Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. május 23. szerda - Dezső napja van.
Keresendő kifejezés:
Toll
Nőnapi gondolatok...
Ózdi Magazin | 2018.03.08. | Szentandrássy Béla

Március 8. A naptárban rideg, fekete színnel írt hétköznap. A férfi szívekben, a férfi lelkekben azonban piros betűs, virággal övezett ünnep. Ünnep mely méltó helyre, trónjára emeli a gyengébbnek mondott, mégis oly sokat csodált női nemet.

A mai napon nekik nyílik a virág, róluk versel a költő, nekik csendül a dal, értük dobban a szív.

A mai napot a kedves, szépszavak, a köszönet, az eddig el nem mondott érzések, az izzadt tenyérben szorongatott színes virágcsokor, s mind az, ami az év többi napján elmaradt, vagy csak kevés jutott, keveset éreztek belőle, az tölti ki.

Gyarló és esetlen férfi voltunk talán ami akadályozza azt, hogy az év többi napja is hasonló legyen, mint a mai.

Ebben a mindinkább elembertelenedő világban a béke hordozói, az igaz emberi értékek felmutatói, őrzői a nők. Nekik köszönhetjük a földi életet, a szerelem és a szeretet mindent túlélő érzését, a családot, a biztonságot, a reményt. Még a szép szavakat is tőlük tanuljuk, mi érdes férfiak.

Ma a nőket ünnepeli a világ. Lehet–e egyetlen akármilyen szépre sikerült nap, egyetlen nagy csokor virág elegendő arra, hogy pótolja az esetenként elfelejtett jeles napokat, elmaradt figyelmességet, jó szót, baráti érintést? Nem lehet elegendő, persze hogy nem. Nem is szabad, hogy elég legyen, hiszen akkor csak kipipálnánk az ünnepet, mint lerótt kötelezettséget, s férfiúi lelkiismeretünk nyugodt lenne a következő márciusig.

Azért mégis meg kell állnunk egy percre, egy mosolyra, hogy megcsodálhassuk, elismerhessük, megköszönhessük az emberfeletti erőfeszítést. Nemcsak ma, hanem az év minden napján eszünkbe kell, hogy jusson ez.

A havat lassan elemésztő, jókedvű madárfüttyel érkező tavasz napsugara cirógatja, mosolyogva köszönti a hölgyeket.

Köszönti, akit először láttunk, először megszerettünk, akinek mind az életünket köszönhetjük, s örökké velünk van legbelül, s akinek mindig kisgyerekek maradunk: az édesanyát. A nőt, aki teste és lelke minden kincsével táplálva, fáradhatatlan munkával, mosolyogva nevelt föl bennünket.

A meleget ígérő lágy szellő hálával fonja körbe, becézve öleli körül a hitvest, a szerelmet adó társat, aki örömöt–bánatot, rossz időket – jó napokat megoszt és vállal velünk.

Csodálok és köszöntök minden nőt, akik bár úgy tartják: gyöngék és törékenyek, az otthon melegének, a család összetartozásának, a békének őrző angyalai. Akiknek alig jut köszönet és hála a mindennapok rohanásában, s azt is csak elvétve vesszük észre, mi az effélére érzéketlen férfiak, ha megcsillan néhanap egy parányi csepp a szemük sarkában.

Nincs olyan ember, aki ne vágyna a szépre, a biztató szép szóra, szerelemre, boldogságra. Arra hogy fontos legyen valakinek. Férfiak és nők együtt, egymásnak tudjuk ezt nyújtani. Különbözőek vagyunk, de kiegészítjük egymást. Ez okoz néha könnyes gyötrelmet s szül sok-sok boldog örömöt. Egymás nélkül nyomorult volna az élet: elvesztené lényegét, értelmét.

A virág elhervadhat, szó elmúlhat a nők iránti tisztelet és hála azonban soha.Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Azt kérdezed mennyi az annyi?!

- S á r k á n y ö l ő ( 6. )

- Hozzon...

- Egyszerre...


Címlapon:

A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradásának emlékét ünnepli meg.
Ózd De mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
Ózd A lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Sziréna
ÓzdBűnügyi őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki Ózdon előzetes szóváltást követően két embert életveszélyesen megsebesített egy késsel.
ÓzdTöbb bűncselekményt is elkövetett az a férfi, aki egy játszótéri dombra felhajtott, majd elakadt és elfutott a rendőrök elől Ózdon.
ÓzdHat órán belül azonosították és elfogták az ózdi rendőrök azokat a férfiakat, akik egy helyi telephelyre betörtek és egy csőhajlító gép transzformátorát ellopták.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz anya 9 hónapon keresztül a szíve alatt hordozza gyermekét. Ennél szorosabb köteléket el sem lehet képzelni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMájus elseje a munka ünnepe. Vajon mit is jelent számunkra a munka? Milyen érzéssel gondolunk erre a szóra?
ÓzdVigyázzunk rá, tegyük meg azt, ami rajtunk múlik! Tegyünk mindennapot a Föld Napjává!
ÓzdMindenkinek fáj, ha bántják. Sebeket ejthet lelkünkön a szó. Lehet, hogy igyekszünk erősnek mutatkozni, lehet, hogy már megedződtünk, de belül fáj...
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
Hogy hány évig élünk azt nagyban befolyásolja a genetika és a környezetünk, de néhány szokással mi is tehetünk azért, hogy hosszú, boldog életet éljünk.
Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki nem ajánlaná a zöldségek fogyasztását. Van viszont egy olyan zöldség, melynek fogyasztásakor a szakértők óvatosságra intenek.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben