Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. december 14. péntek - Szilárda napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyi hírek
Rendkívüli közgyűlés
Ózdi Magazin | 2016.02.11. | Szabó Sándor

2016. február 7-én vasárnap az ÓMI „Olvasó” Mizerák termében rendkívüli közgyűlést tartott az Ózd Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A rendkívüli közgyűlés összehívása az Egyesületi elnök, Dr. Bélteczki János, s a csapatok parancsnoka, Németh Béla úr lemondása miatt vált szükségszerűvé.


Az előzetes egyeztetések alapján az egyesület élére – elnöknek - Szabó Sándor az egyesület titkára Kovács Imre urat, parancsnokának Németh Ferenc urat javasolta. Az előzetes tárgyalások, s kellő megfontolások után az elnökjelölt, s a parancsnok jelölt urak vállalták a megmérettetést.

Az Egyesület megjelent teljes jogú tagjai az elnök-, s parancsnokjelöltet nyílt szavazással választották meg – ellenszavazat, tartózkodás nélkül - , teljes egyetértésben.

Kovács Imre a választás után elmondta: a közös cél elérése érdekében mindent meg kell mozgatni, önkormányzati, s civil támogatókat kell felkutatni, az utánpótlási rendszert kidolgozni.

Giblák József, susai csapatvezető a támogatás teljes hiányáról beszélt, nincs társadalmi megbecsülése s elismerése az önkéntesek munkájának.

Orbán Dezső zenekarvezető elmondta: az elmúlt években több rangos elismerést kapott a fúvószenekar, többek közt 2011-ben a Magyar Kultúra napján a B-A-Z Megyei Közgyűlés tüntette ki a zenekart az „előadói kategóriában”, 2013. júniusában a Bárka Színpad “Önzetlen, odaadó munkáért” díját, szeptember 14-én a Budapesten megrendezett „Magyar Értékek” című rendezvényen – más amatőr csoportokkal együtt - képviseltük megyénket, s városunkat.

A fúvószene több, mint 120 éve folyamatosan működik, jelen van a város életében, az elődök munkája nem lehet az enyészeté. Tovább kell vinni ezt a nemes hagyományt is, méltó célokat kitűzni, s elérni.

A felügyeleti szerv (Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) vezetője, Tőkés Tamás tűzoltó őrnagy támogatásáról biztosította az Egyesületet - a Katasztrófavédelem és a Tűzoltóság segíteni fog a beavatkozó állomány újjászervezésében.

Szabó Sándor egyesületi titkár, s a zenekar karmestere elmondta: 2016 egyik legfontosabb feladata, az Egyesület neve s Alapszabálya megváltoztatása, a hatályos törvényeknek megfelelően. A névváltozásra s az Alapszabály megváltoztatására azért van szükség, mert a fúvószenekar a jelenlegi formában nem jogosult zenei pályázatokon részt venni.

 

Az Ózd Városi önkéntes Tűzoltó Egyesülethez tartozik a fúvószenekar is, 2000 áprilisától, mint Ózd Városi Tűzoltózenekar. Eddig minden évben a március 15-i ünnepségen szerepelt először a nyilvánosság előtt, idén február 20-án Álmos napján az ÓMI „Olvasó” Adorján

Lajos termében Évadnyitó Koncert keretében kezdik az évet. A hagyományoknak megfelelően a városi ünnepségeken is látható/hallható lesz a zenekar, s több terv is van az év közbeni nyilvános szereplések kivitelezésére.  Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- ÁLPROFIL...

- Kifosztás...

- Áramlopás...

- Az Ózdi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát...


Címlapon:

Az adventi gyertyák színe, de még a száma sem mindig azonos. Ha az adventi koszorúra gondolunk, négy gyertyaláng jut először eszünkbe
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA semmivel buktatta le magát az az ózdi sofőr, akit korábban eltiltottak a vezetéstől, így nem is ülhetett volna a volán mögé.
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
HASZNOS
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Hírdetés!
Egészség
Hogy hány évig élünk azt nagyban befolyásolja a genetika és a környezetünk, de néhány szokással mi is tehetünk azért, hogy hosszú, boldog életet éljünk.
Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki nem ajánlaná a zöldségek fogyasztását. Van viszont egy olyan zöldség, melynek fogyasztásakor a szakértők óvatosságra intenek.
"Emberi"
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben