Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2019. május 24. péntek - Eliza,Eszter napja van.
Keresendő kifejezés:
Mesesziget
Hanga és a többiek - Titi meséi...
Ózdi Magazin | 2012.06.15. | Gönczi Bodza

Hanga hónapokon át egyedül volt Titi életében. Ott volt ugyan a többi játék, de a kislány annyira ragaszkodott hozzá, hogy másokkal nem is foglalkozott.
 


 
Egy nap aztán, amikor Hanga újra a mosógépbe került, és Titi nem tudott elaludni nélküle, Anyuka döntött. – Szükségünk van még egy babára!

Apuka egyetértett vele, és amikor ismét a kórházba mentek, betértek a nagyáruházba. A játékos standban már volt lila baba is, olyan amilyen először Anyukának megtetszett, de a Szülők most kisebbet kerestek. Olyat, aki Titivel tud tartani akkor is, amikor kórházba mennek, Nagymamáékat látogatják vagy csak sétálnak a városban.

Az árusnál ezúttal a nagy lila mellett egy kis halványrózsaszín ült. Apuka rámosolygott Anyukára: - Ez lesz az! …és méhecskés! – jól tudta, hogy Párja nemcsak a lepkéket szereti, hanem a méhecskéket is. Megmutatták Titinek a babát, és a kislány olyan széles mosolyt küldött feléjük, hogy más döntés szóba sem jöhetett.

Hanga elszomorodott, amikor otthon elővették a szatyorból kis rózsaszín hasonmását. Végig nézte, ahogy Anyuka levágja a baba címkéjét, és diadalittasan elviszi kimosni. Könnye csordult szinte, amikor Titi kapkodni kezdett az új baba felé. 
– Elvesztem – gondolta magában, de ahogy felé fordult a kislány, és csillogó pillantással ajándékozta meg, elmúltak a félelmei. –      Na, jó – nyugodott meg. – Ezek szerint mellém hozták, nem helyettem.

Öröme csak még jobban fokozódott, amikor a kisebb baba megszáradt, és Anyuka betette a közlekedős táskájába. – Én itthon maradok.
Apuka azt mondta nem lesz így jó. – Minden babának nevet kell adni!
-      Mi legyen a neve? – találgattak, és Anyuka kivette a hátizsákból.
-      Pillangó.
-      Nem jó, azt a Kicsi nem fogja tudni még sokáig kimondani. – törték a fejüket tovább.
-      Mit szólsz a Pinkihez? – kérdezte Apuka.
-      Nem lesz jó. Pinky már a rózsaszín macskája neve.
-      Ja! – nevetett fel Apuka.
-      Pille?
-      Az tökéletes lesz! – szólt párja, és visszagyömöszölte a babát korábbi helyére.

Néhány hét telt csak el, amikor egyszer csak a két baba együtt került a mosógépbe. Hanga maszatos lett Titi bébiételétől, Pille pedig leesett a kórház padlójára. Együtt száradtak az állványon, és gyorsan összebarátkoztak. Hanga megtudta, hogy Pille azonnal megszerette őt, és csalódott volt, hogy nem egymás mellé kerültek. Ugyanakkor boldoggá tette az, hogy Hangát helyettesítheti a kislány mellett azokon a napokon, amikor orvostól-orvosig jár szegényke.

Száradás közben együtt nevettek fel, amikor a Család beállított Hanga ciklámen színű, nagyméretű ikrével, akit Bencu Tulipánnak nevezett el.
- Isten hozott! – küldték szívből jövő üdvözletüket az új jövevény felé.

- Legyünk barátok! – tette hozzá Pille.

Hanga és a többiek
Fotó: InfoBorsod.hu

Ezután, ha Hanga fürdésre szorult és Pille úton volt, Tulipán vigyázott a kislányra.

-      Több babát nem veszünk! – mondta Apuka szelíd mosollyal.
-      Több már tényleg nem kell! – nevetett rá vissza Anyuka.
-      Na, persze…- szólalt meg Bencu, de hangjában nem volt féltékenység kishúga felé.

 

Forrás: infoborsod.huKövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- A betűk varázsa - Titi meséi

- Titi, a motoroslány

- A narancssárga teve - Titi meséi

- A pörgős dob - Titi meséi


Címlapon:

Ózd Az információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd Igazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
Sziréna
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA gyermek is szépen fejlődik ha megkapja a szükséges feltételeket, és egyszer talán meg is érik, ha nem is pontosan az érettségire… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
Jeles Napok
Advent első vasárnapja a vízkereszt utáni első vasárnapig tartó karácsonyi ünnepkör és az egyházi év kezdete.
A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradásának emlékét ünnepli meg.
E napon világszerte megemlékeznek a munkavégzésük során meggyilkolt, illetve munkájukban akadályozott újságírókról.
Tájékozódj, élj műanyagok nélkül, tégy a túlfogyasztás, az éghajlatváltozás ellen! Minden héten!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben