Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2017. december 12. kedd - Gabriella napja van.
Keresendő kifejezés:
Jegyzet
Ó egészségügy - Ó Ózd...
Ózdi Magazin | 2017.10.15. | Várady Sándor

Tudom sok minden Happy... sok fejlődésen megy keresztül városom egészségügyi szolgáltatása.

Azért egy általam megélt - /meg nem élt még végig/ problémára felhívnám nagyérdemű közönségünket.

A történet nagyon egyszerű:
Történt az nap - mert az emberfia már csak ilyen - Börbetegség - van ilyen.
Egyszerűen nem tudom ellátni közmunkás feledataim - magyarul házi orvos segítsége - remek a viszonyunk és tőle minden telhetőt megtesz. Hálás vagyok Neki. A problémát nem tudja kezelni és én kértem - benne bízom... Javaslat /jogos/ bőrgyászat... Rendben Miskolc... időpont kérés - döbbenet 6 hét - magánrendelés 12 nap... tehát havi 35 ezer forintomból/ Mivel drága kormányaink engedik a közmunkásoknál is az 50% elvonást/ ezt mind...


Ózd lakossága jelenleg 37.500 fő a statisztika szerint és jön még hozzá - szerény számításaim szerint 20.000 fő a vonzáskörzetből /tudom okosak majd helyreigazítanak/.
Tehát ez az "embertömeg" nem érdemel meg egy bőrgyógyászati /akár heti 2 alkalom, van rá példa/ szakrendelést?

Tovább:

Volt beszélgetésem véletlenül egy "pártkatonával" ki zseniális felvázolásával nem a magyar egészségügyet védve-szidva - miért is tenné? Ő be akarta bizonyítani az Angol egészségügy sötét helyzetét.

Nem tudhatta, hogy én éltem kint s azt sem ,hogy kórházban is voltam. Egy kollégám hívta fel figyelmét. Én csak félig mondhattam el, hisz mint "pártkatona" azonnal /megtanulták - de nagyon/ másról beszélt.

Tipikus mentalitás adott parancsra - ellenség kép... Ma láttam egy sorozat pár epizódját - The 100 - magyar neve lett : Visszatérők... Tanulság: Mindenki szart a nem érdekel a benső probléma...csakis mindent hárítunk kifelé mert az a majom ember fejlődőképes a saját állati ösztöneiben. Kitérő volt és ha bárki feltételezi adott kormány kritikáját - téved - mióta élek ezt látom...az értelmetlen hatalom lehetőségét és az Emberi társadalmunk állati szintnre való regnálódását

A jegyzetem elején írtam tényeket a saját testem tapasztalatiból Ózdon... Most lássuk Anglia agyon szapult orvosi ellátását - megint csak a saját tapasztalatomból.

Nyirokrendszeri betegség... 1 hét... már kórház /Devon megye, Exeter, Dél-Anglia/ hétvége /feleségem nem tudott jönni mert árvíz volt/ ja angolul sem tudtam akkor... 5 nap alatt MR - egész testi CT -majd HIV szűrés a minden kizárás mellett stb.../ kérem figyelni - ehhez 200 kilométerről hívtak egy magyar MIGRÁNS orvost, hogy kommunikáljon Velem és a beleegyezésem adjam...
Ja vicc - a problémám megoldották 5 nap alatt - tényeket is közöltek - mi az mi marad és kezelésre szorul... itt nem tudom kezeltetni ezért kell újra országot váltanom...

Ez csak egy nagyon kicsi szelete a világnak a saját megélt történetemből...
Nem arra vágyom, hogy igazoljanak. Arra főleg nem, hogy "idióta" hívők a rendszer politikai "kasztrenszerében" önmaguk igazolásának tegyenek tanulságot.

Csakis azt, hogy rohadtul nézzünk már szembe a statisztikák és illúziók helyett a tényekkel...Olvasta már?

- LÉLEKzet – A test hatása a lélekre...

- Képek és illatok...

- Emberi lét

- Fény és sötétség...


Címlapon:

Advent második vasárnapján a második gyertyát is meggyújthatjuk a koszorún, ami a reményt szimbolizálja.
A levélküldemények elmaradására panaszkodtak az RTL Klub nézői és a híradó utánajárt az eseteknek.
„Megszűnt a szegénység Magyarországon, ezért tudunk segíteni más országokon.” Bomba hír Balog Zoltántól.
Ózd „A Digitális Erőműben vagyok. Mizerák István fotóművész 75 éves lenne és ebből az alkalomból lányai hetvenöt általa készített fotót állítottak ki a hozzá méltó környezetben.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Helyi Hírek
ÓzdEgy szabadnapon lévő rendőr fogott el kollégáival két férfit, akik egy Ózdon sétáló nőtől rabolták el a táskáját
ÓzdA Bajdázó Lekapcsolom a villanyt a fejemben című remekművét ózdi roma fiatalok értelmezték át. Hallgassák meg!
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„Jólesik a szemnek, a léleknek a megannyi kis csillagfény a sötétség beállta után.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Ózd„Amikor megkérdeztük, hogy mi ez a zaj, kopácsolás varrógép zaja, nagymamám biztatott, hogy aludjunk, mert angyalok dolgoznak” Jacsó Éva gondolatai.
ÓzdVagy esetleg valami más van a háttérben? Kovács Gergely jegyzete.
Ózd„A Digitális Erőműben vagyok. Mizerák István fotóművész 75 éves lenne és ebből az alkalomból lányai hetvenöt általa készített fotót állítottak ki a hozzá méltó környezetben.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdMai életünk pillanatai... Az emberi sorsok irányának alakulása a lét fokmérője. Ki - ki az egzisztencia melyik szintjén helyezkedik el, napi élete hogyan alakulhat. Józsa Zoltán jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Közismert, hogy lelki állapotunk hatást gyakorol testünk működésére. A betegségek kialakulásának hátterében, sok esetben, lelki okok állnak.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdHihetetlenül nagy információözönben élünk. Nem árt, ha „beépítjük” magunkba a szűrő és szelektáló funkciót. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Az életben könnyen egy mókuskerékben találhatjuk magunkat. Forog a mókuskerék, nem tudunk belőle kiszállni.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Az állatok érző lények. Bánjunk velük ennek megfelelően! Ne okozzunk nekik felesleges szenvedést!” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Időnként szükségünk van segítségre, vagy éppen a mi segítségünkre van szüksége másoknak.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
ÓzdTalálkozás az aranymisés Mag Mátyással... Józsa Zoltán rovata...
ÓzdA General Electric ózdi üzeme az észak-borsodi város legnagyobb munkáltatója. A létesítmény zöldmezős beruházásként került átadásra 1998-ban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, római csirkemáj recept!
Ezt a húsételt a Kuruc pecsenye ihlette egész kis eltéréssel.
Miért töl­te­néd az egész hét­vé­gé­det a kony­há­ban, ha pár hoz­zá­va­ló­ból igazi íz­or­giát va­rá­zsol­hatsz gyor­san az asz­talra!? Sza­lon­nás fi­nom­sá­gok, me­lyek­nek senki nem tud el­len­állni!
Fe­lejtsd el a mus­tá­ros-ke­tchu­pos virsli va­ri­á­ciót! Ennél sok­kal fi­no­mabb dol­go­kat is ké­szít­hetsz egy pár virs­li­ből.
Bár a jéghideg limonádé és a jeges tea igazán jól esik a kora nyári melegben és a szomjadat is csillapítja, ám a fogyókúrádnak egyáltalán nem kedvez. Íme 5 ízletes innivaló, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz.
Hasznos tippek
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Bármilyen alaposan is mosogatunk, az edények alján egy idő után makacs lerakódás keletkezik. Nekieshetünk levakarni
"EMBERI"
Szeretnénk egy új sorozatot indítani azokról akiket "elvetett" a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszínei októberben.
Helyi hírek
ÓzdEgy szabadnapon lévő rendőr fogott el kollégáival két férfit, akik egy Ózdon sétáló nőtől rabolták el a táskáját
ÓzdA Bajdázó Lekapcsolom a villanyt a fejemben című remekművét ózdi roma fiatalok értelmezték át. Hallgassák meg!
ÓzdA lakosság segítségét kérik az ózdi rendőrök az egyik helyi üzletben történt lopás elkövetőjének azonosításához.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
PutnokÉppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben