Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. április 24. kedd - György napja van.
Keresendő kifejezés:
Sportos hétvégi nagyüzem
Ózdi Magazin | 2014.05.19. | ozd.hu

Régen látott nagyüzem volt a hétvégén városunk sportlétesítményeiben és térségünk természet adta versenypályáin. A Bíben-völgyben kétnapos terepfutó versenyt rendeztek, a Városi Sportcsarnokban előbb fogyatékkal élő fiatalok judóztak, majd olimpiai bajnokok futballoztak, végül női és férfi kézilabdázóink küzdöttek aktuális ellenfelük ellen. A Városi Stadion a XII. Ózd Rali prológjának adott otthont szombaton délután, a versenyautók vasárnap a gyorsasági szakaszokon mentek versenytempót a Bükki-Hegyháton.


Az országos szinten is kiemelkedő sportesemények sorát a fogyatékkal élő fiatalok judó versenye nyitotta meg. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség égisze alatt megrendezett viadalon mintegy félszáz gyermek (négy egyesület színeit képviselő) lépett tatamira, akik közül többeknek – köztük az ózdi Lázár Zoltánnak - az őszi belgiumi Európa Játékokra való felkészülés utolsó állomása volt a szombati megmérettetés.

- Zolira három évvel ezelőtt figyeltünk fel. Nagyon sokat fejlődött az elmúlt hónapokban, jó eredmény várunk tőle az antwerpeni versenyen is – mondta az ózdi fiúval kapcsolatban Juhász József, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az ÓVSE judo szakosztályának vezetői a verseny után egy jótékonysági labdarúgó tornát rendeztek a Városi Sportcsarnokban, ahol az Ózdi Önkormányzat és az ÓVSE Futsal csapata mellett a Olimpikonok együttese rúgta a bőrt. A jegybevétel az ózdi sportoló kontinensviadalra való kijutását volt hivatott segíteni.

- Mi olimpikonok kötelességünknek tekintjük, hogy jótékonysági rendezvényeken részt vegyünk – fogalmazott a futball mérkőzések végeztével Fábián László, olimpiai bajnok öttusázó. - Én a MOB-ban betöltött tisztségemből fakadóan ráadásul többször kerültem már kapcsolatba ezekkel a fiatalokkal. Nagyon rendes srácok és lányok, akik hatalmas szívvel küzdenek minden egyes versenyükön.

A Bíben-völgyben kétnapos terepfutó versenyt rendezett az Ózdi Teknőc Futó Club. A szombat a fiatalokról szólt, akik hat korcsoportra bontva mérhették össze felkészültségüket az eső áztatta pályán. Az V. korcsoportosok küzdelmét kiemelten figyelte a Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség elnöke, mert ez egyben válogató verseny is volt a júniusi olaszországi utánpótlás világbajnokságra. Az ezen a versenyen tavaly is korosztályos válogatottként szereplő ózdi Dömötör Mihály esélyesként indulva meggyőző fölénnyel nyerte a 4 km-es távot.
A felnőttek ezúttal is 11,4 és 21 kilométer közül választhattak. A hosszabbik táv az egyesületi színekben versenyzőknek magyar bajnoki futam volt, az amatőr sportolók pedig a HOKA Félmaratonon indulhattak. A legidősebb résztvevők eredménye a senior OB értékelésébe számított bele. 11,4 kilométeren Szabó Sándor (Gyula) és Papp Ildikó (Salgótarján) érte el a legjobb időeredményt, 21 kilométeren Pelsőczy Attila (TFSE) és Merényi Tímea (Budapesti Honvéd) is megvédte tavalyi elsőségét, csapatban pedig a férfiaknál és a nőknél is a Budapesti Honvéd atlétái állhattak fel a dobogó tetejére.

A futókhoz hasonlóan az autóverseny szerelmesei is kétnapos versenynek örülhettek. A XII. Ózd Rali szombatján a Városi Stadion salakoválján hangoltak a féktelen száguldásra a párosok. Az eső némiképp átírta a forgatókönyvet és a porolás helyett kisebb dagonyázásban volt részük a pilótáknak és navigátoraiknak. A gyorsasági szakaszokat ezúttal is a Bükki-Hegyháton jelölték ki a szervezők. A Sáta-Ózd-Kiskapudi tető szakasz után a Királdi körgyors várta a ralisokat. Mindhárom gyorsasági háromszor teljesítette a mezőny. A végső győzelmet a Mitsubishi Lancer Evo IX-essel induló Vincze Márton, Szedő Csaba egység nyerte meg.

- Imádom ezeket a pályákat. A balesetem után nagyon vártam már, hogy újra itt legyek a társak között, így a lelkemnek is nagyon jót tett ez a siker – nyilatkozta a célba érése után a győztes pilóta.

Kézilabdázóink felemás hétvégét zártak. A Lóci DSE NBII-es női csapata 21-18-as félidő után 36-33 arányban legyőzte a Bőcs gárdáját, így a bajnoki tabella hatodik helyén fejezte be a szezont. A klub ifjúsági együttesénél ennél is nagyobb volt az öröm. A juniorok 46-28-as sikerrel zárták a megyei rangadót, így a dobogó második helyén végeztek a küzdelemsorozatban. Az ezüstérmet az Ózdi KC – FTC-Bástyamillenium vehették át Ivády Csaba és Barta Zsolt tanítványai.
Az férfi mérkőzésnek ez volt az egyetlen örömteli mozzanata. Szakál György együttese mindössze 2 percig tudott partiban lenni a fővárosiakkal. A zöld-fehérek már a szünetben 9 gólos előnyben voltak (9 – 18), a 60. perc végére pedig 14 gólt tettek közé (22 – 36).

- Nagyon szégyellem magam a csapat nevében is – mondta a találkozó végén az ÓKC edzője. - A szezon előtt azt ígértem, hogy harcosan, szívvel, lélekkel fogunk küzdeni minden egyes mérkőzésünkön, ám ma a harcosságunk mellett a szívünk is hiányzott a pályáról.
Forrás/foto: ozd.hu Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Továbbra is a Borsodi lesz a Diósgyőr első számú támogatója

- Világcsúcs

- MÁRCIUSI ÓZDI SPORTPROGRAMOK

- MÁJUSI ÓZDI SPORTPROGRAMOK


Címlapon:

Olyan mesterséges génhálózatot fejlesztettek ki svájci kutatók, amely a bőr alá beültetve egy anyajegy megjelenítésével képes jelezni a rák kialakulásának kockázatát.
Ózd
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Helyi Hírek
ÓzdA rendőrök néhány órán belül elfogták azt a két fiatalt, akik egy késsel fenyegettek meg egy ózdi fiatalembert, majd elvették mobiltelefonját.
ÓzdAzon sofőrök jelentkezését várják az ózdi rendőrök, akik egy szabálytalanul közlekedő szürke színű DAEWOO Matiz miatt hirtelen fékezésre, irányváltoztatásra és lehúzódásra kényszerültek.
ÓzdÓzd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. (I.18.) határozatával többek között arról döntött, hogy a 2015. márciusától az Önkormányzat különálló szervezeti egységeként működő Startprogram Irodát megszünteti az Iroda feladatainak az ÓVI részére történő átadása mellett.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdVigyázzunk rá, tegyük meg azt, ami rajtunk múlik! Tegyünk mindennapot a Föld Napjává!
ÓzdMindenkinek fáj, ha bántják. Sebeket ejthet lelkünkön a szó. Lehet, hogy igyekszünk erősnek mutatkozni, lehet, hogy már megedződtünk, de belül fáj...
Ózd„Elvehetik a jó hírünket, a szabadságunkat, a vagyonunkat, az egészségünket, az életünket, de a jellem maradandó kincs.” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdAttól én még nem vagyok alkoholista, hogy… Csak időnként szívok el néhány szálat a stressz miatt. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Tükör által homályosan…” Nem látunk tisztán. Igyekszünk önmagunkat egy kicsit kozmetikázni, retusálni, photo shopozni… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
ÓzdA rendőrök néhány órán belül elfogták azt a két fiatalt, akik egy késsel fenyegettek meg egy ózdi fiatalembert, majd elvették mobiltelefonját.
ÓzdAzon sofőrök jelentkezését várják az ózdi rendőrök, akik egy szabálytalanul közlekedő szürke színű DAEWOO Matiz miatt hirtelen fékezésre, irányváltoztatásra és lehúzódásra kényszerültek.
ÓzdÓzd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. (I.18.) határozatával többek között arról döntött, hogy a 2015. márciusától az Önkormányzat különálló szervezeti egységeként működő Startprogram Irodát megszünteti az Iroda feladatainak az ÓVI részére történő átadása mellett.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben