Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. február 25. vasárnap - Géza napja van.
Keresendő kifejezés:
Egészség-Életmód
Egészség - Életmód
Világnézettől függetlenül ez az időszak alkalmas lehet arra, hogy átgondoljuk a mindennapjainkat és próbáljunk megszabadulni káros szokásainktól.
A 105 ezer résztvevő bevonásával végzett kutatás eredményei a tudósok szerint arra utalnak, hogy minél több ilyen ételt fogyaszt valaki, annál nagyobb a daganatos betegség kialakulásának rizikója
Gyors, finom és egészséges. Ebben rejlik a turmixok (smoothie-k) népszerűsége.
Min­denki köhög, prüsz­köl kö­rü­löt­ted? Sokan már az ágyat nyom­ják? Ne tar­tozz kö­zé­jük, ma­radj tal­pon! A meg­ol­dás ott lapul a spej­zod­ban!
Kutatók mutatták ki, hogy minél többet ülünk rklámok előtt, annál többet nassolunk a reklámok hatása miatt.
A szívrohamon átesett nők közül kevesebb halna meg, ha ugyanazt a kezelést kapnák, mint a férfiak.
Van, akinek a kedvenc tevékenysége, és van, aki csak időpocsékolásnak tartja. Így vagy úgy, de átlagosan nyolc órát fel kell áldoznunk a napunkból, hogy kialudjuk magunkat
A naponta három csésze kávét fogyasztó embereknél alacsonyabb a korai halálozás és a szívbetegség kialakulásának kockázata, mint a nem kávézó társaiknál
A túlsúlyos nőknél nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják a mell nagyobb daganatát egy svéd kutatás szerint.
Magas nyáktartalma bevonja és nyugtatja a gyulladt gyomor- és bélrendszert. A birs az alma és a körte rokona, a Kaukázus környékén őshonos gyümölcs.
Egyetlen körtével biztosíthatjuk a napi C-vitamin- és káliumszükségletünket
Gazdag ásványi anyagokban, elősegítik a szervezetben a fehérjék és a zsírok anyagcseréjét
A felmérésben az EU összes tagországa részt vett. Mindegyik tagországból ezer embert kérdeztek meg arról, hogy milyen gyakran sportol.
A kukoricában sok a ballasztanyag, ami segíti a bélműködést
Főleg a csecsemők, kisgyerekek, 65 évnél idősebbek, fogyatékkal élők, szívbetegek és magas vérnyomásban szenvedők tartoznak kánikulában a veszélyeztetettek körébe
A szív- és érrendszeri megbetegedés megelőzésében lényeges szerepet játszik.
Nyár van. Élelem nélkül 3 hétig, de víz nélkül csak 3 napig bírja ki a szervezetünk. A víz tehát nélkülözhetetlen az élethez.
Nagyon sok esszenciális aminosavat tartalmaz. A borsószemek a hüvelyből frissen kiszedve a legfinomabbak, aztán gyorsan kiszáradnak, megöregednek.
A mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével
Nehéz felülírni a kialakult beidegződéseket, de ez akkor is lehetséges, ha erre nem kap explicit instrukciót az ember. A sikeres átírás után azonban nem tűnik el a korábban megtanult viselkedésforma
Korábbi
A kullancs nyálában található fehérjéket veszélyes szívbetegség gyógyítására lehet felhasználni.
A tudós több mint 60 éve felfedezte a rák gyógymódját és még mindig titokban tartják. Ezért!
A dohányzás a vezető halálok a megelőzhető halálozások körében, évente mintegy hatmillió ember halálát okozza. A legtöbben még tinédzser korukban szoknak rá a dohányzásra
Ismerd meg Stephen R. Covey 90/10 elvét, amellyel meghatározó javulást idézhetsz elő az életedben, egyetlen apró változtatással!
Míg a legtöbb kertészkedő a pitypangot gyomnövénynek tekinti, mások csodanövénynek ismerik el, amely nemcsak betegséget gyógyít, hanem rendszeresen fogyasztott táplálékként az egészségünket is óvja és védi.
A 15 évesnél idősebbek egyharmadán van elhízva. Elsők vagyunk az európai országok listáján – és negyedikek a világon.
Egyébként, aki bort iszik, az a tudósok szerint vonzóbbnak is tűnik mások számára. de ez nem vicc...
Az influenzás időszakban igen nagy segítség akár a megelőzésben, akár a gyógyításban
A magyarok több mint kétharmada szenved D-vitamin-hiányban tél végére. Ez komoly veszélyforrás
A testsúly megtartása, az emésztés rendben tartása egy kis odafigyeléssel megoldható. Kerülni kell a szélsőségeket a táplálkozásban
Az ősi kultúráknak valami módon volt tudomásuk a tobozmirigy fontosságáról és értékességéről. Minden ember agyának középpontjában található egy kis toboz alakú belső elválasztású mirigy
Életünk során túlságosan ragaszkodunk a vélt identitásunkhoz és a társadalom által elfogadott véleményekhez. A történelem, a kulturális nézőpontok és tapasztalatok legyőzik lelkünk intuitív üzeneteit.
Mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem kedveznek különösebben a békés, nyugodt életnek. Minél több rossz szokást tart meg egy ember, és gyakorolja azt, annál inkább a rabjukká válik
Nagy Melinda tanácsai hölgyeknek a mostani szürke, egyhangú időben...
A kar­dio­ló­gu­sok fi­gyel­mez­tet­nek: soha ne ba­ga­tel­li­záld el eze­ket a je­le­ket, mert akár szív- és ér­rend­szeri be­teg­sé­gek tü­ne­tei is le­het­nek.
Amerikai kutatók szerint azok, akik elveszítik a szaglásukat nagyobb eséllyel halnak meg öt éven belül.
Kevesen gondolnák, hogy a parfümkészítés európai történelme Magyarországon kezdődött, méghozzá a XIV. században, amikor Erzsébet királynénak egy alkimista elkészítette az első alkoholbázisú illatszert.
Nem a kommunikáció hiánya. Nem a pénz, és nem a szex. A csendes, lábujjhegyen lopakodó kapcsolatgyilkost úgy hívják: elvárások.
Összegyűjtöttük, mit tehetünk, hogy elejét vegyük a megfertőződésnek, az influenza kellemetlen tüneteinek (és veszélyes szövődményeinek).
Eddig szinte minden évben napvilágot látott egy-egy új kutatás a témában, természetesen az idei év sem maradhatott ki: a friss eredményekből szemezgettünk.
Gyuri bácsi, a bükki füvesember több, mint 20 éve használja az alábbi gyógynövénykúrát. Mint mondja ennek is köszönheti, hogy 85 évesen egészséges.
A február 4-i rákellenes világnap alkalmából szerdán közzétett jelentés szerint a daganatos betegségek végzetesebbek a férfiaknál, mint a nőknél.
Azo­kat, akik­nek a szer­ve­ze­té­ben kevés a bi­kar­bo­nát, 24 szá­za­lék­kal job­ban fe­nye­geti az idő előtti halál koc­ká­zata - ez derül ki egy új, ame­ri­kai ku­ta­tás­ból.
A reggeli étkezéssel kapcsolatban nagyon sok tévhit él a köztudatban. Fontos tudni, hogy a reggelinél is vannak olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani
Az ünnepeket, vakációkat követő első munkanapok hajlamosítanak a leginkább a depresszióra a szakemberek szerint.
Növeli a szellemi teljesítőképességet, idegerősítő, nyugtató hatású. A mákkal töltött sütemények tradicionális karácsonyi édességek. Szerencse, hogy nemcsak, hanem egész évben lehet mákot enni, ugyanis nagyon értékes élelmiszer.
A magjából kinyert kivonat rendkívül sok baktérium- és vírusfertőzés ellen megoldást jelent
Egy új és egy több hónapja használt fogkefét tett mikroszkóp alá a tudományos videókat készítő Applied Science stábja, a látvány eléggé megdöbbentő.
A feketekömény olaj valószínűleg a legfontosabb olaj, amit szervezetünkbe kell juttatni, hiszen stimulálja az immunrendszer védekező sejtjeinek termelését.
A „csendes gyilkos” minden harmadik magyart érinthet. A magas koleszterinszint korai szakaszában még nincsenek tünetek
Jelentős karotin- és C-vitamin tartalma miatt antioxidáns hatása jelentős. Kitűnő rostforrás, ami segíti az egészséges bélműködést
Az őszi friss di­ó­nál nincs fi­no­mabb, de ke­ve­sen tud­ják, hogy ennek a fának a le­vele is fel­hasz­nál­ható, tehát ér­de­mes gyűj­teni, mert na­gyon egész­sé­ges.
Ős­idők óta az egyik leg­erő­sebb ter­mé­sze­tes gyógy­sze­rünk a hagyma. Az ét­ke­zési faj­ták mind­egyike bom­basz­ti­kus im­mun­erő­sítő, de emel­lett szá­mos más egész­ség­védő ha­tá­suk is is­mert. Íme, a gyors­lel­tár!
A magas vérnyomással újonnan diagnosztizált betegek körében sajnos nem csupán Magyarországon általános, hogy nem szedik rendszeresen a gyógyszerüket.
Jótékonyan hat a máj méregtelenítő működésére és értékes táplálék a rák megelőzésében
A spenót kitűnő forrása a rákbetegségek ellen védelmet nyújtó karotinnak. A spenót, vagy más néven paraj jellegzetes, kesernyés íze miatt azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyet vagy szeret az ember vagy nem.
A grapefruit és a narancslé gyakori fogyasztása összefügghet a rosszindulatú bőrrák, a melanóma magasabb kockázatával
Az anyagcsere-folyamatok összességére kedvezően hat. Az ókorban az istenek eledelének tartották.
Emésztést serkentő, torokgyulladást, köhögést elmulasztó és köptető hatással bír
Nagyon jó gyulladáscsökkentő, védi szívünket, ereinket, és segít megelőzni a rákos elváltozásokat
A babérlevélolaj nagy haszonnal alkalmazható reumás és ízületi fájdalmakra, megdagadt ízületekre, rándulásra
Napjainkban újra divatba jöttek a különböző zöldfűszerek. A kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, zsálya neve kezd ismét ismerősen csengeni a konyhákban.
Amikor elfogyott a piacról drága pénzen vásárolt friss zöldség, netán gyümölcs, bizony sokszor gondolunk arra, hogy milyen jó is lenne
Sokkal többet vagyunk hajlandóak költeni azokra az ételekre, amikről azt gondoljuk, egészségesek.
Rendhagyó módon áprilisban nem egy gyógynövényt mutatunk be, hanem egy egész csokrot. Ilyenkor a gyűjthető vadnövények sora igen sokszínű, érdemes kipróbálni és megkóstolni őket.
Rosttartalma segíti a bélműködést, hozzájárul a bélrendszeri daganatok megelőzéséhez.
Erős antibakteriális, vírusellenes és immunerősítő hatással is rendelkezik. A citrom őshazája Ázsia. Innen terjedt el és lett kedvelt gyümölcs az egész világon.
Nem is gondoljuk, hogy mindennapi tárgyaink tisztaságára is fokozottan kell ügyelni, ha el akarjuk kerülni a baktérium okozta fertőzéseket.
A burgonya idegmérget tartalmaz, a növényi csírák óriási járványok kiindulópontjai, egyes tengeri halak fogyasztása nem ajánlott várandós anyukáknak. A hot dog és a földimogyoró közismert gyilkosok.
Időről-időre fellángol a vita, hogy étolajjal, vagy zsírral sütve finomabbak-e, egészségesebbek-e a sültek.
Helyi hírek
ÓzdÓzdon, valóságot reprodukáló helyszíneken tartották meg a borsodi rendőrkutyák képzését.
ÓzdLégtechnikai fertőtlenítőrendszer kiépítésére és több higiénés fejlesztésre nyert pályázaton pénzt az ózdi Almási Balogh Pál Kórház.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
A demokrácia a mások gondolkodásának megértése, elfogadása, benne való jelenlét és majd önmagunk ez utáni érték ítélete...
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
Legfrissebb
Hirdetés!
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben