Igazi téli étel. Sertéshús, savanyúkáposzta sütőben készítve. A végeredmény pedig tulajdonképpen toroskáposzta lett, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy mindössze 10 percnyi emberi erőforrást igényelt…
Elkészítés:
Egy közepes tepsit vékonyan kikenünk sertészsírral, majd rászórunk kb 50 dkg savanyú káposztát (ha túl savanyú, átmoshatjuk, ha nem elég fűszeres, azt pótolhatjuk)
Rászeletelünk 2 fej hagymát, több gerezd fokhagymát, majd ráfektetjük a sóval, borssal fűszerezett tarja szeleteket (lehet kb 1 kg és lehet őket “sűrűn” rakni, mert úgyis összesülnek) a finnyásaknak használhatunk karajt is, ezek tetejére azonban tegyünk egy kis húsos szalonnát, hogy ne száradjon ki.
A tepsit fóliával lefedve 150 fokos sütőbe tesszük bő egy órára, majd a a fóliát levéve bő fél órát sütjük 200 fokon.
Forrás:kiskegyed.hu
Kövess bennünket: Facebook oldalunk
Olvasta már?
- Kolbászos sörkorcsolya 15 perc alatt...
- Ezt érdemes megnézni a csokoládé csomagolásán...
Címlapon: