Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2021. december 9. csütörtök - Natália napja van.
Keresendő kifejezés:
Helyem van a világ élvonalában
Ózdi Magazin | 2014.06.05. | borsodhirei.hu
Foto: borsodhirei

Fiatalon atletizált, de a jó eredmények ellenére a családalapítás és a munkahelyi elfoglaltság miatt egyre távolabb került a sportágtól.

Bő tíz esztendővel ezelőtt azonban új “szerelmet” talált: Gyuricska István a tárcsák a rudak és a súlyzók világába érkezett meg, ahol mind a mai napig kiválóan érzi magát. Érthető, hiszen a befektetett munkának a visszaigazolása sem marad el. hazai bajnokságokon és nemzetközi versenyeken is tömérdek érmet söpört be, tagja lett a masters válogatottnak, idén áprilisban pedig már a világbajnoki dobogóra is felállhatott.

Jött a visszaigazolás

- Kezdetben csak környékbeli versenyeken indultam, de ezeken sikeresen szerepeltem, így egyre tudatosabban kezdtem el foglalkozni a fekvenyomással – tekintett vissza pályafutásának elejére Gyuricska István.

– Minden megmérettetésen győzni tudtam, ami természetesen nagy motivációt jelentett számomra. Az elmúlt nyolc évben több világszervezet tehetségkutatóink feküdtem a súlyok alá, ahol szinte mindig javítottam az egyéni rekordomon. Emellett az Ózd Legerősebb Embere elnevezésű versenyen is a legtöbb győzelmet könyvelhettem el, ami arra ösztönzött, hogy lépjek ki a nemzetközi porondra is.

A helyzetet bonyolította, hogy a gazdasági válság Gyuricska István vállalkozására is kihatott, de a fekvenyomó a gyengülő anyagi lehetőségei ellenére a sportkarrierjét nem hagyta veszni. Friss munkanélküliként a súly még nehezebb lett, ám a kitartása ezzel egyenes arányban nőtt.

Vb: ezüst

- A szeghalmi világkupán versenyruha nélkül nyomtam két mázsát, ami újabb aranyat eredményezett – folytatta Gyuricska István.

– Ezt a bardejovi GPC világbajnokság követte, ahol a masters kategóriában új világcsúccsal lettem első helyezett. Tavaly azonban tovább kellett lépnem, kérelmeztem a felvételemet hazánk hivatalosan is elismert szervezetébe, a Magyar Erőemelő Szövetségbe. Ez tette lehetővé, hogy az Ózdi Súlyemelő és Finess Club versenyzőként a várost és az országos is képviselhessen a világ különböző rangos versenyein. Számomra megtisztelő érzés hazánkért harcolni, idén áprilisban az egyesületem és Majka segítségével kijuthattam az angliai Newcastle-be, ahol világbajnokságon bizonyíthattam. Az általam elvárt teljesítménytől egy kicsit elmaradva, de végül 230 kg-mal ezüstérmes lettem. Ez az eredmény is bebizonyította, hogy van helyem a világ élvonalában, de az is látszott, hogy van hová fejlődni. Idén még három országos versenyen állok rajthoz, de egy Európa-bajnokság is szerepel a programomban, ahol nagyon szeretném, ha a tiszteletemre eljátszanák a magyar Himnuszt.

 


Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Továbbra is a Borsodi lesz a Diósgyőr első számú támogatója

- Világcsúcs

- MÁRCIUSI ÓZDI SPORTPROGRAMOK

- MÁJUSI ÓZDI SPORTPROGRAMOK


Címlapon:

Ózd Azon fáradozott, hogy fényt, szeretetet és boldogságot vigyen az őt hallgatók szívébe...
Ózd „Amit írok, tovább lehet gondolni. Nem fognak velem mindenben egyetérteni...” Darmai Zsuzsanna rovatának első része
Ózd Az Ózdon élő Engler István életútját végig kiséri a mély ívű vallásos hit,s ebből eredően az emberek és az értékek tisztelete.
Sziréna
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
ÓzdIgazából ami megdöbbent, az, hogy a kislány szemmel láthatóan megszokta már a történteket. Szentandrássy Béla jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd„Amit írok, tovább lehet gondolni. Nem fognak velem mindenben egyetérteni...” Darmai Zsuzsanna rovatának első része
ÓzdAz információ rohamléptekben, és széles körben terjedhet. De sokszor a valótlanságok, a hazugságok terjednek így. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
ÓzdNe adjuk fel könnyen, ne mondjuk, hogy már késő! Még lehet esélyünk... Még megoldódhat a problémánk...
ÓzdFontos, hogy jól gondoljuk át, mi az, amihez tartozni akarunk, ki az, akit követünk. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA szabadság sokszor nem külső tényezőktől függ, hanem a belsőnktől, hogy a lelkünk mennyire szabad. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
ÓzdAz Ózdon élő Engler István életútját végig kiséri a mély ívű vallásos hit,s ebből eredően az emberek és az értékek tisztelete.
ÓzdAz „öreg rocker” lélekben örök ifjú maradt, belső hite és jó humora ezt csak erősíti. Négy unokája van, akiket nagyon szeret. Mint mondta a zene mellett a humor a másik, ami a legfontosabb számára... Józsa Zoltán portréja Csépányi Sándorról.
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
ÓzdA cikk megjelenése óta eltelt közel 16 év, s lehetne kérdéseket jogosan feltenni. Mi történt, mi maradt a gyárból az eltelt idő függvényében? /a szerk./
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben