Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. május 23. szerda - Dezső napja van.
Keresendő kifejezés:
Jé néni tanácsai
JÉ néni válaszol...
Ózdi Magazin | 2014.03.27. | JÉ néni

bitmapJé máris... Kedveskéim! Ma ahogy kinyitottam az E-mail fiókomat, meglepődve tapasztaltam a sok kérdést, kérést. No rajta kedvesem! Biztattam magam lássunk neki, ne várjanak olyan sokáig a válaszokra.

Az első nagy gond:  21 éves vagyok. Most várom az első gyermekemet. Nagy szegénységben élünk. Ön szerint, menjek, vagy ne menjek szavazni, mi rajtunk úgy sem segít senki.
                       Egy elkeseredett leendő anyuka

  
  Kedves elkeseredett leendő anyuka! Én a helyedben, ha megengeded tegezlek, mert az unokám is a te korosztályodba tartozik. No csak, ne keseredj el. Légy boldog, mert a legszebb dologra készülsz. Egy piciny lélek választott anyukájának, mert bizonyára úgy gondolja, hogy te leszel az az anyuka, aki neki a legszebb, legjobb életet tudod majd biztosítani számára.

Mitől is félsz? Nem tudsz neki enni adni? Nem tudod a legdivatosabb ruhácskákba öltöztetni? Nem kapsz elég GYES-t Gyedet? A férjed munkanélküli? Sok sok gondolat merült fel bennem, problémák ami elkeseredésedet növelte. Az, hogy senki nem törődik veletek, ez sem egészen igaz. Ha jól tudom a kis mamákra vonatkozóan új törvények születtek Hidd el nem fogtok éhen halni. Az új szülött babák sokáig anyatejjel táplálkoznak. /Az én időmben a rántott levessel serkentettük a tejmirigyeket munkára./ Fél éves koráig az orvosok is csak az anyatejes táplálékot javasolják. Ezután már etetheted magad készítette főzelékekkel. Egészségesebb, mint a kész drága konzervek. Jön a gyümölcs dömping. Igazán egészséges táplálékot adhatsz gyermekednek.

Ruházkodás: Fölösleges drága új holmit vásárolni, mert a kis mogyoróka, bizony gyorsan nőni fog. Hamar kinövi a drága tipegőt és egyéb ruhácskát. Mama-baba klubokban is találhatsz ruhácskákat amit a mamák cserélgetnek. Nos a tanácsom járj utána az önkormányzatnál, védőnőnél, orvosodnál milyen anyagi támogatást kaphatsz. Bizonyára szívesen segítenek a leendő kis bébinek. A védőnőtől táplálkozási tanácsokat is kaphatsz, sőt babás szakácskönyvek is vannak.

A szavazás: Nos ebben a tanácsom egy bibliai mondás. Jézus mondta az őt kérdező farizeusnak: Add meg a császárnak ami a császáré, Istennek ami az Istené. Vegyük úgy, hogy a szavazás a társadalomért reméljük a jobb életünkért történik. Nem voksolok egy párt mellett sem. Nézd végig az ígérgetéseket /amiket nem biztos, hogy sikerül megvalósítani különböző okok miatt/, s szavazz arra a pártra aki neked a legszimpatikusabb. Még én is fogok szavazni, mert nem mindegy milyen jövőt biztosítanak leendő gyermeked számára.

A jövőt te teremted meg a családod számára és ha a kis családodban a zsíros kenyér majszolása közben boldog kacagás van akkor jó úton halad életed kocsija!
   Kérlek írd meg nekem a picike fiú, vagy leánykád lesz! Szurkolok a kicsinek és a mamának

Kérdéseket továbbra is várom az ozdimagazin@gmail.com e-mail címre.Kövess bennünket: Facebook oldalunk

Olvasta már?

- Jé néni kirándulásokat javasol

- Feladták a leckét Jé néninek!

- Jé néni vásárol

- JÉ néni válaszol - Mond meg az igazat betörik a fejed.


Címlapon:

A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradásának emlékét ünnepli meg.
Ózd De mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
Ózd A lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
Ózd
A rendőrség által közölt sebesség mérések helyszíneit megtekinthetik az alábbi linken.
Sziréna
ÓzdBűnügyi őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki Ózdon előzetes szóváltást követően két embert életveszélyesen megsebesített egy késsel.
ÓzdTöbb bűncselekményt is elkövetett az a férfi, aki egy játszótéri dombra felhajtott, majd elakadt és elfutott a rendőrök elől Ózdon.
ÓzdHat órán belül azonosították és elfogták az ózdi rendőrök azokat a férfiakat, akik egy helyi telephelyre betörtek és egy csőhajlító gép transzformátorát ellopták.
"MAGÁNVÉLEMÉNY"
ÓzdKik vagyunk Tisztelünk bármit mert köveket teszünk és koszorúkat helyezünk és közben csakis adunk egy napot, mert kell...
Ózd„De Mi közmunkások vagyunk. Elégedetlenséggel a jövő álmaival még mindig.”
Ózd„Az ózdi postára tartok. Értesítést találtam a postaládámban, hogy ajánlott küldeményem érkezett, hát megyek és átveszem.” Szentandrássy Béla jegyzete.
ÓzdDe mi van akkor, ha az ember az agyi fejlődésével, magasabb intelligenciájával eljut egy olyan pontra, amikor saját egója azt mondatja vele, hogy a gyerekvállalás felesleges teher? Kovács Gergely jegyzete...
ÓzdMennek előre mechanikusan tiporva -ölve akár... vakon - nem értve és látva ki az ki előttük áll.
LÉLEKzetvétel - Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdA lelkiismeret az a belső hang, ami megszólal, ha rosszat tettünk, vagy rosszat készülünk tenni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdAz anya 9 hónapon keresztül a szíve alatt hordozza gyermekét. Ennél szorosabb köteléket el sem lehet képzelni. Raffainé Darmai Zsuzsanna rovata
ÓzdMájus elseje a munka ünnepe. Vajon mit is jelent számunkra a munka? Milyen érzéssel gondolunk erre a szóra?
ÓzdVigyázzunk rá, tegyük meg azt, ami rajtunk múlik! Tegyünk mindennapot a Föld Napjává!
ÓzdMindenkinek fáj, ha bántják. Sebeket ejthet lelkünkön a szó. Lehet, hogy igyekszünk erősnek mutatkozni, lehet, hogy már megedződtünk, de belül fáj...
"EMBERI"
A Borsod megyei Vadna településen élő Kovács Éva festőművésznek több sikeres kiállítása volt ebben az esztendőben. Életének fontos részévé vált a jótékonysági célból történő adományozás is. Józsa Zoltán beszélget Kovács Éva festőművésszel.
„Mert akinek a lelkivilága rendben van, az testileg is jól érzi magát.” Józsa Zoltán portréja Simon Zsókáról...
Azok akiket „elvetett” a sors viszont mégis büszkén vállalják ózdi gyökereiket.
Ózd„S ez is Ózd. Az eperfa, a tyúkudvar, a völgy, az emberek. Miközben írok, keresem az életnek az értelmét.” Józsa Zoltán portréja Kálnay Adélról.
ÓzdAz ózdi Olvasó volt a helyszíne Kormosné Kiss Ilona selyemfestő kiállításának 2017. november 18-án.
Visszatekintés - Józsa Zoltán rovata
FarkaslyukVisszatekintő rovatunkban Józsa Zoltán kollégánk írása 2002. november 04-én jelent meg.
ÓzdVisszatekintő rovatunk Józsa Zoltán mostani írása 2008-ban jelent meg az Észak-Magyarország című megyei napilapban.
ÓzdSokak által ismert ember az észak-borsodi városban Kerékgyártó Mihály. Intellektuális alkat, segítőkész ember. Józsa Zoltán rovata
KULT-KOR Emberek, értékek és normák
Borsodnádasd Az észak-borsodi városban, Borsodnádasdon élő és alkotó fegyvermestert sok ember ismeri az ózdi térségben...Józsa Zoltán portréja Járdán Józsefről
„igyekszem megörökíteni ami magával ragad ebből a csodálatos világból" Józsa Zoltán portréja Kovács Éva festőművészről
„És a szavakkal szépen meg lehet festeni bármit.” Józsa Zoltán portréja Kovács L. Istvánról
„ha a betűk következtében megnyílik a lélek és a képzelet”
Járdánháza Németh Istvánné Komáromy Mária 1955 óta él a Borsod megyében található Járdánházán. 40 éven keresztül az arlói általános iskolában tanított. Hosszú ideje a gyöngyfűzés profi művelője és oktatója
Ízvilág
Szinte bármikor jöhet, mindig finom, és mindig rengeteg fogy el belőle.
Napjainkban a csokoládé csomagolásán feltüntetik a kakaó arányát, de mi a különbség a 80 és a 60 százalékos között, és miért egészségesebb az előbbi?
Ha unja már a hagyományos születésnapi tortákat, jó hírünk van.
Hirtelen felindulásból elkövetett vacsorának, de vendégvárónak is finom.
A legegyszerűbb hozzávalók felhasználásával negyedóra leforgása alatt olyan édességet süthetünk, amely még különlegesebbé teszi a teázás vagy kávézás élményét.
Hasznos tippek
Senki sem szeret sorban állni a pénztárnál, hiszen a várakozással értékes perceket veszítünk. Különösen fájó ez egy hosszú munkanap után, amikor csak egy-két dologért ugrottunk be a boltba.
Ön is a hűtő ajtaján tárolja a tojásokat? Nem kellene. Bár kézenfekvő megoldás lenne a hűtő ajtaján lévő tárolókba tenni a tojásokat, a The Sun és a Daily Mail szakértőkre hivatkozva nem ajánlja.
Ezt a videót feltétlen nézd meg - érdemes! Nagyszerű ötletek!
Pintér István videó...
Interjú
ÓzdEz az interjú Bedő Gáborral készült, aki Ózdhoz közel 400km-re élt és még is ezt a várost választotta.
ÓzdMindenképpen akartam egy olyan napot szervezni, ami közösségi értéket teremt.
Sokszor elgondolkodom, hogy én milyen szerencsés vagyok. Hiszen, bár súlyosan mozgáskorlátozottként élem az életemet, az elmém, nincs korlátozva, csak a testem.
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben