Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. február 24. szombat - Mátyás napja van.
Keresendő kifejezés:
Jé néni tanácsai
JÉ néni válaszol...
Ózdi Magazin | 2014.03.27. | JÉ néni

bitmapJé máris... Kedveskéim! Ma ahogy kinyitottam az E-mail fiókomat, meglepődve tapasztaltam a sok kérdést, kérést. No rajta kedvesem! Biztattam magam lássunk neki, ne várjanak olyan sokáig a válaszokra.

Az első nagy gond:  21 éves vagyok. Most várom az első gyermekemet. Nagy szegénységben élünk. Ön szerint, menjek, vagy ne menjek szavazni, mi rajtunk úgy sem segít senki.
                       Egy elkeseredett leendő anyuka

  
  Kedves elkeseredett leendő anyuka! Én a helyedben, ha megengeded tegezlek, mert az unokám is a te korosztályodba tartozik. No csak, ne keseredj el. Légy boldog, mert a legszebb dologra készülsz. Egy piciny lélek választott anyukájának, mert bizonyára úgy gondolja, hogy te leszel az az anyuka, aki neki a legszebb, legjobb életet tudod majd biztosítani számára.

Mitől is félsz? Nem tudsz neki enni adni? Nem tudod a legdivatosabb ruhácskákba öltöztetni? Nem kapsz elég GYES-t Gyedet? A férjed munkanélküli? Sok sok gondolat merült fel bennem, problémák ami elkeseredésedet növelte. Az, hogy senki nem törődik veletek, ez sem egészen igaz. Ha jól tudom a kis mamákra vonatkozóan új törvények születtek Hidd el nem fogtok éhen halni. Az új szülött babák sokáig anyatejjel táplálkoznak. /Az én időmben a rántott levessel serkentettük a tejmirigyeket munkára./ Fél éves koráig az orvosok is csak az anyatejes táplálékot javasolják. Ezután már etetheted magad készítette főzelékekkel. Egészségesebb, mint a kész drága konzervek. Jön a gyümölcs dömping. Igazán egészséges táplálékot adhatsz gyermekednek.

Ruházkodás: Fölösleges drága új holmit vásárolni, mert a kis mogyoróka, bizony gyorsan nőni fog. Hamar kinövi a drága tipegőt és egyéb ruhácskát. Mama-baba klubokban is találhatsz ruhácskákat amit a mamák cserélgetnek. Nos a tanácsom járj utána az önkormányzatnál, védőnőnél, orvosodnál milyen anyagi támogatást kaphatsz. Bizonyára szívesen segítenek a leendő kis bébinek. A védőnőtől táplálkozási tanácsokat is kaphatsz, sőt babás szakácskönyvek is vannak.

A szavazás: Nos ebben a tanácsom egy bibliai mondás. Jézus mondta az őt kérdező farizeusnak: Add meg a császárnak ami a császáré, Istennek ami az Istené. Vegyük úgy, hogy a szavazás a társadalomért reméljük a jobb életünkért történik. Nem voksolok egy párt mellett sem. Nézd végig az ígérgetéseket /amiket nem biztos, hogy sikerül megvalósítani különböző okok miatt/, s szavazz arra a pártra aki neked a legszimpatikusabb. Még én is fogok szavazni, mert nem mindegy milyen jövőt biztosítanak leendő gyermeked számára.

A jövőt te teremted meg a családod számára és ha a kis családodban a zsíros kenyér majszolása közben boldog kacagás van akkor jó úton halad életed kocsija!
   Kérlek írd meg nekem a picike fiú, vagy leánykád lesz! Szurkolok a kicsinek és a mamának

Kérdéseket továbbra is várom az ozdimagazin@gmail.com e-mail címre.Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Jé néni kirándulásokat javasol

- Feladták a leckét Jé néninek!

- Jé néni vásárol

- JÉ néni válaszol - Mond meg az igazat betörik a fejed.


Címlapon:

Ózd Ózdon, valóságot reprodukáló helyszíneken tartották meg a borsodi rendőrkutyák képzését.
Ózd Légtechnikai fertőtlenítőrendszer kiépítésére és több higiénés fejlesztésre nyert pályázaton pénzt az ózdi Almási Balogh Pál Kórház.
Helyi Hírek
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
A demokrácia a mások gondolkodásának megértése, elfogadása, benne való jelenlét és majd önmagunk ez utáni érték ítélete...
SzentsimonSok településrész elmondhatja magáról, hogy farsangi bált rendeznek. Dátum kiválasztva, az est után pedig kipipálva. Aztán minden megy tovább a maga útján.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
Ózd„Többségük egoizmusra épül, ezért nem fejleszt, inkább visszaránt - össze zsugorít! Ragyina Nikoletta tollából...
Ózd„Azt, hogy most e sorokat írhatom, annak köszönhetem, hogy kb. 25000 gén meghatároz engem.” Kovács Gergely jegyzete.
Ózd„És nem akárhol élek. Nem az indonéziai emberevők lakta dzsungelében. Nem is a jeges tundrán vagy a perzselő sivatag közepén, hanem Európa szívében.” Agócs László jegyzete.
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMilyennek látjuk önmagunkat, embertársainkat, mi alapján mondunk véleményt? Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„A ritmus szabályos ismétlődések sorozata. Életünket, környezetünket teljesen áthatja, mindenhol megfigyelhető ez a természetes lüktetés: a természetben, a szervezetünkben, a cselekedeteinkben… ” Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdÉn kívánom, hogy fedezzék fel minél több könyv rejtélyes világát, tapasztalják meg szépségüket, érezzenek együtt a szereplőkkel, tanuljanak belőlük - Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMikor mondhatunk sikeresnek valakit? Nem biztos, hogy aki kívülről sikeresnek látszik, az belülről is úgy érzi, és fordítva… Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata.
Ózd„Akinek sok van, annak még több kell, a pénz által hatalmat érez a kezében. De a pénzt, és valójában semmit nem vihetünk magunkkal, csupán a jellemünket„ Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Ha fogytán vagy ötletekből mit ennél, de azért húsos, szeghalmi aprópecsenye recept!
El­in­dult igazi hó­dító út­jára az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető ma­gyar étel! Vi­lág­szerte imád­ják a di­é­tá­zók.
Cso­dá­la­tos ka­rá­cso­nyi de­ko­rá­ció, ami nem­csak gyö­nyörű, de finom is!
Hasznos tippek
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Néhány jó tanács egy erdélyi nagyika közel évszázados virágápolási tapasztalataiból: filléres ötletektől a praktikus megoldásokig. És még sok minden másról.
ÓzdÉrdemes rajta elgondolkodni, hogy melyik a fontosabb. Nyilván mind a kettő szükséges a közlekedésben, én azért a látszani részt egy kicsit fontosabbnak tartom.
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben