Elindult igazi hódító útjára az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető magyar étel! Világszerte imádják a diétázók. Ezt a finomságot az egész család imádni fogja, mégis büntetlenül ehetik.
Rakott karfiol gazdagon – hozzávalók:
*1 kg (nagyobb fej) torzsától, leveleitől megfosztott karfiol,
*3-4 db krumpli,
*fél kiló darált pulykahús,
*1 fej hagyma,
*2 gerezd fokhagyma,
*450 gr tejföl,
*10-15 dkg reszelni való (Pannónia) sajt,
*só, ketchup, olívaolaj,
*1 dl bor,
*szerecsendió.
Külön sós vízben puhára főzzük a karfiolt, külön a héjas krumplit. A karfiolt szűrőkanálon lecsepegtetjük, a krumplit hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk. A darált húst olajon párolt hagymára tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát és a bort, ebben megpuhítjuk. Kedvünk szerint ízesíthetjük provanszi fűszerkeverékkel vagy majoránnával, bazsalikommal, rozmaringgal.
Tűzálló tepsit kiolajozunk, erre rakunk egy sor vékonyra szeletelt krumplit, megsózzuk. A következő réteg a puha darált hús legyen, majd a tetején szétosztjuk a főtt karfiolt. Jöhet rá a reszelt sajt is. A tetejét befedjük egy fél kiskanálnyi szerecsendióval elkevert tejföllel.
A tepsire alufóliát teszünk, berakjuk a sütőbe, és kb. óra alatt megsütjük. A sütés vége felé az alufóliát levesszük róla, hogy piruljon. Ha kihűlt, adagokra vágjuk, az adagokat átlátszó fóliában a hűtőszekrénybe tesszük. Mikróban való felmelegítéskor még egy kis tejföllel dúsíthajuk az adagokat.
Készíthetjük hús nélkül, de akkor több reszelt sajttal is.
Forrás: zarojel.hu
Kövess bennünket: Facebook oldalunk
Olvasta már?
- Kolbászos sörkorcsolya 15 perc alatt...
- Ezt érdemes megnézni a csokoládé csomagolásán...
Címlapon: