Ózd internetes közéleti magazinja - ma: 2018. február 25. vasárnap - Géza napja van.
Keresendő kifejezés:
Vallás
Útjára indult a WikiLeaks mintájára felépített FaithLeaks, a vallási szervezetek ügyeit kitálaló honlap.
ÓzdAz Ózdon élö Mag Mátyás atyát ötven esztendeje, 1965. junius 20 - án szentelték pappá. Hivatástudat és áldozatos munka jellemzi napjainkig is ennek az életpályának az utját.
Nagyszombaton Krisztus kereszthaláláról elmélkednek a keresztények, az esti vigília-szertartással a katolikus templomokban pedig már kezdetét a húsvét, a kereszténység legnagyobb, Jézus feltámadását hirdető ünnepe.
A keresztény világ Krisztus keresztre feszítésére emlékezik nagypénteken, amely a hívők számára egyben a gyász napja is, amikor önmagunkba fordulunk és csendben emlékezhetünk.
A böjt mára kezdi elveszíteni spirituális tartalmát. A megvonásos kúrák egyre divatosabbak, és ma már nem kriminalizálják a kórosan sovány embereket.
A farsang és a húsvét közötti választónap, a keresztény vallásban a húsvét előtti nagyböjt kezdete, amely idén február 18-ra esik.
ÓzdJártamban-keltemben Ózdon az egyik Szentsimon közeli, Bolyki Főúti kertes családi ház udvarán pillantottam meg-2014.augusztus 1-jén a képen látható feszületet és az előtte álló angyalt, miközben egy idős házaspár szorgoskodott körülötte.
KissikátorNemrég írtam arról, 2014. június 21-én egy nyitott könyvet ábrázoló köztéri szobrot avattak Kissikátor község központjában. Az alkotás a falu egyik érdekes legendáját örökítette meg.
HódoscsépányAz Ózd - hódoscsépányi római katolikus egyházközség az idén 2014-ben ünnepli temploma fennállásának 190. évfordulóját.
ÓzdÓzdon, valóságot reprodukáló helyszíneken tartották meg a borsodi rendőrkutyák képzését.
ÓzdLégtechnikai fertőtlenítőrendszer kiépítésére és több higiénés fejlesztésre nyert pályázaton pénzt az ózdi Almási Balogh Pál Kórház.
ÓzdMegtudtam tőlük többek között, hogy a forint hivatalos születésnapja 1946. augusztus 1.
A demokrácia a mások gondolkodásának megértése, elfogadása, benne való jelenlét és majd önmagunk ez utáni érték ítélete...
|
|
|
|
Ez a hírportál sütiket (cookies) használ a felhasználói élmény javítása és a hatékony működés elősegítése érdekében. Weboldalunk további böngészésével jóváhagyja használatukat! Rendben