Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. március 20. kedd - Klaudia napja van.
Keresendő kifejezés:
Toll
Nőnapi gondolatok...
Ózdi Magazin | 2018.03.08. | Szentandrássy Béla

Március 8. A naptárban rideg, fekete színnel írt hétköznap. A férfi szívekben, a férfi lelkekben azonban piros betűs, virággal övezett ünnep. Ünnep mely méltó helyre, trónjára emeli a gyengébbnek mondott, mégis oly sokat csodált női nemet.

A mai napon nekik nyílik a virág, róluk versel a költő, nekik csendül a dal, értük dobban a szív.

A mai napot a kedves, szépszavak, a köszönet, az eddig el nem mondott érzések, az izzadt tenyérben szorongatott színes virágcsokor, s mind az, ami az év többi napján elmaradt, vagy csak kevés jutott, keveset éreztek belőle, az tölti ki.

Gyarló és esetlen férfi voltunk talán ami akadályozza azt, hogy az év többi napja is hasonló legyen, mint a mai.

Ebben a mindinkább elembertelenedő világban a béke hordozói, az igaz emberi értékek felmutatói, őrzői a nők. Nekik köszönhetjük a földi életet, a szerelem és a szeretet mindent túlélő érzését, a családot, a biztonságot, a reményt. Még a szép szavakat is tőlük tanuljuk, mi érdes férfiak.

Ma a nőket ünnepeli a világ. Lehet–e egyetlen akármilyen szépre sikerült nap, egyetlen nagy csokor virág elegendő arra, hogy pótolja az esetenként elfelejtett jeles napokat, elmaradt figyelmességet, jó szót, baráti érintést? Nem lehet elegendő, persze hogy nem. Nem is szabad, hogy elég legyen, hiszen akkor csak kipipálnánk az ünnepet, mint lerótt kötelezettséget, s férfiúi lelkiismeretünk nyugodt lenne a következő márciusig.

Azért mégis meg kell állnunk egy percre, egy mosolyra, hogy megcsodálhassuk, elismerhessük, megköszönhessük az emberfeletti erőfeszítést. Nemcsak ma, hanem az év minden napján eszünkbe kell, hogy jusson ez.

A havat lassan elemésztő, jókedvű madárfüttyel érkező tavasz napsugara cirógatja, mosolyogva köszönti a hölgyeket.

Köszönti, akit először láttunk, először megszerettünk, akinek mind az életünket köszönhetjük, s örökké velünk van legbelül, s akinek mindig kisgyerekek maradunk: az édesanyát. A nőt, aki teste és lelke minden kincsével táplálva, fáradhatatlan munkával, mosolyogva nevelt föl bennünket.

A meleget ígérő lágy szellő hálával fonja körbe, becézve öleli körül a hitvest, a szerelmet adó társat, aki örömöt–bánatot, rossz időket – jó napokat megoszt és vállal velünk.

Csodálok és köszöntök minden nőt, akik bár úgy tartják: gyöngék és törékenyek, az otthon melegének, a család összetartozásának, a békének őrző angyalai. Akiknek alig jut köszönet és hála a mindennapok rohanásában, s azt is csak elvétve vesszük észre, mi az effélére érzéketlen férfiak, ha megcsillan néhanap egy parányi csepp a szemük sarkában.

Nincs olyan ember, aki ne vágyna a szépre, a biztató szép szóra, szerelemre, boldogságra. Arra hogy fontos legyen valakinek. Férfiak és nők együtt, egymásnak tudjuk ezt nyújtani. Különbözőek vagyunk, de kiegészítjük egymást. Ez okoz néha könnyes gyötrelmet s szül sok-sok boldog örömöt. Egymás nélkül nyomorult volna az élet: elvesztené lényegét, értelmét.

A virág elhervadhat, szó elmúlhat a nők iránti tisztelet és hála azonban soha.Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Azt kérdezed mennyi az annyi?!

- S á r k á n y ö l ő ( 6. )

- Hozzon...

- Egyszerre...


Címlapon:

Az itt áttelelő madarak etetése az összefüggő hótakaró idején nagyon fontos. Apró tetteinkkel, a madarak etetésével megmenthetjük a természetben élő szárnyas barátainkat.
Ózd
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi Hírek
ÓzdEgy korábbi vitás ügyet baltanyéllel zárt le egy fiatalkorú fiú Ózdon. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett.
ÓzdÓzd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. (I.18.) határozatával többek között arról döntött, hogy a 2015. márciusától az Önkormányzat különálló szervezeti egységeként működő Startprogram Irodát megszünteti az Iroda feladatainak az ÓVI részére történő átadása mellett.
BorsodnádasdKülöndíjat kapott Farkas Elek borsodnádasdi egyéni vállalkozó virtuális párolgás pályázata.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAttól én még nem vagyok alkoholista, hogy… Csak időnként szívok el néhány szálat a stressz miatt. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tükör által homályosan…” Nem látunk tisztán. Igyekszünk önmagunkat egy kicsit kozmetikázni, retusálni, photo shopozni… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd”Nem feltétlenül baj, ha időnként rossz döntést hozunk, hiszen levonhatjuk a következtetéseket, tanulhatunk belőle.„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd Bármennyire erős a természetünk, bármilyen rossz szokásokat alakítottunk ki, meg tudunk változni, de csak akkor, ha meg akarunk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdMilyennek látjuk önmagunkat, embertársainkat, mi alapján mondunk véleményt? Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben