Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. január 21. vasárnap - Ágnes napja van.
Keresendő kifejezés:
Sportos hétvégi nagyüzem
Ózdi Magazin | 2014.05.19. | ozd.hu

Régen látott nagyüzem volt a hétvégén városunk sportlétesítményeiben és térségünk természet adta versenypályáin. A Bíben-völgyben kétnapos terepfutó versenyt rendeztek, a Városi Sportcsarnokban előbb fogyatékkal élő fiatalok judóztak, majd olimpiai bajnokok futballoztak, végül női és férfi kézilabdázóink küzdöttek aktuális ellenfelük ellen. A Városi Stadion a XII. Ózd Rali prológjának adott otthont szombaton délután, a versenyautók vasárnap a gyorsasági szakaszokon mentek versenytempót a Bükki-Hegyháton.


Az országos szinten is kiemelkedő sportesemények sorát a fogyatékkal élő fiatalok judó versenye nyitotta meg. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség égisze alatt megrendezett viadalon mintegy félszáz gyermek (négy egyesület színeit képviselő) lépett tatamira, akik közül többeknek – köztük az ózdi Lázár Zoltánnak - az őszi belgiumi Európa Játékokra való felkészülés utolsó állomása volt a szombati megmérettetés.

- Zolira három évvel ezelőtt figyeltünk fel. Nagyon sokat fejlődött az elmúlt hónapokban, jó eredmény várunk tőle az antwerpeni versenyen is – mondta az ózdi fiúval kapcsolatban Juhász József, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az ÓVSE judo szakosztályának vezetői a verseny után egy jótékonysági labdarúgó tornát rendeztek a Városi Sportcsarnokban, ahol az Ózdi Önkormányzat és az ÓVSE Futsal csapata mellett a Olimpikonok együttese rúgta a bőrt. A jegybevétel az ózdi sportoló kontinensviadalra való kijutását volt hivatott segíteni.

- Mi olimpikonok kötelességünknek tekintjük, hogy jótékonysági rendezvényeken részt vegyünk – fogalmazott a futball mérkőzések végeztével Fábián László, olimpiai bajnok öttusázó. - Én a MOB-ban betöltött tisztségemből fakadóan ráadásul többször kerültem már kapcsolatba ezekkel a fiatalokkal. Nagyon rendes srácok és lányok, akik hatalmas szívvel küzdenek minden egyes versenyükön.

A Bíben-völgyben kétnapos terepfutó versenyt rendezett az Ózdi Teknőc Futó Club. A szombat a fiatalokról szólt, akik hat korcsoportra bontva mérhették össze felkészültségüket az eső áztatta pályán. Az V. korcsoportosok küzdelmét kiemelten figyelte a Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség elnöke, mert ez egyben válogató verseny is volt a júniusi olaszországi utánpótlás világbajnokságra. Az ezen a versenyen tavaly is korosztályos válogatottként szereplő ózdi Dömötör Mihály esélyesként indulva meggyőző fölénnyel nyerte a 4 km-es távot.
A felnőttek ezúttal is 11,4 és 21 kilométer közül választhattak. A hosszabbik táv az egyesületi színekben versenyzőknek magyar bajnoki futam volt, az amatőr sportolók pedig a HOKA Félmaratonon indulhattak. A legidősebb résztvevők eredménye a senior OB értékelésébe számított bele. 11,4 kilométeren Szabó Sándor (Gyula) és Papp Ildikó (Salgótarján) érte el a legjobb időeredményt, 21 kilométeren Pelsőczy Attila (TFSE) és Merényi Tímea (Budapesti Honvéd) is megvédte tavalyi elsőségét, csapatban pedig a férfiaknál és a nőknél is a Budapesti Honvéd atlétái állhattak fel a dobogó tetejére.

A futókhoz hasonlóan az autóverseny szerelmesei is kétnapos versenynek örülhettek. A XII. Ózd Rali szombatján a Városi Stadion salakoválján hangoltak a féktelen száguldásra a párosok. Az eső némiképp átírta a forgatókönyvet és a porolás helyett kisebb dagonyázásban volt részük a pilótáknak és navigátoraiknak. A gyorsasági szakaszokat ezúttal is a Bükki-Hegyháton jelölték ki a szervezők. A Sáta-Ózd-Kiskapudi tető szakasz után a Királdi körgyors várta a ralisokat. Mindhárom gyorsasági háromszor teljesítette a mezőny. A végső győzelmet a Mitsubishi Lancer Evo IX-essel induló Vincze Márton, Szedő Csaba egység nyerte meg.

- Imádom ezeket a pályákat. A balesetem után nagyon vártam már, hogy újra itt legyek a társak között, így a lelkemnek is nagyon jót tett ez a siker – nyilatkozta a célba érése után a győztes pilóta.

Kézilabdázóink felemás hétvégét zártak. A Lóci DSE NBII-es női csapata 21-18-as félidő után 36-33 arányban legyőzte a Bőcs gárdáját, így a bajnoki tabella hatodik helyén fejezte be a szezont. A klub ifjúsági együttesénél ennél is nagyobb volt az öröm. A juniorok 46-28-as sikerrel zárták a megyei rangadót, így a dobogó második helyén végeztek a küzdelemsorozatban. Az ezüstérmet az Ózdi KC – FTC-Bástyamillenium vehették át Ivády Csaba és Barta Zsolt tanítványai.
Az férfi mérkőzésnek ez volt az egyetlen örömteli mozzanata. Szakál György együttese mindössze 2 percig tudott partiban lenni a fővárosiakkal. A zöld-fehérek már a szünetben 9 gólos előnyben voltak (9 – 18), a 60. perc végére pedig 14 gólt tettek közé (22 – 36).

- Nagyon szégyellem magam a csapat nevében is – mondta a találkozó végén az ÓKC edzője. - A szezon előtt azt ígértem, hogy harcosan, szívvel, lélekkel fogunk küzdeni minden egyes mérkőzésünkön, ám ma a harcosságunk mellett a szívünk is hiányzott a pályáról.
Forrás/foto: ozd.hu Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Továbbra is a Borsodi lesz a Diósgyőr első számú támogatója

- Világcsúcs

- MÁRCIUSI ÓZDI SPORTPROGRAMOK

- MÁJUSI ÓZDI SPORTPROGRAMOK


Címlapon:

Az óránkénti több mint 120-130 kilométeres sebességes széllökések halálos áldozatokat követeltek Europában. A nagy erejű szél szó szerint embereket röpített a levegőben.
Ózd Farkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt Facebook oldaláról - változtatás nélkül - közöljük Riz Gábor képviselő úrhoz írt nyílt levelét...
Ózd Riz Gábor országgyűlési képviselő válasza Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére...
Ózd Vádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal az ózdi férfival és fiával szemben, akik egy helyi ingatlan udvaráról elloptak egy német juhászkutyát.
Helyi Hírek
ÓzdAz ózdi rendőrök a lakosság segítségét kérik az egyik ruházati boltban történt lopás elkövetőjének azonosításához.
ÓzdEgy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„A Digitális Erőműben vagyok. Mizerák István fotóművész 75 éves lenne és ebből az alkalomból lányai hetvenöt általa készített fotót állítottak ki a hozzá méltó környezetben.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdMai életünk pillanatai... Az emberi sorsok irányának alakulása a lét fokmérője. Ki - ki az egzisztencia melyik szintjén helyezkedik el, napi élete hogyan alakulhat. Józsa Zoltán jegyzete.
Ózd„Jólesik a szemnek, a léleknek a megannyi kis csillagfény a sötétség beállta után.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
Ózd„És nem akárhol élek. Nem az indonéziai emberevők lakta dzsungelében. Nem is a jeges tundrán vagy a perzselő sivatag közepén, hanem Európa szívében.” Agócs László jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„A jókívánságok sorába beletartozik a békesség. Mit szoktunk egymásnak kívánni? ” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tudjunk adni, tudjunk elfogadni, és tudjunk kérni is ha kell!” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdHasznos lehet, ha nemcsak az eseményekre koncentrálunk, hanem a lelki életünkre is.Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Ilyenkor Karácsonykor együtt van a család. Amennyire lehetőségünk van, ilyen valódi együttléteket vigyünk be a hétköznapokba is!” Raffainé Darmai Zsuzsanna gondolatai.
Ózd„A természetben, kezdetben minden harmóniában létezett, és működött. Mi azonban hajlamosak vagyunk arra, hogy szétválasszuk azt, ami összetartozik.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
ÓzdTalálkozás az aranymisés Mag Mátyással... Józsa Zoltán rovata...
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, szeghalmi aprópecsenye recept!
El­in­dult igazi hó­dító út­jára az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető ma­gyar étel! Vi­lág­szerte imád­ják a di­é­tá­zók.
Cso­dá­la­tos ka­rá­cso­nyi de­ko­rá­ció, ami nem­csak gyö­nyörű, de finom is!
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, római csirkemáj recept!
Ezt a húsételt a Kuruc pecsenye ihlette egész kis eltéréssel.
Hasznos tippek
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
ÓzdRiz Gábor országgyűlési képviselő válasza Farkas P. Barnabás alpolgármester nyílt levelére...
ÓzdFarkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt Facebook oldaláról - változtatás nélkül - közöljük Riz Gábor képviselő úrhoz írt nyílt levelét...
ÓzdVádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal az ózdi férfival és fiával szemben, akik egy helyi ingatlan udvaráról elloptak egy német juhászkutyát.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben