Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. december 19. szerda - Viola napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyi hírek
A tisztelet és egy Emberi érték csoport élete - eseménye Szabó Sándortól...
Ózdi Magazin | 2017.10.28. |Pár nap híján két évvel ezelőtt megjelent egy cikk ugyanitt, az ’ámítógép s kapcsolódó alkalmazásnak köszönhetően, szerkesztő úr jóvoltából.


 

 Putyuka 76 éves.>>>


Most ismét róla (is) írok pár szót. 2017. 10. 21-én az Olvasó Színháztermében az Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat (elnök: Göncfalvi Éva) „Folklór Találkozó” rendezvénye volt. Elnök asszonynak köszönhetően a fúvószenekar is részt vett a rendezvényen.

Elnök asszony hozzájárult, hogy közönség előtt elmondjam: az Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekarvezetője a továbbiakban Csipkés Gergő úr, a zenekarnak több mint tíz esztendeje tagja. Nem lesz könnyű dolga, de jó példa van előtte, s minden segítséget meg fog kapni elődjétől, Orbán „Putyu” Dezsőtől, s a zenekari tagoktól is! Dezső bácsi 2017. október 21-ével abbahagyja zenekarvezetői tevékenységét, de nem hagyja abba a zenekarban való játékot, s továbbra is segíti az önkéntes tűzoltó egyesületi munkát, tiszteletbeli zenekarvezetőként.
Orbán Dezsőt egy bizonyos életkor felett szinte mindenki ismeri. Neve teljesen összeforrt a fúvószenekarral. A Gyári zenekarnak 1953-tól a megszűnéséig tagja, 20 évig társadalmi elnöke volt. 1996-tól a hódoscsépányi tűzoltózenekar vezetője. Ha valaki ma az ózdi fúvószenekarról beszél, Dezső bácsi, s amit az ő neve is fémjelez, megkerülhetetlen. Azért vagyunk ebben a városban néhányan, akik jól tudjuk: ha a muzsikus zenekarvezető Orbán Dezső nem tekintette volna szívügyének a fúvószenekart, akkor ma már csak emlék lenne, ahogy emlék – de kellemes emlék – a környék, ahogy ma mondják, a kistérség fúvószenekaros tevékenysége.

Tavaly május 1-én két zenekari taggal – Szrogh Franci s Gyurán Józsi bácsival - együtt a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség Elnöke, Szabó Ferenc úr köszönőlevélben méltatta munkájukat, az alábbi szavak kíséretében: „…a fúvószenekarokban muzsikáló emberek jól tudják, mennyire lélekemelő egy-egy rendezvényen helytállni. Az az egyszerűségében is nagyszerű dolog, amit fúvószenének neveznek, az a semmivel össze nem hasonlítható megfogalmazhatatlan érzés, amit egy-egy találkozás okoz a hasonló zenét művelőkkel zenekari próbán, szólampróbán, vagy a közönség előtt bárhol a világban, egy nagyszerű dolog. Egy olyan nagyszerű dolog, amiért nap, mint nap tenni ildomos. Ha mindenki csak egy kicsivel többet tesz hozzá, mint amennyit bír, működik a dolog. Másként talán nem is érdemes csinálni. Azért a tapsért, amiért az ember nem izzad meg, nem is tudja igazán értékelni. A zene és a tánc az élet varázsa…”

Göncfalvi Éva elnök asszonynak a további feladataihoz, Csipkés „Gergő” Gergőnek a zenekarvezetői tevékenységhez (is), Orbán „Putyu” Dezsőnek a csak kicsivel kevesebb munkához, három dolgot kívánok: erőt, türelmet, mosolyt. A sorrend mindegy. Köszönöm a türelmet!Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- ÁLPROFIL...

- Kifosztás...

- Áramlopás...

- Az Ózdi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát...


Címlapon:

Az adventi gyertyák színe, de még a száma sem mindig azonos. Ha az adventi koszorúra gondolunk, négy gyertyaláng jut először eszünkbe
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA semmivel buktatta le magát az az ózdi sofőr, akit korábban eltiltottak a vezetéstől, így nem is ülhetett volna a volán mögé.
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
HASZNOS
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Hírdetés!
Egészség
Hogy hány évig élünk azt nagyban befolyásolja a genetika és a környezetünk, de néhány szokással mi is tehetünk azért, hogy hosszú, boldog életet éljünk.
Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki nem ajánlaná a zöldségek fogyasztását. Van viszont egy olyan zöldség, melynek fogyasztásakor a szakértők óvatosságra intenek.
"Emberi"
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben