Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. február 25. vasárnap - Géza napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyi hírek
ÓVÓNÉNI, NEM ÉN KEZDTEM!!!
Ózdi Magazin | 2018.01.25. | Várady SándorMint jeleztem előző mondataimban - szeretem az ózdi facét és kérdéseimre írt válaszokat. Ez bőven nem csak politika. A saját belső gondolkodás. Írtam ma egy kicsi ugyanúgy belső gondolatot - tehát én sem menekülhetek... zárt, zavarodott lettem... Íme: 

"A demokrácia a mások gondolkodásának megértése, elfogadása, benne való jelenlét és majd önmagunk ez utáni érték ítélete..."

Mai témánk: Kultúra napja ismét... Természetesen Szentandrássy Béla szösszenete után a polgármesterünket is kérdezzük. /a szerk./ ezzel vezettem be előző jegyzetem... a választ változtatás nélkül közlöm... 


"Irodalmi köntösbe öltöztetett hazugságokra nem reagálok. Szentandrássy úrra végképp nem, mert nem politikus, hanem pedagógus, nincs közös vita alapunk."


A polgármester úr javasolta az alpolgármester /Fidrus Péter/ hasonló témában írt bejegyzését, mely érinti témánkat. közöljük...

Politikai ellenfeleink előszeretettel használnak olyan kifejezéseket, amellyel a városvezetés fiatal korára utalnak (csattogós lepke, túlfiatal, ifjú), mindeközben meglett koruk ellenére hajlamosak dedós játékokat játszani, csak azért, hogy bármilyen esemény kapcsán negatív színben tüntessék fel, támadják az „ellent”. Tisztára, mint az oviban… Legutóbb a Magyar Kultúra Napját találták arra alkalmasnak, hogy a regnáló parlamenti képviselő kihívóját, Farkas Péter Barnabást sározzák be nemtelenül.

Ez az esemény sajnálatos módon nem arról híres, hogy egymást tapossák az emberek a jobb helyekért a színházterem ajtajában. Most ne menjünk bele az okok boncolgatásába, töredelmesen bevallom, magam sem voltam ezelőtt törzsvendége ezeknek a rendezvényeknek, nem is hányom fel másoknak a távolmaradásukat.

No de nem így a kormánypárt helyi szócsövei!

Emlékezhetünk képviselő úr hisztijére, amikor azt sérelmezte, hogy nem ő mondja elsőként a beszédet ezen a rendezvényen. Durciját jelezve meg sem jelent az eseményen, no, nem mintha hiányolta volna bárki onnan. Szokjuk a hiányát, sőt, azon csodálkozunk, hogy az utóbbi hetekben mindenhol igyekszik ott lenni, de hát ugye kampány van, közeledik a választás… Áprilistól bárhogy alakul, úgyis megint távol marad… Mentségére legyen szólva, tavaly a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett eseményen megjelent, a későbbiekben ez még fontos lesz...
Szóval a dedózás most arról szól, hogy „azért voltak kevesen, mert nem kíváncsiak Farkas Péter Barnabásra!” „Üzenet értékű!”- csaholják vadul a közösségi oldalakon, úgy, hogy egyikőjük sem volt jelen.

Drága Uraim!

Amint korábban jeleztem, a tavalyi esztendőben Riz Gábor mondta el ünnepi gondolatait ezen a rangos eseményen. S ekkor bizony 43 fő volt kíváncsi mindösszesen a műsorra, sem többen, sem kevesebben úgy, hogy az egyik kitüntetett az ÓMI Zenés Színház volt, a többséget ők maguk alkották a nézőtéren.
Kíváncsi lennék, erre mi a magyarázatuk?!

Ha már dedózunk és matekozunk, idén sokkal többen jelentek meg az ünnepségen, mint tavaly. Üzenete lenne ennek is? Nem hinném! Tényleg ne menjünk már bele ilyen gyerekes játékokba, méltatlan és szánalmas dolog bárki részére is! A választásokat nem az fogja befolyásolni, hányan jelennek meg egy bizonyos eseményen, az dönt (pontosabban annak kellene dönteni), hogy mit tett a térségért, mit tett Ózd városáért és azokért az emberekért a képviselő, akik a parlamentbe küldték az érdekeiket képviselni.

Ha a választópolgár nem elégedett a képviselő munkájával, akkor úgyis elküldi majd , nem azon matekozik, hányan voltak kíváncsiak rá vagy az ellenfelére egy adott rendezvényen… Ezek mind csak terelések az igazán fontos, lényegi kérdésekről…

Fidrus PéterKövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Gyakorlaton a rendőrkutyák... videóval

- Fejlesztések az ózdi kórházban...

- FORINTOK ÉS FILLÉREK...

- Mert néha dühösek is lehetünk?


Címlapon:

Ózd Ózdon, valóságot reprodukáló helyszíneken tartották meg a borsodi rendőrkutyák képzését.
Ózd Légtechnikai fertőtlenítőrendszer kiépítésére és több higiénés fejlesztésre nyert pályázaton pénzt az ózdi Almási Balogh Pál Kórház.
Helyi Hírek
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
A demokrácia a mások gondolkodásának megértése, elfogadása, benne való jelenlét és majd önmagunk ez utáni érték ítélete...
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
Ózd„És nem akárhol élek. Nem az indonéziai emberevők lakta dzsungelében. Nem is a jeges tundrán vagy a perzselő sivatag közepén, hanem Európa szívében.” Agócs László jegyzete.
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMilyennek látjuk önmagunkat, embertársainkat, mi alapján mondunk véleményt? Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„A ritmus szabályos ismétlődések sorozata. Életünket, környezetünket teljesen áthatja, mindenhol megfigyelhető ez a természetes lüktetés: a természetben, a szervezetünkben, a cselekedeteinkben… ” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdÉn kívánom, hogy fedezzék fel minél több könyv rejtélyes világát, tapasztalják meg szépségüket, érezzenek együtt a szereplőkkel, tanuljanak belőlük - Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMikor mondhatunk sikeresnek valakit? Nem biztos, hogy aki kívülről sikeresnek látszik, az belülről is úgy érzi, és fordítva… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Akinek sok van, annak még több kell, a pénz által hatalmat érez a kezében. De a pénzt, és valójában semmit nem vihetünk magunkkal, csupán a jellemünket„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, szeghalmi aprópecsenye recept!
El­in­dult igazi hó­dító út­jára az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető ma­gyar étel! Vi­lág­szerte imád­ják a di­é­tá­zók.
Cso­dá­la­tos ka­rá­cso­nyi de­ko­rá­ció, ami nem­csak gyö­nyörű, de finom is!
Hasznos tippek
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
HASZNOS
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Hírdetés!
Egészség
Világnézettől függetlenül ez az időszak alkalmas lehet arra, hogy átgondoljuk a mindennapjainkat és próbáljunk megszabadulni káros szokásainktól.
A 105 ezer résztvevő bevonásával végzett kutatás eredményei a tudósok szerint arra utalnak, hogy minél több ilyen ételt fogyaszt valaki, annál nagyobb a daganatos betegség kialakulásának rizikója
"Emberi"
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben