Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2024. február 27. kedd - Ákos,Bátor napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyi hírek
ÓVÓNÉNI, NEM ÉN KEZDTEM!!!
Ózdi Magazin | 2018.01.25. | Várady SándorMint jeleztem előző mondataimban - szeretem az ózdi facét és kérdéseimre írt válaszokat. Ez bőven nem csak politika. A saját belső gondolkodás. Írtam ma egy kicsi ugyanúgy belső gondolatot - tehát én sem menekülhetek... zárt, zavarodott lettem... Íme: 

"A demokrácia a mások gondolkodásának megértése, elfogadása, benne való jelenlét és majd önmagunk ez utáni érték ítélete..."

Mai témánk: Kultúra napja ismét... Természetesen Szentandrássy Béla szösszenete után a polgármesterünket is kérdezzük. /a szerk./ ezzel vezettem be előző jegyzetem... a választ változtatás nélkül közlöm... 


"Irodalmi köntösbe öltöztetett hazugságokra nem reagálok. Szentandrássy úrra végképp nem, mert nem politikus, hanem pedagógus, nincs közös vita alapunk."


A polgármester úr javasolta az alpolgármester /Fidrus Péter/ hasonló témában írt bejegyzését, mely érinti témánkat. közöljük...

Politikai ellenfeleink előszeretettel használnak olyan kifejezéseket, amellyel a városvezetés fiatal korára utalnak (csattogós lepke, túlfiatal, ifjú), mindeközben meglett koruk ellenére hajlamosak dedós játékokat játszani, csak azért, hogy bármilyen esemény kapcsán negatív színben tüntessék fel, támadják az „ellent”. Tisztára, mint az oviban… Legutóbb a Magyar Kultúra Napját találták arra alkalmasnak, hogy a regnáló parlamenti képviselő kihívóját, Farkas Péter Barnabást sározzák be nemtelenül.

Ez az esemény sajnálatos módon nem arról híres, hogy egymást tapossák az emberek a jobb helyekért a színházterem ajtajában. Most ne menjünk bele az okok boncolgatásába, töredelmesen bevallom, magam sem voltam ezelőtt törzsvendége ezeknek a rendezvényeknek, nem is hányom fel másoknak a távolmaradásukat.

No de nem így a kormánypárt helyi szócsövei!

Emlékezhetünk képviselő úr hisztijére, amikor azt sérelmezte, hogy nem ő mondja elsőként a beszédet ezen a rendezvényen. Durciját jelezve meg sem jelent az eseményen, no, nem mintha hiányolta volna bárki onnan. Szokjuk a hiányát, sőt, azon csodálkozunk, hogy az utóbbi hetekben mindenhol igyekszik ott lenni, de hát ugye kampány van, közeledik a választás… Áprilistól bárhogy alakul, úgyis megint távol marad… Mentségére legyen szólva, tavaly a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett eseményen megjelent, a későbbiekben ez még fontos lesz...
Szóval a dedózás most arról szól, hogy „azért voltak kevesen, mert nem kíváncsiak Farkas Péter Barnabásra!” „Üzenet értékű!”- csaholják vadul a közösségi oldalakon, úgy, hogy egyikőjük sem volt jelen.

Drága Uraim!

Amint korábban jeleztem, a tavalyi esztendőben Riz Gábor mondta el ünnepi gondolatait ezen a rangos eseményen. S ekkor bizony 43 fő volt kíváncsi mindösszesen a műsorra, sem többen, sem kevesebben úgy, hogy az egyik kitüntetett az ÓMI Zenés Színház volt, a többséget ők maguk alkották a nézőtéren.
Kíváncsi lennék, erre mi a magyarázatuk?!

Ha már dedózunk és matekozunk, idén sokkal többen jelentek meg az ünnepségen, mint tavaly. Üzenete lenne ennek is? Nem hinném! Tényleg ne menjünk már bele ilyen gyerekes játékokba, méltatlan és szánalmas dolog bárki részére is! A választásokat nem az fogja befolyásolni, hányan jelennek meg egy bizonyos eseményen, az dönt (pontosabban annak kellene dönteni), hogy mit tett a térségért, mit tett Ózd városáért és azokért az emberekért a képviselő, akik a parlamentbe küldték az érdekeiket képviselni.

Ha a választópolgár nem elégedett a képviselő munkájával, akkor úgyis elküldi majd , nem azon matekozik, hányan voltak kíváncsiak rá vagy az ellenfelére egy adott rendezvényen… Ezek mind csak terelések az igazán fontos, lényegi kérdésekről…

Fidrus PéterKövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Kifosztás...

- Az Ózdi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát...

- Sikerrel lezajlott az I. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozó...

- Ózdi késelés... /+videó/


Címlapon:

Ózd Közel az ötvenhez az ember már számot vet életével. Végig pergeti életének főbb eseményeit
Ózd „Amit írok, tovább lehet gondolni. Nem fognak velem mindenben egyetérteni...” Darmai Zsuzsanna rovatának első része
Ózd Az Ózdon élő Engler István életútját végig kiséri a mély ívű vallásos hit,s ebből eredően az emberek és az értékek tisztelete.
Ózd Nem tudhatod, meddig mutathatod ki szeretetedet, meddig ölelheted át őket. Kocsis Mária jegyzete...
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
ÓzdBízom benne, még szebb is lehet.
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Amit írok, tovább lehet gondolni. Nem fognak velem mindenben egyetérteni...” Darmai Zsuzsanna rovatának első része
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
ÓzdAz Ózdon élő Engler István életútját végig kiséri a mély ívű vallásos hit,s ebből eredően az emberek és az értékek tisztelete.
Ez a történet a tanításról és odafigyelésről már körbejárta az internetet. Mindenképp ajánlom tiszta szívből - mindig - mindenkinek.
ÓzdAz „öreg rocker” lélekben örök ifjú maradt, belső hite és jó humora ezt csak erősíti. Négy unokája van, akiket nagyon szeret. Mint mondta a zene mellett a humor a másik, ami a legfontosabb számára... Józsa Zoltán portréja Csépányi Sándorról.
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
HASZNOS
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Hírdetés!
Egészség
Hogy hány évig élünk azt nagyban befolyásolja a genetika és a környezetünk, de néhány szokással mi is tehetünk azért, hogy hosszú, boldog életet éljünk.
Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki nem ajánlaná a zöldségek fogyasztását. Van viszont egy olyan zöldség, melynek fogyasztásakor a szakértők óvatosságra intenek.
"Emberi"
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben