Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. december 14. péntek - Szilárda napja van.
Keresendő kifejezés:
Kötetlen beszélgetések - Janiczak Dávid
Ózdi Magazin | 2015.08.18. | Harkály Mónika
Vendégem Janiczak Dávid a Jobbik Magyarországért Mozgalom Ózdi Alapszervezetének az elnöke.
 - Miért nem Te lettél az országgyűlési képviselő jelölt?

 - Ez nagyon összetett kérdés. Én élek-halok  Ózdért és ha a Jobbik esetlegesen megnyeri a választásokat én itthon szeretnék tevékenykedni, az elképzeléseimet megvalósítani, nem pedig Ózd és Budapest között ingázni. Másrészt jelöltünknek már van parlamenti tapasztalata, így biztos vagyok benne, hogy tökéletesen fog minket képviselni. 

- Te mit gondolsz, a Jobbik miben különbözik a többi jobb oldali párttól? 

- Mi vagyunk a nemzeti oldal igazi ereje, a legerősebb párt aki a nemzet érdekét képviseli. Amely párt programja a miénkhez nagyban hasonlít, mégis külön méretteti meg magát, az valójában nem a nemzet érdekét, csak a sajátját, esetleg megbízóiét nézi, hiszen az igazi kormányváltó erőt próbálja gyengíteni.

- Szerinted miért van az, hogy sok ember a Jobbikot a rasszizmussal köti össze? 

- Sajnos a média, mint a hatalmon lévők szócsöve, a negatív jelzők segítségével próbálja meg távoltartani az érdeklődők szélesebb körétől a pártot. Mint látjuk, sikertelenül. Mindent megtettek azért, hogy a programunkról ne halljanak az emberek, csak a cigány és zsidó szavakat emelték ki a mondatokból, azokat felhasználva a riogatásra. 
Aztán óhatatlan egy több ezer fős tagsággal rendelkező pártnál, hogy a tagjaink közé kerüljenek akik ilyen nézeteket vallanak. 
A Jobbik alapvetően építő és romboló embert különböztet meg. Nem cigány-magyar közt húzzuk meg a határvonalat, hanem a társadalmat építő és a társadalmat romboló emberek közt teszünk különbséget. Aki építő, amellett kiállunk és segítjük, nem azért mert cigány, vagy magyar, hanem azért mert építő - azaz tisztességes és becsületes. Aki viszont romboló, azt üldözni fogjuk, minek végén vagy átáll az építők közé vagy igen hamar a létesítendő önfenntartó börtönök valamelyikében találja magát. És nem azért mert adott esetben cigány, vagy magyar, hanem azért mert romboló, és a társadalomnak nincsen szüksége ilyen emberek társaságára. Persze az tény, hogy a cigányság egy részével komoly problémák vannak.

- Beszélnél kicsit bővebben a Jobbik elképzeléseiről a cigánybűnözéssel kapcsolatban? 

- A cigányság számára is munkahelyeket kell biztosítani, mindenki képességének megfelelő helyen tudja kamatoztatni munkaerejét. Amennyiben minden munkaképes ember, aki a társadalmat építeni szándékozik, dolgozni tud, az már rengeteg problémát megold. Mert mint tudjuk, ha munka van, minden van, ha munka nincs, semmi sincs!  

A megélhetési gyermekvállalást megszüntetjük: - Családi pótlék csak 18 éven felülinek fog járni. - Ha a gyermeket nem megfelelően neveli, elvesszük tőle és bentlakásos iskolában kerül kiművelésre, nevelésre. Kivesszük abból a közegből, ami újratermeli a bűnözést. Harmadik gyermek után csak adókedvezmény jár.  Az adókedvezmény mértékét igazságosabban osztjuk el gyermekenként, hogy már az első és második gyermeket is megérje bevállalni, így az építő emberek szaporodását segítjük elő.  Az esetleges segélyeket szociális kártyán utaljuk ki, természetesen a rezsi költségek levonása után! 

Megerősítjük a közbiztonságot! A rendőrséget az autósok vegzálása helyett a közterületekre, utcákra vezényeljük. Kevesebb jegyzőkönyvezés, kevesebb papírmunka, több bűnfelderítés, és több intézkedési jogkör. A rendőröknek jogot adunk arra, hogy mindig a helyzethez mérten megfelelően járhassanak el, ne az ügyészség reagálásától kelljen félniük.

- Térjünk át ózdi viszonyokra. Neked milyen elképzeléseid vannak a jövőt tekintve városunkban? 

- Én egy teljesen más struktúrát képzelek el, amiről ősszel a választások előtt nagyon szívesen beszélek Veled részletesen, nem szeretnék ötleteket adni más pártoknak. Első számú feladat az, hogy munkahelyek teremtésével biztosítani kell az itt élők megélhetését: feldolgozó üzemek, bányák, manufaktúrák, turizmus – teljesen új alapokon, műhelyek, termelőüzemek. Természetesen ha komoly befektető akar gyárat hozni a városba, tárgyalunk vele és biztosítjuk a feltételeket, de elsősorban helyi tulajdonú üzemek létesítésével kezdünk. Annyit még ehhez hozzáfűznék, hogy mindenképpen olyan városvezetést képzelek el, ahol minden vélemény számít, ahol a közpénzből fenntartott városi médiában mindennek és mindenkinek pártatlanul teret adva lehetne műsorokat készíteni. Valamint a várost érintő programokat, terveket mindenképpen nyilvánosnak képzelem el, társadalmi egyeztetéssel. Nem úgy, mint pl. a Manda alapkőletételnél. Valamint a fiatalokra helyezem a hangsúlyt, hogy ne el akarjanak menni Ózdról, hanem  inkább visszaakarjanak jönni azok is, akiknek úgy alakult az életük, hogy el kellett menekülniük a városból.

- Mit üzensz az Ózdiaknak, miért szavazzanak Egyed Zsoltra a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjére?

- Kedves Ózdiak! Saját bőrömön érezve és tapasztalva mondhatom, hogy elegünk van már abból, hogy folyamatosan azt sulykolják belénk, hogy azért mert itt bezárt a gyár, halálra vagyunk ítélve! Ne higgyétek el egy percig sem! Ózdon rengeteg lehetőség van és már hosszú hosszú évek óta fejlődhetne a város, ha lett volna gazdája. De gazdátlanul, úgy hogy a vezetők nem vezetnek, csak uralkodnak, nem haladhatunk előre.
Aki megunta a semmittevést és látványos épülést, fellendülést szeretne, aki kíváncsi rá, hogy milyen lehet egy emberbarát fejlődő városban élni, ahol lehetőségek nyílnak, nem boltok zárnak be, aki együtt akarja velünk építeni a szebb jövőt és büszkén vállalja majd évek múltán, mikor Ózd csodáját kutatni járnak a városba, hogy „Igen! Én is a változásra szavaztam 2014-ben, és azóta van kikkel építenem Ózdot!” …
… aki készen áll rá, hogy a történelmet maga írja: SZAVAZZON A JOBBIKRA és EGYED ZSOLTRA!

Várady Mónika 
frissítve: 2015, 08, 18 
Eredeti megjelenés: 2014, 03, 19 Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Interjú Márton Andrással...

- Közösségi képzőközpont akár Ózdon is...

- Egy ózdi születésű közmunkást jelöltek az Európai Polgári Díjra

- Fiatalkorú rablók Domaházán


Címlapon:

Az adventi gyertyák színe, de még a száma sem mindig azonos. Ha az adventi koszorúra gondolunk, négy gyertyaláng jut először eszünkbe
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA semmivel buktatta le magát az az ózdi sofőr, akit korábban eltiltottak a vezetéstől, így nem is ülhetett volna a volán mögé.
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
Közérdekű
A választáshoz kapcsolódó határidőket, határnapokat az igazságügyi miniszter rendeletben határozza meg a kitűzést követően, de a választási eljárásról szóló törvény alapján már kiszámolhatóak a legfontosabb határnapok.
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Az őszi és téli időjárás számos veszélyforrást tartogat a közúti közlekedés résztvevői számára.
Ne érezzük magunkat rosszul azért, mert kevesebb időt töltünk gyermekünkkel, mint mások.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben