Burgonyás tésztába tekert virsli! Egyszerű, mégis finom, elronthatatlan és fantasztikus az íze...
A tésztához
20 dkg főtt, áttört krumpli
20 dkg liszt
1 mk só
1 tojás
3 dkg margarin
1 csipet őrölt bors
1 gerezd fokhagyma / zúzott/
A sütéshez
1/2 liter étolaj
A töltéshez
4 virsli
8 db lapkasajt
A panírozáshoz
kb. 8 dkg liszt
1 felvert tojás
1 evőkanál tej
8 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz
ketchup/vagy más/
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé kilisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk/ kb.3 mm vastagra/. A virsliket ketté vágjuk.
Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk egy lapkasajtot, egy virslit és feltekerjük.
A többinél is így járunk el.
Mindegyik rudacskát lisztbe, tojás+ tej- be, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Lassú tűznél, felhevített olajban kisütjük.
Forrás: http://egyszerugyorsreceptek.com/
Kövess bennünket: Facebook oldalunk
Olvasta már?
- Kolbászos sörkorcsolya 15 perc alatt...
- Ezt érdemes megnézni a csokoládé csomagolásán...
Címlapon: