Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2017. június 29. csütörtök - Péter,Pál napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyi hírek
Szeretetotthon a hűség falujában
Ózdi Magazin | 2014.05.14. | Kerékgyártó Mihály

Ózd-Susán 1997-ben kezdte meg működését- German Jánosné Anikó vezetésével- a görög katolikus Szent Anna Szeretetotthon az egykori Bronts-féle kastély helyreállított épületében, amely az Egyházmegyei Karitász közreműködésével és az Együttműködő Holland Alapítványok támogatásával valósult meg.

Kép 13988

Kép 11535Eredetileg az épület-amely a Szlovák határtól néhány száz méterre van egy rimaszombati építész  Bronts Viktor tulajdona volt, aki saját tervei alapján építette meg a kastélyt az 1870-es években.
Kezdetben, a szeretetotthonban tizennyolc idős ember számára volt hely. 2001-ben az intézmény egy kétszintes új épületszárnnyal bővült. Ennek eredményeként 2002-től negyvenkilenc főre bővült az otthon befogadóképessége, kapacitása.

 Kép 13983 Kedves ismerősöm a 83-éves György Károly, Károly bácsi 2007-óta lakója az otthonnak, ami csodálatos szép természeti környezetben fekszik. Karcsi bácsi egykor római katolikus kántor volt Domaháza községben. Az otthon társalgójában rendszeresen szórakoztatja zenéjével - különböző hangszereken az intézmény lakóit, dolgozóit.
A Szeretetotthonban kápolna is van, ahol hetente kerül sor szertartásra.

  Susa községet 1979.január 1-jén csatolták Ózd városához. A trianoni döntés alapján Susa Cseszlovákiához került. Három év eltelte után a falu lakóinak szavazata révén visszakerült az anyaországhoz, Magyarországhoz 1922.október 20-án.

kerékgyártó mKerékgyártó Mihály
 

 Olvasta már?

- Délben a presszóban rabolt, este a rács mögött volt - videóval...

- Petíció indult a Rimaszécs és Susa közti történelmi határátkelőért

- Elfogott putnoki betörők - videóval...

- Szűcs Mara kazincbarcikai fotós Ózdon...


Címlapon:

Putnok Egy putnoki vendéglátó pultosát támadta meg és súlyosan bántalmazta egy férfi, akit a rendőrök azonosítottak, majd 8 órán belül elfogtak és bűnügyi őrizetbe vettek.
Figyelem álláslehetőség!!!
Ózdon a Fortuna Gyógyszertár (Árpád vezér út 25.) szakasszisztens munkatársat keres. Érdeklődni a gyógyszertárban lehet hétköznapokon 10:00 és 17:00 között. Tel.: 06 48 472-729.
Egy friss kutatás értelmében a telefonok bár egyre okosabbá válnak, rossz hatással vannak a mi mentális képességeinkre.
Ózd Különös atmoszféra a beteg és segítséget igénylő emberek világa. A betegség mellett az egzisztenciális biztonság léte is kérdőjeles, az általában szerény összegű ellátások miatt.
Ózd Ő is érzi, tudja ezt, naponta itt van Veled.Retteg és fél, mert nem tudhatja, hogy mikor,Történik újra meg a szenvedés, a szenvedés. Józsa Zoltán tollából...
Újabb biztonsági frissítés érkezett a Windowsokhoz, az XP-t is frissítik, holott már rég nem támogatják a rendszert.
Helyi Hírek
PutnokEgy putnoki vendéglátó pultosát támadta meg és súlyosan bántalmazta egy férfi, akit a rendőrök azonosítottak, majd 8 órán belül elfogtak és bűnügyi őrizetbe vettek.
A Jéne és Susa közé tervezett határátkelő helyett sokan a Rimaszécset Susával összekötő utat részesítenék előnyben. A gömöri falvakban petíció indult, rövid idő alatt több száz aláírás gyűlt össze.
PutnokA rendőrök azonosították majd elfogták azokat a putnoki fiatalembereket, akik több helyi lakásba betörtek, illetve egy iskola műhelyéből szerszámokat loptak el.
ÓzdSzűcs Mara kérdésemre válaszolva elmondta, hogy 9 évig Ózdon élt, és az eltöltött évek óta nagyon kötődik a városhoz.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdKérlek szarjál már a hatalom által ráderőltetett idióta ideológiákra - mert megszüntél már most Embernek lenni...
ÓzdMinden ember életében a legfontosabb hogy felismerjük a szabadságot azt amit kaptunk és éljünk vele hiszem ha elfogadjuk saját életünket mint szabad ember akkor sokkal nyiltabbak öszinték és egyenesebbek lehetünk másokkal...
HangonyA rendszer hiba az egyén, aki a „nagy házat” választotta a „jó emberség helyett”! A rendszer hiba Te magad vagy, aki inkább a rossz utat választotta a jó út helyett…
ÓzdMert ma életrevalónak lenni annyit jelent, hogy sikeresen felhalmozzunk annyi anyagi javat, amely a kényelmünket biztosítja.
ÓzdMiért is másképp gondolkodunk? Elfogadtuk, hogy már a hazugságot is pénzre váltjuk - ez ma Magyarország!
ÓzdKülönös atmoszféra a beteg és segítséget igénylő emberek világa. A betegség mellett az egzisztenciális biztonság léte is kérdőjeles, az általában szerény összegű ellátások miatt.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMindnyájan rabságban élünk, lazább, vagy feszesebb, ritkább, vagy sűrűbb, jól látható, vagy átlátszó kötelekkel.
ÓzdAzt, hogy a világban, és bennünk is sok hiba van, nem tökéletes sem ez, sem az.
ÓzdÉljünk tehát a mostban, a jelenben! Ha kicsúszunk belőle, igyekezzünk minél előbb visszatérni! Ne halogassuk, amit meg kell tennünk! Ne feledjük, hogy cselekedni, csak a mostban lehet!
ÓzdA bajt nem mindig tudjuk elkerülni. De nem is az a legfontosabb, hogy mi történik velünk, hanem, hogy hogyan éljük meg, hogy mit kezdünk a helyzettel. Raffainé Darmai Zsuzsanna gondolatai...
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdSorozatunk mostani részénél az ózdi fejlesztő iskola életébe nyerhetnek bepillantást az olvasók. Józsa Zoltán rovata. A cikk a Tanító folyóirat 2008. októberi számában jelent meg.
ÓzdA Visszatekintés sorozatban az ózdi prímásról készült portrét ismerhetik meg az olvasók, mely 2003-ban jelent meg a Déli Hírlapban.
Harkály Emil Elemér író sokat dolgozott azért, hogy odafigyeljenek írásaira, verseire, könyveire. Évek óta Dunaújvárosban él a családjával, de évtizedeken keresztül ózdi lakos volt.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
Ózd Két általam nagyon tisztelt ember Márton András (Fióka és Madármentés szervezet) és egy általunk jól ismert hölgy, Fazekas Ildikó (Herosz Ózdi Szervezete) is versenybe szállt.
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Ózd A lelki belsőmből fakadó érzések alakulnak át mondatokká.Józsa Zoltán jegyzete Pintér Istvánról...
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
Ízvilág
Bár a jéghideg limonádé és a jeges tea igazán jól esik a kora nyári melegben és a szomjadat is csillapítja, ám a fogyókúrádnak egyáltalán nem kedvez. Íme 5 ízletes innivaló, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz.
Fenséges sütemény, amivel alig van munka, 15 perc alatt elkészíthető, csak győzd kivárni amíg lehűl!
Gyorsan kész, finom. A másnapot sosem éri meg.
Képről-képte mutatjuk, hogy készül! Tejfölből krém? Nem is gondolnád milyen jó! A vaníliás és csokis íz keveredése igazi ízélmény!
Ezt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk.
Hasznos tippek
Ne dobd a ku­kába, he­lyette in­kább ké­szíts be­lőle cso­dás de­ko­rá­ciót vagy aján­dék­tár­gya­kat! Imádni fogod eze­ket a prak­ti­kus öt­le­te­ket!
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
"EMBERI"
Ózd Számára nagyon fontosak az ózdi gyökerek, ez a fajta lokálpatriótizmus adja, táplâlja az impulzusokat az alkotó energiâk kibontakoztatásához.
Ózd Ózdról és környékéről szép fotói és videói révén nap mint nap közvetíti felénk.
Ózd
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
HASZNOS
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszínei júniusban.
Hírdetés!
Egészség
A tudós több mint 60 éve felfedezte a rák gyógymódját és még mindig titokban tartják. Ezért!
A dohányzás a vezető halálok a megelőzhető halálozások körében, évente mintegy hatmillió ember halálát okozza. A legtöbben még tinédzser korukban szoknak rá a dohányzásra
"Emberi"
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
ÓzdSzámára nagyon fontosak az ózdi gyökerek, ez a fajta lokálpatriótizmus adja, táplâlja az impulzusokat az alkotó energiâk kibontakoztatásához.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben