Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2024. június 25. kedd - Vilmos napja van.
Keresendő kifejezés:
Egészség-Életmód
Egészség - Életmód
Hogy hány évig élünk azt nagyban befolyásolja a genetika és a környezetünk, de néhány szokással mi is tehetünk azért, hogy hosszú, boldog életet éljünk.
Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki nem ajánlaná a zöldségek fogyasztását. Van viszont egy olyan zöldség, melynek fogyasztásakor a szakértők óvatosságra intenek.
A kullancsok fele fertőz valamilyen betegséggel – mondta a Magyar Kullancsszövetség elnöke az M1 műsorában.
Olyan mesterséges génhálózatot fejlesztettek ki svájci kutatók, amely a bőr alá beültetve egy anyajegy megjelenítésével képes jelezni a rák kialakulásának kockázatát.
Ahogy a séta, úgy a futás is egyike az egyszerű és költséghatékony sportoknak.
Az éjszakai baglyok korábban halnak, mint a koránkelők – állapították meg amerikai és brit kutatók.
A kutatásból kiderült, azok, akik naponta két pohár sört vagy bort fogyasztottak 18 százalékkal kisebb eséllyel haláloztak el idejekorán.
Világnézettől függetlenül ez az időszak alkalmas lehet arra, hogy átgondoljuk a mindennapjainkat és próbáljunk megszabadulni káros szokásainktól.
A 105 ezer résztvevő bevonásával végzett kutatás eredményei a tudósok szerint arra utalnak, hogy minél több ilyen ételt fogyaszt valaki, annál nagyobb a daganatos betegség kialakulásának rizikója
Gyors, finom és egészséges. Ebben rejlik a turmixok (smoothie-k) népszerűsége.
Kutatók mutatták ki, hogy minél többet ülünk rklámok előtt, annál többet nassolunk a reklámok hatása miatt.
A szívrohamon átesett nők közül kevesebb halna meg, ha ugyanazt a kezelést kapnák, mint a férfiak.
Van, akinek a kedvenc tevékenysége, és van, aki csak időpocsékolásnak tartja. Így vagy úgy, de átlagosan nyolc órát fel kell áldoznunk a napunkból, hogy kialudjuk magunkat
A naponta három csésze kávét fogyasztó embereknél alacsonyabb a korai halálozás és a szívbetegség kialakulásának kockázata, mint a nem kávézó társaiknál
A túlsúlyos nőknél nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják a mell nagyobb daganatát egy svéd kutatás szerint.
Magas nyáktartalma bevonja és nyugtatja a gyulladt gyomor- és bélrendszert. A birs az alma és a körte rokona, a Kaukázus környékén őshonos gyümölcs.
A gyümölcs frissen préselt leve segíti az emésztést és hatékony idegerősítő
Egyetlen körtével biztosíthatjuk a napi C-vitamin- és káliumszükségletünket
Gazdag ásványi anyagokban, elősegítik a szervezetben a fehérjék és a zsírok anyagcseréjét
A felmérésben az EU összes tagországa részt vett. Mindegyik tagországból ezer embert kérdeztek meg arról, hogy milyen gyakran sportol.
Korábbi
A kukoricában sok a ballasztanyag, ami segíti a bélműködést
Főleg a csecsemők, kisgyerekek, 65 évnél idősebbek, fogyatékkal élők, szívbetegek és magas vérnyomásban szenvedők tartoznak kánikulában a veszélyeztetettek körébe
A szív- és érrendszeri megbetegedés megelőzésében lényeges szerepet játszik.
Nyár van. Élelem nélkül 3 hétig, de víz nélkül csak 3 napig bírja ki a szervezetünk. A víz tehát nélkülözhetetlen az élethez.
Nagyon sok esszenciális aminosavat tartalmaz. A borsószemek a hüvelyből frissen kiszedve a legfinomabbak, aztán gyorsan kiszáradnak, megöregednek.
A mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével
Nehéz felülírni a kialakult beidegződéseket, de ez akkor is lehetséges, ha erre nem kap explicit instrukciót az ember. A sikeres átírás után azonban nem tűnik el a korábban megtanult viselkedésforma
A kullancs nyálában található fehérjéket veszélyes szívbetegség gyógyítására lehet felhasználni.
A tudós több mint 60 éve felfedezte a rák gyógymódját és még mindig titokban tartják. Ezért!
A dohányzás a vezető halálok a megelőzhető halálozások körében, évente mintegy hatmillió ember halálát okozza. A legtöbben még tinédzser korukban szoknak rá a dohányzásra
Ismerd meg Stephen R. Covey 90/10 elvét, amellyel meghatározó javulást idézhetsz elő az életedben, egyetlen apró változtatással!
Míg a legtöbb kertészkedő a pitypangot gyomnövénynek tekinti, mások csodanövénynek ismerik el, amely nemcsak betegséget gyógyít, hanem rendszeresen fogyasztott táplálékként az egészségünket is óvja és védi.
A 15 évesnél idősebbek egyharmadán van elhízva. Elsők vagyunk az európai országok listáján – és negyedikek a világon.
Egyébként, aki bort iszik, az a tudósok szerint vonzóbbnak is tűnik mások számára. de ez nem vicc...
Az influenzás időszakban igen nagy segítség akár a megelőzésben, akár a gyógyításban
A magyarok több mint kétharmada szenved D-vitamin-hiányban tél végére. Ez komoly veszélyforrás
A testsúly megtartása, az emésztés rendben tartása egy kis odafigyeléssel megoldható. Kerülni kell a szélsőségeket a táplálkozásban
Az ősi kultúráknak valami módon volt tudomásuk a tobozmirigy fontosságáról és értékességéről. Minden ember agyának középpontjában található egy kis toboz alakú belső elválasztású mirigy
Életünk során túlságosan ragaszkodunk a vélt identitásunkhoz és a társadalom által elfogadott véleményekhez. A történelem, a kulturális nézőpontok és tapasztalatok legyőzik lelkünk intuitív üzeneteit.
Mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem kedveznek különösebben a békés, nyugodt életnek. Minél több rossz szokást tart meg egy ember, és gyakorolja azt, annál inkább a rabjukká válik
Nagy Melinda tanácsai hölgyeknek a mostani szürke, egyhangú időben...
A kar­dio­ló­gu­sok fi­gyel­mez­tet­nek: soha ne ba­ga­tel­li­záld el eze­ket a je­le­ket, mert akár szív- és ér­rend­szeri be­teg­sé­gek tü­ne­tei is le­het­nek.
Amerikai kutatók szerint azok, akik elveszítik a szaglásukat nagyobb eséllyel halnak meg öt éven belül.
Kevesen gondolnák, hogy a parfümkészítés európai történelme Magyarországon kezdődött, méghozzá a XIV. században, amikor Erzsébet királynénak egy alkimista elkészítette az első alkoholbázisú illatszert.
Nem a kommunikáció hiánya. Nem a pénz, és nem a szex. A csendes, lábujjhegyen lopakodó kapcsolatgyilkost úgy hívják: elvárások.
Összegyűjtöttük, mit tehetünk, hogy elejét vegyük a megfertőződésnek, az influenza kellemetlen tüneteinek (és veszélyes szövődményeinek).
Eddig szinte minden évben napvilágot látott egy-egy új kutatás a témában, természetesen az idei év sem maradhatott ki: a friss eredményekből szemezgettünk.
Gyuri bácsi, a bükki füvesember több, mint 20 éve használja az alábbi gyógynövénykúrát. Mint mondja ennek is köszönheti, hogy 85 évesen egészséges.
A február 4-i rákellenes világnap alkalmából szerdán közzétett jelentés szerint a daganatos betegségek végzetesebbek a férfiaknál, mint a nőknél.
Azo­kat, akik­nek a szer­ve­ze­té­ben kevés a bi­kar­bo­nát, 24 szá­za­lék­kal job­ban fe­nye­geti az idő előtti halál koc­ká­zata - ez derül ki egy új, ame­ri­kai ku­ta­tás­ból.
A reggeli étkezéssel kapcsolatban nagyon sok tévhit él a köztudatban. Fontos tudni, hogy a reggelinél is vannak olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani
Az ünnepeket, vakációkat követő első munkanapok hajlamosítanak a leginkább a depresszióra a szakemberek szerint.
Növeli a szellemi teljesítőképességet, idegerősítő, nyugtató hatású. A mákkal töltött sütemények tradicionális karácsonyi édességek. Szerencse, hogy nemcsak, hanem egész évben lehet mákot enni, ugyanis nagyon értékes élelmiszer.
A magjából kinyert kivonat rendkívül sok baktérium- és vírusfertőzés ellen megoldást jelent
Egy új és egy több hónapja használt fogkefét tett mikroszkóp alá a tudományos videókat készítő Applied Science stábja, a látvány eléggé megdöbbentő.
A feketekömény olaj valószínűleg a legfontosabb olaj, amit szervezetünkbe kell juttatni, hiszen stimulálja az immunrendszer védekező sejtjeinek termelését.
A „csendes gyilkos” minden harmadik magyart érinthet. A magas koleszterinszint korai szakaszában még nincsenek tünetek
Jelentős karotin- és C-vitamin tartalma miatt antioxidáns hatása jelentős. Kitűnő rostforrás, ami segíti az egészséges bélműködést
Az őszi friss di­ó­nál nincs fi­no­mabb, de ke­ve­sen tud­ják, hogy ennek a fának a le­vele is fel­hasz­nál­ható, tehát ér­de­mes gyűj­teni, mert na­gyon egész­sé­ges.
Ős­idők óta az egyik leg­erő­sebb ter­mé­sze­tes gyógy­sze­rünk a hagyma. Az ét­ke­zési faj­ták mind­egyike bom­basz­ti­kus im­mun­erő­sítő, de emel­lett szá­mos más egész­ség­védő ha­tá­suk is is­mert. Íme, a gyors­lel­tár!
A magas vérnyomással újonnan diagnosztizált betegek körében sajnos nem csupán Magyarországon általános, hogy nem szedik rendszeresen a gyógyszerüket.
Jótékonyan hat a máj méregtelenítő működésére és értékes táplálék a rák megelőzésében
A spenót kitűnő forrása a rákbetegségek ellen védelmet nyújtó karotinnak. A spenót, vagy más néven paraj jellegzetes, kesernyés íze miatt azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyet vagy szeret az ember vagy nem.
A grapefruit és a narancslé gyakori fogyasztása összefügghet a rosszindulatú bőrrák, a melanóma magasabb kockázatával
Az anyagcsere-folyamatok összességére kedvezően hat. Az ókorban az istenek eledelének tartották.
Emésztést serkentő, torokgyulladást, köhögést elmulasztó és köptető hatással bír
Nagyon jó gyulladáscsökkentő, védi szívünket, ereinket, és segít megelőzni a rákos elváltozásokat
A babérlevélolaj nagy haszonnal alkalmazható reumás és ízületi fájdalmakra, megdagadt ízületekre, rándulásra
Napjainkban újra divatba jöttek a különböző zöldfűszerek. A kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, zsálya neve kezd ismét ismerősen csengeni a konyhákban.
Amikor elfogyott a piacról drága pénzen vásárolt friss zöldség, netán gyümölcs, bizony sokszor gondolunk arra, hogy milyen jó is lenne
Helyi hírek
ÓzdA magyar vaskohászat legszörnyűbb tragédiája történt 1990. március 3-án, szombaton, az Ózdi Kohászati Üzemekben.
ÓzdFazekas László megtért megváltójához az árnyékvilágból.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
ÓzdEz az esemény sajnálatos módon nem arról híres, hogy egymást tapossák az emberek a jobb helyekért a színházterem ajtajában.
Legfrissebb
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben