Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2019. január 23. szerda - Rajmund,Zelma napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyi hírek
„Kérem, maradjon meg szakembernek, ne vállalja föl az Ön mögött állók politikai ostobaságát!”
Ózdi Magazin | 2018.01.19. | Facebook

Riz Gábor országgyűlési képviselő válasza  Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére...


Válasz Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére
Tisztelt Alpolgármester Úr!

Némi meglepetéssel olvastam a hozzám írt nyílt levelét. Fontos, hogy Ózd város egyik elöljárója is megnyilvánuljon a mindannyiunk életét a jövőben döntően befolyásoló Soros és migráns ügyben. A meglepetés nem a megnyilvánulás, sokkal inkább annak tartalma miatt ért. Önt én – mint korábban is többször mondtam – szakembernek ismerem a történettudomány terén. Ezért lepett meg az a fajta hiteltelenség, szakmaiatlanság, amellyel e témához nyúlt. Tudjuk be ezt a Jobbik utóbbi időben megnyilvánuló zagyvaságának, amikor a bakancsos vonulástól, az Uzi géppisztolyos lövöldözéstől eljutott a macskasimogatáson át, a cukiság minden megnyilvánulásáig.
Öntől, éppen öntől érthetetlen ez a levél. A történettudományhoz valamelyest értő ember nem keveri össze a határokon illegálisan, erőszakosan átgázoló gazdasági migránst, a genfi konvenció hatálya alá eső menekülttel. Ezért az Ön által is tanult és ismert tények:
1951. július 28-án fogadták el a menekültek jogállásáról szóló egyezményt, a genfi konvenciót. Ezt Magyarország is aláírta, mely kötelezettséget ró rá az oltalmat jogszerűen kérővel kapcsolatban.
Magyarország 2007 óta tagja a schengeni megállapodást aláíró országoknak, melyben szabályozzák a résztvevők az EU külső és belső határainak ellenőrzését, védelmét. Ezt végeztük akkor, amikor megerősítettük a déli határainkat.
Az, hogy az engedély nélkül, határokon törvényellenesen behatoló gazdasági-szociális előnyt kereső migránsok mit jelentenek Európa számára, annak csak egy pillantást kell vetni Olaszországra, Spanyolországra, Görögországra. Azt pedig, hogy szervezetten szállítják az európai határokra ezeket az embereket, csak a vak nem látja.
A magyar Kormány – Önökkel ellentétben - érti, s tudja mi a feladata a nemzetközi jogszabályok betartásakor. Ezzel együtt mindent megtesz Magyarország polgárainak – vele az unió többi polgárának – a védelmében.
Kérem, ne adja föl pártutasításra a szakmaiságát, ne tapossa meg mindazt, amit Önnek tanítottak a történettudomány ide vonatkozó fejezeteiben. Ön is jól látja korunk népességmozgását a fejlettebb gazdaságok felé, elsősorban annak szociális lehetőségei kihasználásáért. Azt is látja, hogy mit jelent a kultúrák, vallások, civilizációk keveredése, - olykor erőszakossága - a befogadó országok szempontjából. Elég ismernie a Berlinben, Londonban, Brüsszelben, Kölnben történteket és elég volt látnia, hogy Szilveszter éjszakáján ezer autó égett Franciaországban.

Kérem, maradjon meg szakembernek, ne vállalja föl az Ön mögött állók politikai ostobaságát!Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- ÁLPROFIL...

- Kifosztás...

- Áramlopás...

- Az Ózdi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát...


Címlapon:

Az adventi gyertyák színe, de még a száma sem mindig azonos. Ha az adventi koszorúra gondolunk, négy gyertyaláng jut először eszünkbe
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
HASZNOS
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Hírdetés!
Egészség
Hogy hány évig élünk azt nagyban befolyásolja a genetika és a környezetünk, de néhány szokással mi is tehetünk azért, hogy hosszú, boldog életet éljünk.
Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki nem ajánlaná a zöldségek fogyasztását. Van viszont egy olyan zöldség, melynek fogyasztásakor a szakértők óvatosságra intenek.
"Emberi"
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben