Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. január 21. vasárnap - Ágnes napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyi hírek
A tisztelet és egy Emberi érték csoport élete - eseménye Szabó Sándortól...
Ózdi Magazin | 2017.10.28. |Pár nap híján két évvel ezelőtt megjelent egy cikk ugyanitt, az ’ámítógép s kapcsolódó alkalmazásnak köszönhetően, szerkesztő úr jóvoltából.


 

 Putyuka 76 éves.>>>


Most ismét róla (is) írok pár szót. 2017. 10. 21-én az Olvasó Színháztermében az Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat (elnök: Göncfalvi Éva) „Folklór Találkozó” rendezvénye volt. Elnök asszonynak köszönhetően a fúvószenekar is részt vett a rendezvényen.

Elnök asszony hozzájárult, hogy közönség előtt elmondjam: az Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekarvezetője a továbbiakban Csipkés Gergő úr, a zenekarnak több mint tíz esztendeje tagja. Nem lesz könnyű dolga, de jó példa van előtte, s minden segítséget meg fog kapni elődjétől, Orbán „Putyu” Dezsőtől, s a zenekari tagoktól is! Dezső bácsi 2017. október 21-ével abbahagyja zenekarvezetői tevékenységét, de nem hagyja abba a zenekarban való játékot, s továbbra is segíti az önkéntes tűzoltó egyesületi munkát, tiszteletbeli zenekarvezetőként.
Orbán Dezsőt egy bizonyos életkor felett szinte mindenki ismeri. Neve teljesen összeforrt a fúvószenekarral. A Gyári zenekarnak 1953-tól a megszűnéséig tagja, 20 évig társadalmi elnöke volt. 1996-tól a hódoscsépányi tűzoltózenekar vezetője. Ha valaki ma az ózdi fúvószenekarról beszél, Dezső bácsi, s amit az ő neve is fémjelez, megkerülhetetlen. Azért vagyunk ebben a városban néhányan, akik jól tudjuk: ha a muzsikus zenekarvezető Orbán Dezső nem tekintette volna szívügyének a fúvószenekart, akkor ma már csak emlék lenne, ahogy emlék – de kellemes emlék – a környék, ahogy ma mondják, a kistérség fúvószenekaros tevékenysége.

Tavaly május 1-én két zenekari taggal – Szrogh Franci s Gyurán Józsi bácsival - együtt a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség Elnöke, Szabó Ferenc úr köszönőlevélben méltatta munkájukat, az alábbi szavak kíséretében: „…a fúvószenekarokban muzsikáló emberek jól tudják, mennyire lélekemelő egy-egy rendezvényen helytállni. Az az egyszerűségében is nagyszerű dolog, amit fúvószenének neveznek, az a semmivel össze nem hasonlítható megfogalmazhatatlan érzés, amit egy-egy találkozás okoz a hasonló zenét művelőkkel zenekari próbán, szólampróbán, vagy a közönség előtt bárhol a világban, egy nagyszerű dolog. Egy olyan nagyszerű dolog, amiért nap, mint nap tenni ildomos. Ha mindenki csak egy kicsivel többet tesz hozzá, mint amennyit bír, működik a dolog. Másként talán nem is érdemes csinálni. Azért a tapsért, amiért az ember nem izzad meg, nem is tudja igazán értékelni. A zene és a tánc az élet varázsa…”

Göncfalvi Éva elnök asszonynak a további feladataihoz, Csipkés „Gergő” Gergőnek a zenekarvezetői tevékenységhez (is), Orbán „Putyu” Dezsőnek a csak kicsivel kevesebb munkához, három dolgot kívánok: erőt, türelmet, mosolyt. A sorrend mindegy. Köszönöm a türelmet!Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- „Kérem, maradjon meg szakembernek, ne vállalja föl az Ön mögött állók politikai ostobaságát!”

- „Tudna segíteni? Migránsokat keresek!”

- Lezárt ügyek: Bíróság előtt felelhetnek az eb-tolvajok ...

- Felismeri? Ruhákat lopott egy ózdi üzletből...


Címlapon:

Az óránkénti több mint 120-130 kilométeres sebességes széllökések halálos áldozatokat követeltek Europában. A nagy erejű szél szó szerint embereket röpített a levegőben.
Ózd Farkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt Facebook oldaláról - változtatás nélkül - közöljük Riz Gábor képviselő úrhoz írt nyílt levelét...
Ózd Riz Gábor országgyűlési képviselő válasza Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére...
Ózd Vádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal az ózdi férfival és fiával szemben, akik egy helyi ingatlan udvaráról elloptak egy német juhászkutyát.
Helyi Hírek
ÓzdAz ózdi rendőrök a lakosság segítségét kérik az egyik ruházati boltban történt lopás elkövetőjének azonosításához.
ÓzdEgy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„A Digitális Erőműben vagyok. Mizerák István fotóművész 75 éves lenne és ebből az alkalomból lányai hetvenöt általa készített fotót állítottak ki a hozzá méltó környezetben.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdMai életünk pillanatai... Az emberi sorsok irányának alakulása a lét fokmérője. Ki - ki az egzisztencia melyik szintjén helyezkedik el, napi élete hogyan alakulhat. Józsa Zoltán jegyzete.
Ózd„Jólesik a szemnek, a léleknek a megannyi kis csillagfény a sötétség beállta után.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
Ózd„És nem akárhol élek. Nem az indonéziai emberevők lakta dzsungelében. Nem is a jeges tundrán vagy a perzselő sivatag közepén, hanem Európa szívében.” Agócs László jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„A jókívánságok sorába beletartozik a békesség. Mit szoktunk egymásnak kívánni? ” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tudjunk adni, tudjunk elfogadni, és tudjunk kérni is ha kell!” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdHasznos lehet, ha nemcsak az eseményekre koncentrálunk, hanem a lelki életünkre is.Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Ilyenkor Karácsonykor együtt van a család. Amennyire lehetőségünk van, ilyen valódi együttléteket vigyünk be a hétköznapokba is!” Raffainé Darmai Zsuzsanna gondolatai.
Ózd„A természetben, kezdetben minden harmóniában létezett, és működött. Mi azonban hajlamosak vagyunk arra, hogy szétválasszuk azt, ami összetartozik.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
ÓzdTalálkozás az aranymisés Mag Mátyással... Józsa Zoltán rovata...
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, szeghalmi aprópecsenye recept!
El­in­dult igazi hó­dító út­jára az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető ma­gyar étel! Vi­lág­szerte imád­ják a di­é­tá­zók.
Cso­dá­la­tos ka­rá­cso­nyi de­ko­rá­ció, ami nem­csak gyö­nyörű, de finom is!
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, római csirkemáj recept!
Ezt a húsételt a Kuruc pecsenye ihlette egész kis eltéréssel.
Hasznos tippek
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
HASZNOS
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Hírdetés!
Egészség
Kutatók mutatták ki, hogy minél többet ülünk rklámok előtt, annál többet nassolunk a reklámok hatása miatt.
A szívrohamon átesett nők közül kevesebb halna meg, ha ugyanazt a kezelést kapnák, mint a férfiak.
"Emberi"
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben