Hogy hány évig élünk azt nagyban befolyásolja a genetika és a környezetünk, de néhány szokással mi is tehetünk azért, hogy hosszú, boldog életet éljünk.
Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki nem ajánlaná a zöldségek fogyasztását. Van viszont egy olyan zöldség, melynek fogyasztásakor a szakértők óvatosságra intenek.
Olyan mesterséges génhálózatot fejlesztettek ki svájci kutatók, amely a bőr alá beültetve egy anyajegy megjelenítésével képes jelezni a rák kialakulásának kockázatát.
A 105 ezer résztvevő bevonásával végzett kutatás eredményei a tudósok szerint arra utalnak, hogy minél több ilyen ételt fogyaszt valaki, annál nagyobb a daganatos betegség kialakulásának rizikója
Van, akinek a kedvenc tevékenysége, és van, aki csak időpocsékolásnak tartja. Így vagy úgy, de átlagosan nyolc órát fel kell áldoznunk a napunkból, hogy kialudjuk magunkat
A naponta három csésze kávét fogyasztó embereknél alacsonyabb a korai halálozás és a szívbetegség kialakulásának kockázata, mint a nem kávézó társaiknál
Főleg a csecsemők, kisgyerekek, 65 évnél idősebbek, fogyatékkal élők, szívbetegek és magas vérnyomásban szenvedők tartoznak kánikulában a veszélyeztetettek körébe
A mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével
Nehéz felülírni a kialakult beidegződéseket, de ez akkor is lehetséges, ha erre nem kap explicit instrukciót az ember. A sikeres átírás után azonban nem tűnik el a korábban megtanult viselkedésforma
A dohányzás a vezető halálok a megelőzhető halálozások körében, évente mintegy hatmillió ember halálát okozza. A legtöbben még tinédzser korukban szoknak rá a dohányzásra
Míg a legtöbb kertészkedő a pitypangot gyomnövénynek tekinti, mások csodanövénynek ismerik el, amely nemcsak betegséget gyógyít, hanem rendszeresen fogyasztott táplálékként az egészségünket is óvja és védi.
Az ősi kultúráknak valami módon volt tudomásuk a tobozmirigy fontosságáról és értékességéről. Minden ember agyának középpontjában található egy kis toboz alakú belső elválasztású mirigy
Életünk során túlságosan ragaszkodunk a vélt identitásunkhoz és a társadalom által elfogadott véleményekhez. A történelem, a kulturális nézőpontok és tapasztalatok legyőzik lelkünk intuitív üzeneteit.
Mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem kedveznek különösebben a békés, nyugodt életnek. Minél több rossz szokást tart meg egy ember, és gyakorolja azt, annál inkább a rabjukká válik
A kardiológusok figyelmeztetnek: soha ne bagatellizáld el ezeket a jeleket, mert akár szív- és érrendszeri betegségek tünetei is lehetnek.
Kevesen gondolnák, hogy a parfümkészítés európai történelme Magyarországon kezdődött, méghozzá a XIV. században, amikor Erzsébet királynénak egy alkimista elkészítette az első alkoholbázisú illatszert.
Eddig szinte minden évben napvilágot látott egy-egy új kutatás a témában, természetesen az idei év sem maradhatott ki: a friss eredményekből szemezgettünk.
Azokat, akiknek a szervezetében kevés a bikarbonát, 24 százalékkal jobban fenyegeti az idő előtti halál kockázata - ez derül ki egy új, amerikai kutatásból.
A reggeli étkezéssel kapcsolatban nagyon sok tévhit él a köztudatban. Fontos tudni, hogy a reggelinél is vannak olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani
Növeli a szellemi teljesítőképességet, idegerősítő, nyugtató hatású. A mákkal töltött sütemények tradicionális karácsonyi édességek. Szerencse, hogy nemcsak, hanem egész évben lehet mákot enni, ugyanis nagyon értékes élelmiszer.
A feketekömény olaj valószínűleg a legfontosabb olaj, amit szervezetünkbe kell juttatni, hiszen stimulálja az immunrendszer védekező sejtjeinek termelését.
Az őszi friss diónál nincs finomabb, de kevesen tudják, hogy ennek a fának a levele is felhasználható, tehát érdemes gyűjteni, mert nagyon egészséges.
Ősidők óta az egyik legerősebb természetes gyógyszerünk a hagyma. Az étkezési fajták mindegyike bombasztikus immunerősítő, de emellett számos más egészségvédő hatásuk is ismert. Íme, a gyorsleltár!
A spenót kitűnő forrása a rákbetegségek ellen védelmet nyújtó karotinnak. A spenót, vagy más néven paraj jellegzetes, kesernyés íze miatt azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyet vagy szeret az ember vagy nem.
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében.
Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben