Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2019. május 21. kedd - Konstantin napja van.
Keresendő kifejezés:
Technika
Karácsonyi ajándékozás lépésről lépésre, stresszmentesen...
Ózdi Magazin | 2017.12.21. | maszol.roFotó: pexels.com


Háromféle embert különböztethetünk meg, ha ajándékozásról van szó: az elsőt nem különösebben érdeklik az ajándékok, a másik már hónapokkal az ünnep előtt beszerzi a szeretteinek szánt meglepetéseket, a harmadik pedig karácsony előtt egy-két nappal kezd őrült rohangálásba. Ha az utóbbihoz tartozol, és most tudatosult benned, hogy 3 nap múlva karácsony, és az ajándékokat még nem vásároltad meg, ez a cikk neked szól. Nyugi, még nincs veszve semmi!


Gary Chapman Az öt szeretetnyelv című könyvében az ajándékozásról mint az egyik szeretetnyelvről ír. Akik ezt a nyelvet beszélik, azok az ajándékokban a szeretet kézzelfoghatóságát látják, ezért örülnek minden apró meglepetésnek. De milyen is a jó ajándék? Személyre szabott, aminek örül a megajándékozott. Ez lehet egy boltban vásárolt tárgy, egy kézzel készített apróság, egy élmény (például színházjegy) vagy éppen olyasmi, amire szüksége van szerettünknek. Most abban segítünk, hogy megtaláld ezt.

Mindenttudó lista

Vegyünk egy mély levegőt és kezdjük egy egyszerű feladattal. Ehhez szükséges egy papír, amire egymás alatt felsoroljuk azokat, akiket meg szeretnénk ajándékozni. Írjunk fel mindenkit egyenként: szülőket, testvért, barátot. Ha van valamilyen ajándékötletünk, a nevek mellé be is írhatjuk, ha nincs, tegyük félre a papírt, idővel kiegészítjük.

Ki is a megajándékozott?

Az előbb persze már felsoroltuk, de most lássuk egyenként. Ha nincs semmilyen ajándékötleted, fogj egy cetlit, írd fel rá a megajándékozandó nevét és mindent, ami eszedbe jut róla. Milyen kapcsolatban vagytok? Milyen korú? Mivel foglalkozik (diák, egyetemista, dolgozik, gyermeket nevel vagy nyugdíjas)? Mi érdekli, milyen hobbijai vannak? Mit szoktatok együtt csinálni? Mi a kedvenc színe, filmje, zenéje, könyve? Milyen az otthona? Milyen tárgyakkal szereti körülvenni magát? A kérdések megválaszolása után bizonyára eszünkbe jut egy-két ötlet. Pluszban felírhatjuk még azt is, mit adtunk korábban ajándékba, így elkerüljük az ismétlődő ajándékok csapdáját.

Vissza a listához! Legyünk racionálisak!

Miután összegyűjtöttük az ötleteinket, térjünk vissza a listához. Most már a nevek mellé beírhatjuk a lehetséges ajándékokat, és kiegészíthetjük további hasznos információkkal. Gondoljuk át reálisan, mennyi időnk lesz beszerezni mindent. Ha kevés időnk van, és nem szeretnénk bevásárlóközpontokban tolongani, vásárolhatunk online is, de figyeljünk, hogy még az ünnepek előtt szállítsák ki rendelésünket.

A saját kézzel készített ajándékokra szánjunk több időt, hiszen az alapanyagok beszerzésén túl a kreatív munkára is időt kell szánnunk. Ezen túl az ajándékötletek mellé írjuk fel, mennyit szánunk költeni ezekre, így tudatosabban tudunk vásárolni, amit az ünnepek után a pénztárcánk is meghálál.

Így kaphatsz egy olyan listát, ami mankód lesz az ajándékkeresésben. Ezen írja a megajándékozott nevét, az ajándékötleteket, hogy mennyi időt és pénzt szánsz a meglepetésre, és hogyan/honnan fogod beszerezni.

+ 1 tipp: Hívd fel a megajándékozandó személyt, kérd meg, hogy mondjon három ajándékot, aminek örülne, és abból válassz ki egyet. Mindenki jól jár, hiszen neked egyszerű dolgod lesz, ő pedig tényleg olyan ajándékot kap, aminek örül, mégis meglepetés lesz.Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Önt is megkeresi ezzel a kéréssel a Facebook...

- Ezzel a programmal torrentezik? Rossz hírünk van...

- Új szín a csokoládépalettán: a rózsaszín...

- Hamarabb összeomolhat az emberi civilizáció, mint gondolnánk...


Címlapon:

Ózd Az információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben