Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. december 14. péntek - Szilárda napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyi hírek
Várjuk a legszentebb ünnepet...
Ózdi Magazin | 2017.12.17. | Kassakürti Pémerné ÁgnesSzeretni csak azok tudnak, akik nyitottak másokra. Akik bezárnak minden ajtót és ablakot, bezárják szívüket - lelküket, magányra ítélik magukat. Mire tudatosul bennük, hogy nem fogadják el a feléjük nyújtó kezet, már teljesen egyedül vannak.


Karácsonyi ünnepség a Bolyki Tamás úti Idősek Klubjában.
A klubról Fürjes Józsefnével, (-a teljesség igénye nélkül-) a klub vezetőjével beszélgetek…

- A nappali ellátás célja -az idősek klubja –elsősorban a saját otthonukban élő, tizennyolcadik életévüket betöltött, egészségi állapotuk vagy idős koruk miatt szociális és mentális támogatásra, önmaguk ellátására részben képes személyek részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, társas kapcsolatokra…

A karácsony a szeret ünnepe.
A legjobb dolog a világon szeretet adni, szeretet elfogadni, szeretve lenni.

- Sok ember számára nehéz lelki munka mire eljut egy közösséghez, az idősek klubjába… amely helyileg Ózdon, az Öregek Fiatalok Házában kulturált környezetben, változatos programokkal segít a szellemi frissesség megőrzésében: sakk, logikai, ügyességi, társasjátékok, vetélkedők szervezésével is.
A klubban megünnepeljük a névnapokat, születésnapokat, ”KI MIT TUD”-ot rendezünk, rendszeresen megemlékezünk a jeles napokról.

- Hetek óta a kézműves foglalkozásokon az adventi dekoráció elkészítésén dolgoznak gondozóink a klubtagokkal együtt lélekben is készülve a karácsonyra, a fény születésére….

Van-e szebb, nagyobb ajándék…a közösen elkészített adventi koszorúnál, a kandallónál, a manócskáknál, papírhópelyheknél, horgolt angyalkáknál, csengettyűknél…, lehetetlen felsorolni amit a klubhelységben látható! Egy valóságos mesevilág elevenedik meg előttem.., ami a legtöbb, nem csak karácsony előtt, henem az év minden egyes napján: az együtt, - egymás mellet alkotás. Az adventi dekorációkba akarva, akaratlanul benne van készítőik öröme, egymásra figyelése, az együtt töltött idő a sikertelenségek, az újrakezdések... Az emberi érzések, a kétkezi munka ragyogtatja a klubhelységet és üzenik Ózdnak, üzenik a világnak: jól érezzük itt magunkat!
Együtt szeretettel készültünk és együtt szeretettel várjuk a karácsonyt!

Karácsonyi ünnepségünket jelenlétével megtisztelte az Alapellátás vezetője Gál Katalin.
A klubtagok gondozóikkal egy kedves ünnepi összeállítással készültek. A klub vezetőjének üdvözlő szavai után az ózdi József Attila Gimnázium tanulója Szente Ákos Dániel szintetizátoron játszott és a klubtagok karácsonyi énekének is hangszeres keretet adott.

A gondozók: Koós Lászlóné (Anita), Korényné Zubik Edit, Barnáné Turján Zsuzsanna és Szurdokiné Kiss Kata versekkel, történetekkel, novellákkal tették meghittebbé az ünnepi műsort.

A klub dolgozói és a klubtagok hálás köszönetüket fejezik ki az ajándékcsomagok adományozóinak.
Ózd város önkormányzata
Ózdi Acél-Trans Kft
Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány

Áldott, békés , boldog karácsonyt !

Fotó: Szabó Béla 

Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- ÁLPROFIL...

- Kifosztás...

- Áramlopás...

- Az Ózdi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát...


Címlapon:

Az adventi gyertyák színe, de még a száma sem mindig azonos. Ha az adventi koszorúra gondolunk, négy gyertyaláng jut először eszünkbe
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA semmivel buktatta le magát az az ózdi sofőr, akit korábban eltiltottak a vezetéstől, így nem is ülhetett volna a volán mögé.
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
HASZNOS
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Hírdetés!
Egészség
Hogy hány évig élünk azt nagyban befolyásolja a genetika és a környezetünk, de néhány szokással mi is tehetünk azért, hogy hosszú, boldog életet éljünk.
Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki nem ajánlaná a zöldségek fogyasztását. Van viszont egy olyan zöldség, melynek fogyasztásakor a szakértők óvatosságra intenek.
"Emberi"
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben