatását tudjáj fedezni. 10000 forint adományból egy kórházi osztály jó hangulatáról tudnak gondoskodni.

Elérhetőségek: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány,1o51 Budapest,Zrínyi út 14.I/7.
Telefon: 06-1-411-0015
Bankszámlaszám: 10918001-00000009-71700024
Adószám: 18090628-1-41
www.facebook.com/piros orr
www.pirosorr.hu

Természetesen a névre, lakcímre szóló küldeményhez csekk is van mellékelve.
Reméljük, hogy az információk megismertetése a nyilvánossággal is jelent(het) segítséget, támogatókat e szervezeteknek!

Józsa ZoltánKövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- LÉLEKzet – Gazdálkodás...

- Önmagunk csapdái...

- LÉLEKzet – Békesség...

- „...Ha majd a szellem és lelkiség napvilága ragyog...”


Címlapon:

E körben nem csak a klímaváltozásra, a globális felmelegedésre kell gondolni a tudós szerint, hanem például a fajok tömeges kihalására, a mai értelemben vett mezőgazdaság vagy az ipari alapú emberi civilizáció végére.
Ózd Farkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt Facebook oldaláról - változtatás nélkül - közöljük Riz Gábor képviselő úrhoz írt nyílt levelét...
Ózd Riz Gábor országgyűlési képviselő válasza Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére...
Ózd „Akinek sok van, annak még több kell, a pénz által hatalmat érez a kezében. De a pénzt, és valójában semmit nem vihetünk magunkkal, csupán a jellemünket„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Helyi Hírek
ÓzdVádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal az ózdi férfival és fiával szemben, akik egy helyi ingatlan udvaráról elloptak egy német juhászkutyát.
ÓzdAz ózdi rendőrök a lakosság segítségét kérik az egyik ruházati boltban történt lopás elkövetőjének azonosításához.
ÓzdEgy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„És nem akárhol élek. Nem az indonéziai emberevők lakta dzsungelében. Nem is a jeges tundrán vagy a perzselő sivatag közepén, hanem Európa szívében.” Agócs László jegyzete.
Ózd„A Digitális Erőműben vagyok. Mizerák István fotóművész 75 éves lenne és ebből az alkalomból lányai hetvenöt általa készített fotót állítottak ki a hozzá méltó környezetben.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdMai életünk pillanatai... Az emberi sorsok irányának alakulása a lét fokmérője. Ki - ki az egzisztencia melyik szintjén helyezkedik el, napi élete hogyan alakulhat. Józsa Zoltán jegyzete.
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Akinek sok van, annak még több kell, a pénz által hatalmat érez a kezében. De a pénzt, és valójában semmit nem vihetünk magunkkal, csupán a jellemünket„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„A jókívánságok sorába beletartozik a békesség. Mit szoktunk egymásnak kívánni? ” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tudjunk adni, tudjunk elfogadni, és tudjunk kérni is ha kell!” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdHasznos lehet, ha nemcsak az eseményekre koncentrálunk, hanem a lelki életünkre is.Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Ilyenkor Karácsonykor együtt van a család. Amennyire lehetőségünk van, ilyen valódi együttléteket vigyünk be a hétköznapokba is!” Raffainé Darmai Zsuzsanna gondolatai.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
ÓzdTalálkozás az aranymisés Mag Mátyással... Józsa Zoltán rovata...
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, szeghalmi aprópecsenye recept!
El­in­dult igazi hó­dító út­jára az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető ma­gyar étel! Vi­lág­szerte imád­ják a di­é­tá­zók.
Cso­dá­la­tos ka­rá­cso­nyi de­ko­rá­ció, ami nem­csak gyö­nyörű, de finom is!
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, római csirkemáj recept!
Ezt a húsételt a Kuruc pecsenye ihlette egész kis eltéréssel.
Hasznos tippek
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi hírek
ÓzdRiz Gábor országgyűlési képviselő válasza Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére...
ÓzdFarkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt Facebook oldaláról - változtatás nélkül - közöljük Riz Gábor képviselő úrhoz írt nyílt levelét...
ÓzdVádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal az ózdi férfival és fiával szemben, akik egy helyi ingatlan udvaráról elloptak egy német juhászkutyát.
ÓzdAz ózdi rendőrök a lakosság segítségét kérik az egyik ruházati boltban történt lopás elkövetőjének azonosításához.
ÓzdEgy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben