Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2019. március 21. csütörtök - Benedek napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Ózdi Magazin | 2017.07.28. | Bogdán Géza

Látom a Facebookos bejegyzéseket és érthetetlenül szemlélem, hogy a demokrata barátaim közül többen is ellenzéki pártként állítják be a Jobbikot. Senkit nem szeretnék megbántani, de a Jobbik szerintem egyáltalán nem az.

Akinek ideológiája és értékrendje a hatalmon lévő kormányéval szinte a megszólalásig azonos, úgy az a párt eleve nem is lehet ellenzéki. A Jobbik tehát nem ellenzéki párt, hanem a Fidesz vetélytársa, akik rivalizálnak egymással.
Olyannyira, hogy a regnáló Fidesz-kormány 2010 óta folyamatosan csak a Jobbik vitorlájából lopja ki a szelet. Vona Gábor fütyül, Orbán Viktor miniszterelnök pedig táncol rá.


Hogy bizonyítson, olykor még akkor is, ha éppen nincs zene. A Jobbik a Fidesz árnyékkormánya, vagy a Fidesz-kormány árnyéka, kinek, ahogy jobban tetszik, a lényeg teljesen mindegy. Kövér László kiviteti az Uniós zászlót a Parlamentből, Gaudi-Nagy Tamás pedig kidobja annak ablakán. A szándék azonos. Naná, hogy néha odasóznak egymásnak, hiszen mindkét csapat nyerni szeretne és esélyes is a győzelemre.

Be kell látni, hogy Simicska Lajos nem pusztán okos ember, ő egy lángelme. Egy zseni, aki akárcsak régen a Fidesszel, úgy most a Jobbikkal is csupán egy fontos ideológiai küldetést teljesít. Ő egy közös értékrendet áthidaló kapocs, a jelen korunk hídembere. Egyfajta garancia arra, hogy az ideológia és az értékrend – ha egyáltalán lehet annak nevezni – továbbra is fennmaradhasson. Úgy kell nekik a Jobbik, akár az éhes szájnak a falat kenyér.
Ha ők most nem lennének, akkor helyettük a népnek egy másmilyen ideológiai alternatíva közül kellene választania. Magyarán, a Fidesz-kormány bukása esetén – ami a nép nagyfokú elégedetlensége esetén ugyebár eleve törvényszerű – valamelyik balliberális értékrendű pártnak kellene nyernie, s Uram bocsá’, akár még Gyurcsány Ferenc is lehetne újra miniszterelnök. Így viszont bármi történik a magukat keresztény nemzetinek mondó jobboldalon, akkor is egy lesz a zászló és egy marad a tábor. Vagy mondjam érthetőbben úgy: egyben marad a táboruk.

Most az a megtévesztő faramuci helyzet állt elő, hogy testvér küzd testvér ellen a ringben. Ha pedig 2018.-ban a Jobbik nyer – amire mondjuk ki, sajnos van esélyük – csupán szerepcsere történik, de az elv és az ideológia a régi marad. Annyi változik, hogy akkor majd Orbán Viktor fütyül, és Vona Gábor táncol, de ők a szerepcsere után is újfent tovább rivalizálhatnak. Ha azt tapasztalják, hogy az ellenzékük esélyessé válik, úgy bedobnak ellenük a ringbe egy csomó szépen csengő demokrata névre keresztelt kamupártot, és nép beveszi a cukros cumit.

Az ellenzéküknek tehát ellenük esélye nincs. Ők legfeljebb csak a demokrácia látszatát fenntartva tovább dagonyázhatnak a bűzös magyar posványban. Az lesz a szerepük, hogy asszisztáljanak nekik.

Kedves demokrata barátaim! Öntsünk tiszta vizet a pohárba. A Jobbik, nem egy ellenzéki párt! A Fidesz őket soha nem is tekintette annak. Tudom, kemény szavak ezek, de ezt a fontos, sokunkat húsbavágóan érintő magyar közéleti kérdést én így látom…Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- LÉLEKzet – On-line világban...

- LÉLEKzet – Késő?

- LÉLEKzet – A sorban…

- LÉLEKzet – Szabadság…


Címlapon:

Ózd Az információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi hírek
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
ÓzdEz az esemény sajnálatos módon nem arról híres, hogy egymást tapossák az emberek a jobb helyekért a színházterem ajtajában.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben