Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2024. április 14. vasárnap - Tibor napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyi hírek
Helyi hírek
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
ÓzdEz az esemény sajnálatos módon nem arról híres, hogy egymást tapossák az emberek a jobb helyekért a színházterem ajtajában.
ÓzdHát ez is megesett itt, Ózdon. Legyinthetnénk is, hogy errefelé ilyenek az emberek.
ÓzdEgy belefutott - számomra el nem hanyagolható bejegyzés apropóján gondoltam publikálni (szerk.)
ÓzdRiz Gábor országgyűlési képviselő Facebook oldaláról - változtatás nélkül - közöljük gondolatait. Természetesen írtunk Ózd polgármesterének, amennyiben reagál azonnal közöljük.
ÓzdEz a történet ma már ipari történelem, mely a múltat jelenti. Mert az egykor ott dolgozóknak emlékeket indukál, de jó ha a mai fiatalság is rendelkezik erről információkkal.
ÓzdA Bajdázó Lekapcsolom a villanyt a fejemben című remekművét ózdi roma fiatalok értelmezték át. Hallgassák meg!
ÓzdSzűcs Mária Kazincbarcikán élő fotóművész és Dubniczky István költő a Civilházban.
ÓzdAz Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekarvezetője a továbbiakban Csipkés Gergő
Ózd„Talán ő már itt marad ebben a sokat látott, sokat szenvedett városban és mosolyával, dalaival örömöt lop majd az emberek szívébe” Szentandrássy Béla jegyzete
A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület 6 huszárjának abban a megtiszteltetésben volt részük, hogy a múlt héten a Budai várban teljesíthettek várőrségi és díszjárőr szolgálatot...
ÓzdGyörgy Rebeka 13 éves ózdi tanuló a nagymamája révén – aki nagyothalló és a SINOSZ Ózdi Helyi Szervezet elnökségének tagja – figyelt fel a versenykiírásra, majd elhatározta, hogy megméretteti magát...
ÓzdA Liget Táncegyüttes egyik tagja, Szűcs Gergő ózdi születésű, itt is lakó fiatalember, aki itt kezdte a táncolást, szintén részese volt a produkciónak.
ÓzdTerjedelmes cikket közölt Ózdról a 168ora.hu
Vajon normalitásra nevel-e egy fiatal énekesnőt a folyamatos nyilvános szereplés? Hol a határ a celeblét és a zenei karrier között? Miért költözött vissza Barbee a szülővárosába, és miért él még jelenleg is hétköznapi életet?
ÓzdA Bárka Színpad hivatalosan, bejegyezve 20 éve működik ebben az évben is igyekszik megtartani a már „hagyományos” minden évben visszatérő rendezvényeit, programjait
ÓzdA Bárka Színpad vezetője elmondása szerint nem könnyű minden évben megszervezni a rendezvényeiket így az utcaszínház sem kivétel ez alul...
ÓzdSzűcs Mara kérdésemre válaszolva elmondta, hogy 9 évig Ózdon élt, és az eltöltött évek óta nagyon kötődik a városhoz.
ÓzdBemutatta első novellás kötetét az Ózdi Rendőrkapitányság Hivatalvezetője, aki 2017-ben Nimród Irodalom-díjas lett.
ÓzdAz ÓMI Természetbarátok Köre és az „ózdi csodák...”
ÓzdÓzdra látogatott el az Urbex Hungary csapata a napokban. Világháborús óvóhelyeket nézhettek meg, melyeknek történetébe is bepillantást nyerhettek.
ÓzdÓzdi 56-ról szóló írása szerint a "gyárban kemény dolgok történtek". Október 29-én, az ottani "véres hétfőn" több gyilkosság, lincselés történt, majd a megtorlások is rettenetesek voltak
ÓzdKissé nevetséges, talán kicsinyes, de annál bosszantóbb és rosszul eső, emberi dologról írnék most.
ÓzdA roma mediátor a romák és nem romák között vállal közvetítő szerepet annak érdekében, hogy a két közösség közötti egyenlőtlenségeket, konfliktusokat és előítéleteket enyhítse.
ÓzdAz Ózdi Finomhengermű a századfordulós Ózd központját képező Törzsgyár nyugati részébe települt az elavult forrasztó -és kavaróüzem helyére. A gyárterület kerítéssel körülvett, zárt ipari terület, egyfajta zárvány a várostestben." (forrás:műemlékem.hu). - Józsa Zoltán 2002-ben megjelent cikke a "Vis
ÓzdAz Ózdi Finomhengermű a századfordulós Ózd központját képező Törzsgyár nyugati részébe települt az elavult forrasztó -és kavaróüzem helyére. A gyárterület kerítéssel körülvett, zárt ipari terület, egyfajta zárvány a várostestben." (forrás:műemlékem.hu). - Józsa Zoltán 2002-ben megjelent cikke a "Vis
ÓzdPapp Cecilia festőművész -illusztrátor, az Országos Képző -és Iparművészeti Társaság, és a Független Magyar Szalon tagjának alkotásaiból nyílt kiállítás a Magyar Kultúra Napjának egyik programjaként 2017. január 18-án szerda délután az Ózdi Művelődési Intézmények Petőfi téri Városi Könyvtárában.
ÓzdA Magyar Kultúra Napja keretében Tacsi Timea grafikusművész munkáiból nyílt kiállítás az Ózdi Alkotók és Befogadók Csoportjának szorgos, szervező munkája révén 2017. január 17-én kedd délután a Civilház emeleti nagytermében.
ÓzdKordokumentumnak is tekinthető ma már az alábbi cikkben szereplő kötet, mert a témája mindig aktuális lesz, marad.
ÓzdNemrég olvastam az újságjukban hogy Borsod Megyében a rendőrség ellenőrzi az erdőket és a fa lopást. Ha nem sértődnek meg érte én szeretnék egy észrevétellel fordulni az illetékes Rendőr kapitányság felé.
FarkaslyukAkár már a jövő nyáron újraindulhat a farkaslyuki barnaszénbányászat. A szenet a helyi lakosságnak adnák el, később talán egy speciális erőműnek. /írja a Világgazdaság/
ÓzdPéldaértékű elhivatottsággal a romák felemelkedéséért... Józsa Zoltán portréja Tóth Józsefné Faggyas Erzsébet-ről (3.rész)
ÓzdPéldaértékű elhivatottsággal a romák felemelkedéséért... Józsa Zoltán portréja Tóth Józsefné Faggyas Erzsébet-ről (2.rész)
ÓzdPéldaértékű elhivatottsággal a romák felemelkedéséért... Józsa Zoltán portréja Tóth Józsefné Faggyas Erzsébet-ről
ÓzdVárosunk impozáns épületében, a Tiszti kaszinóban került megrendezésre az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztési Irodája által szervezett Harmónia nap. Kocsis Mária tudósítása...
ÓzdNem kevés számú közönség előtt került sor P Dányi Gabriella költő és festőművész bemutatkozására Ózdon.2016.november 15-én
JárdánházaNémeth Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
ÓzdAz Ózdi Szép Szó Irodalmi lapunk megjelenését szokásunkhoz híven október 20-án ünnepélyes keretek között mutattuk be.
ArlóPémerné Kassakürti Ágnes az Ózdi Alkotók és Befogadók face csoport adminjának tudósítása...
ÓzdA módosabb nem fedi fel titkát, hogy miből telik. A szegêny sem tárulkozik ki, mert szégyelli
ArlóEgy korábbi családi vita sérelmeit próbálta a gyanúsított megtorolni egy szúrószerszámmal.
ÓzdA rendőrök egy apát és fiát vettek őrizetbe, akik a gyanú szerint uzsorakamatra adott kölcsönökkel taszították kilátástalan helyzetbe a rászorulókat.
Már készültem a nagy büdös pofonra, de nem jött. Helyette felhívta a barátait, hogy nagyapa lesz.
Május 14-én elhunyt Lehoczky Alfréd, a Hangony-Hódos völgye a honfoglalás idején és a középkorban, Az ózdi gyár létrejötte és számos Ózd környéki, és Borsod-Abaúj- Zemplén megye iparával és társadalmával foglalkozó könyv szerzője.
ÓzdFelhívás! Az ózdi Almási Balogh Pál Kórház jelenleg még nem rendelkezik CT-készülékkel...
HASZNOS
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Hírdetés!
Egészség
Hogy hány évig élünk azt nagyban befolyásolja a genetika és a környezetünk, de néhány szokással mi is tehetünk azért, hogy hosszú, boldog életet éljünk.
Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki nem ajánlaná a zöldségek fogyasztását. Van viszont egy olyan zöldség, melynek fogyasztásakor a szakértők óvatosságra intenek.
"Emberi"
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben