Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. április 26. csütörtök - Ervin napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyi hírek
A tisztelet és egy Emberi érték csoport élete - eseménye Szabó Sándortól...
Ózdi Magazin | 2017.10.28. |Pár nap híján két évvel ezelőtt megjelent egy cikk ugyanitt, az ’ámítógép s kapcsolódó alkalmazásnak köszönhetően, szerkesztő úr jóvoltából.


 

 Putyuka 76 éves.>>>


Most ismét róla (is) írok pár szót. 2017. 10. 21-én az Olvasó Színháztermében az Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat (elnök: Göncfalvi Éva) „Folklór Találkozó” rendezvénye volt. Elnök asszonynak köszönhetően a fúvószenekar is részt vett a rendezvényen.

Elnök asszony hozzájárult, hogy közönség előtt elmondjam: az Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekarvezetője a továbbiakban Csipkés Gergő úr, a zenekarnak több mint tíz esztendeje tagja. Nem lesz könnyű dolga, de jó példa van előtte, s minden segítséget meg fog kapni elődjétől, Orbán „Putyu” Dezsőtől, s a zenekari tagoktól is! Dezső bácsi 2017. október 21-ével abbahagyja zenekarvezetői tevékenységét, de nem hagyja abba a zenekarban való játékot, s továbbra is segíti az önkéntes tűzoltó egyesületi munkát, tiszteletbeli zenekarvezetőként.
Orbán Dezsőt egy bizonyos életkor felett szinte mindenki ismeri. Neve teljesen összeforrt a fúvószenekarral. A Gyári zenekarnak 1953-tól a megszűnéséig tagja, 20 évig társadalmi elnöke volt. 1996-tól a hódoscsépányi tűzoltózenekar vezetője. Ha valaki ma az ózdi fúvószenekarról beszél, Dezső bácsi, s amit az ő neve is fémjelez, megkerülhetetlen. Azért vagyunk ebben a városban néhányan, akik jól tudjuk: ha a muzsikus zenekarvezető Orbán Dezső nem tekintette volna szívügyének a fúvószenekart, akkor ma már csak emlék lenne, ahogy emlék – de kellemes emlék – a környék, ahogy ma mondják, a kistérség fúvószenekaros tevékenysége.

Tavaly május 1-én két zenekari taggal – Szrogh Franci s Gyurán Józsi bácsival - együtt a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség Elnöke, Szabó Ferenc úr köszönőlevélben méltatta munkájukat, az alábbi szavak kíséretében: „…a fúvószenekarokban muzsikáló emberek jól tudják, mennyire lélekemelő egy-egy rendezvényen helytállni. Az az egyszerűségében is nagyszerű dolog, amit fúvószenének neveznek, az a semmivel össze nem hasonlítható megfogalmazhatatlan érzés, amit egy-egy találkozás okoz a hasonló zenét művelőkkel zenekari próbán, szólampróbán, vagy a közönség előtt bárhol a világban, egy nagyszerű dolog. Egy olyan nagyszerű dolog, amiért nap, mint nap tenni ildomos. Ha mindenki csak egy kicsivel többet tesz hozzá, mint amennyit bír, működik a dolog. Másként talán nem is érdemes csinálni. Azért a tapsért, amiért az ember nem izzad meg, nem is tudja igazán értékelni. A zene és a tánc az élet varázsa…”

Göncfalvi Éva elnök asszonynak a további feladataihoz, Csipkés „Gergő” Gergőnek a zenekarvezetői tevékenységhez (is), Orbán „Putyu” Dezsőnek a csak kicsivel kevesebb munkához, három dolgot kívánok: erőt, türelmet, mosolyt. A sorrend mindegy. Köszönöm a türelmet!Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Késsel raboltak telefont Ózdon...

- Tanúk jelentkezését várják az ózdi rendőrök...

- Jég zúzta szét a szélvédőt...

- Baltanyéllel lezárt vita Ózdon...


Címlapon:

Több kerékpáros baleset is történt Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rövid hétvége alatt. Egy tragédiával és egy súlyos sérülésekkel járó balesetben gyerekek voltak az érintettek.
Ózd
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi Hírek
ÓzdA rendőrök néhány órán belül elfogták azt a két fiatalt, akik egy késsel fenyegettek meg egy ózdi fiatalembert, majd elvették mobiltelefonját.
ÓzdAzon sofőrök jelentkezését várják az ózdi rendőrök, akik egy szabálytalanul közlekedő szürke színű DAEWOO Matiz miatt hirtelen fékezésre, irányváltoztatásra és lehúzódásra kényszerültek.
ÓzdÓzd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. (I.18.) határozatával többek között arról döntött, hogy a 2015. márciusától az Önkormányzat különálló szervezeti egységeként működő Startprogram Irodát megszünteti az Iroda feladatainak az ÓVI részére történő átadása mellett.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdVigyázzunk rá, tegyük meg azt, ami rajtunk múlik! Tegyünk mindennapot a Föld Napjává!
ÓzdMindenkinek fáj, ha bántják. Sebeket ejthet lelkünkön a szó. Lehet, hogy igyekszünk erősnek mutatkozni, lehet, hogy már megedződtünk, de belül fáj...
Ózd„Elvehetik a jó hírünket, a szabadságunkat, a vagyonunkat, az egészségünket, az életünket, de a jellem maradandó kincs.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdAttól én még nem vagyok alkoholista, hogy… Csak időnként szívok el néhány szálat a stressz miatt. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tükör által homályosan…” Nem látunk tisztán. Igyekszünk önmagunkat egy kicsit kozmetikázni, retusálni, photo shopozni… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
HASZNOS
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Hírdetés!
Egészség
Olyan mesterséges génhálózatot fejlesztettek ki svájci kutatók, amely a bőr alá beültetve egy anyajegy megjelenítésével képes jelezni a rák kialakulásának kockázatát.
Ahogy a séta, úgy a futás is egyike az egyszerű és költséghatékony sportoknak.
"Emberi"
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben