Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2019. május 21. kedd - Konstantin napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
Empátia és szolidaritás
Ózdi Magazin | 2017.06.22. | Józsa Zoltán

A betegség, az egészség károsodása nagyon kellemetlen állapot. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt keresztezheti az életútját olyan egészségi probléma, mely fizikai és mentális értelemben nehéz időszakot jelent. Esetenként hosszabb időt vesz igénybe a gyógyulási folyamat, de sajnos előfordul(hat)nak olyan esetek is, amikor az egész életükre kihatással van az ominózus betegség.
Különös atmoszféra a beteg és segítséget igénylő emberek világa. A betegség mellett az egzisztenciális biztonság léte is kérdőjeles, az általában szerény összegű ellátások miatt. Ebben a miliőben az empátia és a szolidaritás érzése sokat ad. A gyakorlati segítségnyújtás mellett egy - egy jó szó, az odafigyelés kincset ér. A lélekre és érzelmekre ható örömteli várakozást jelent a segítő(k) érkezése.

Reménnyel "fűszerezett" reményt... eseményt, napot, melyből rendszer alakul(hat) ki. S ezt a pillanatot az érintettek mindig várják, amit szeretettel viszonoznak.


                                           "Segítsen Ön is...!"


A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány tájékoztatóját a napokban hozta a postás. Részlet a MVGYOSZ Dr. Nagy Sándor elnök által jegyzett leveléből.

"Harminckilenc éve képezünk vakvezető kutyákat a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének kiképző iskolájában azért, hogy minél több, vakvezető kutyát igénylő látássérült társunknak biztosíthassunk négylábú segítőt. Több, mint 70 ember vár vakvezető kutyára, azonban Szövetségünk évente csak 10 kutyát tud képezni. A legjobb esetben is 2 évet kell várni egy kutyára!”

"Elkötelezett támogatóinkhoz most Ön is csatlakozhat és szövetségünk támogatásával  biztosíthatja a látássérültek önállóbb és teljesebb életét! A több mint kilencven éve alapított Szövetségünkben mindenkinek igyekszünk megadni a neki szükséges támogatást. Van, akinek egy kutya segít a boldogulásban. Célunk az, hogy a rászorulók rövidebb idő alatt kaphassanak vakvezető kutyát. Ám a kölyöknevelési és tenyésztési feladatok, melyek elengedhetetlenek a későbbi kiképzéshez, rendkívül költségesek. Önkéntes nevelőik áldozatos munkájához biztosítjuk a kutyák tápját és orvosi ellátását, mely több millió forintos kiadást jelent."

2000 forint egyheti tápot, 5000 forint az orvosi ellátás egy részét, 10000 forint pedig a már kiképzés alatt álló kutyák ötórányi képzését biztosítja.

Elérhetőségek: MVGYOSZ,1146 Budapest, Hermina út 47. 1406 Budapest, Pf:44.

www.mvgyosz.hu

Adószám:19002464-2-42

Bankszámlaszám:10800007-70000000-10617006

Idézet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány leveléből.

"A bohócdoktori munka a pillanatban rejlő örökkévalóságról szól. Arról, hogy hetente pár percre elfelejtjük a betegséget a gyermekekkel és szüleikkel és ezek az önfeledt percek egész hétre vagy akár még tovább erőt adnak nekik. Ezek a pillanatok igazi barátságokat teremtenek és a beteg gyermekek érezhetik, hogy mi mellettük állunk a bajban.”

"Ahogyan Ön is mellettünk áll! Köszönöm, hogy támogatja gyógyító munkánkat és kérem most is segítsen adományával! Sokan vannak, akik hosszú kezelésre szorulnak és minden héten izgatottan várják a látogatásainkat."

Köszönettel: Dr.Ormai Gabriella,a kuratórium elnöke

A képes mellékletben olvasható, hogy 2000 forint adományból kellékeket, például lufit és piros orrot vásárolhatnak. 5000 forintból egy súlyosan beteg gyermek kórházi látogatását tudjáj fedezni. 10000 forint adományból egy kórházi osztály jó hangulatáról tudnak gondoskodni.

Elérhetőségek: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány,1o51 Budapest,Zrínyi út 14.I/7.
Telefon: 06-1-411-0015
Bankszámlaszám: 10918001-00000009-71700024
Adószám: 18090628-1-41
www.facebook.com/piros orr
www.pirosorr.hu

Természetesen a névre, lakcímre szóló küldeményhez csekk is van mellékelve.
Reméljük, hogy az információk megismertetése a nyilvánossággal is jelent(het) segítséget, támogatókat e szervezeteknek!

Józsa ZoltánKövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- LÉLEKzet – On-line világban...

- LÉLEKzet – Késő?

- LÉLEKzet – A sorban…

- LÉLEKzet – Szabadság…


Címlapon:

Ózd Az információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi hírek
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
ÓzdEz az esemény sajnálatos módon nem arról híres, hogy egymást tapossák az emberek a jobb helyekért a színházterem ajtajában.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben