Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki nem ajánlaná a zöldségek fogyasztását. Van viszont egy olyan zöldség, melynek fogyasztásakor a szakértők óvatosságra intenek.
A Harvard Egyetem kutatói húsz éven keresztül 130 ezer ember életmódját és étrendjét vizsgálták. A 2015-ben publikált eredmények szerint a kukorica hajlamosít leginkább az elhízásra. Mivel magas a glikémiás indexe nem tesz jót a vércukorszintünknek sem. A kukorica mellett a krumpli és a borsó nagy mennyiségű fogyasztása sem bizonyult alakbarátnak. Abban egyetértenek a kutatók, hogy a gyakori kukoricafogyasztás a legegészségtelenebb.
A tanulmányból az is kiderült, hogy akik magas rosttartalmú zöldségeket, például a zöldbabot és kelkáposztát fogyasztottak, hamarabb lefogytak.
Kövess bennünket: Facebook oldalunk
Olvasta már?
- Öt szokás, amivel meghosszabbíthatja az életét...
- Kullancsszövetség: a kullancsok fele fertőz...
Címlapon: